အခ်ိဳ႕ေသာ လူမ်ားဟာ ငွက္ေပ်ာသီးကုိ ဗိုက္ဆာေနတဲ့ အခ်ိန္ အစာေျပေစရန္ စားတတ္ၾက ပါတယ္။
အခ်ိဳ႕က်ေတာ့ အဆီက် ေစရန္ ရည္ရြယ္ခ်က္ျဖင့္ ငွက္ေပ်ာသီးကို အိပ္ယာ ထခ်ိန္မွာ မွီဝဲ တတ္ၾကပါတယ္။
အမွန္ေတာ့ ငွက္ေပ်ာသီးဆုိတာ အစာစားျပီးတဲ့ အခါမွ စားသင့္တဲ့ သြားရည္စာ တစ္မ်ိဳး ျဖစ္ပါတယ္။
ႏိုင္ငံတကာမွ ေဆးပညာရွင္ သုေတသန အဖြဲ႔မ်ားက အမ်ိဳးမ်ိဳး အေျဖထုတ္ ၾကပါတယ္။
ေတြ႔ရွိခ်က္ ၁။
ငွက္ေပ်ာသီးဟာ မဂၢနီဆီယမ္ဓာတ္ ၾကြယ္ဝပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ဗိုက္ထဲမွာ အစာမရွိတဲ့ အခ်ိန္ ငွက္ေပ်ာသီး စားမိရင္ ေသြးထဲမွာ မဂၢနီဆီယမ္ဓာတ္ ျမင့္တက္ လာျပီး ေသြးလည္ပတ္မွု ႏွုန္းကို ျမန္ဆန္ ေစပါတယ္။ အက်ိဳးဆက္ အားျဖင့္ heart attack လို႔ေခၚတဲ့ ရုတ္တရက္ ႏွလံုးခုန္ရပ္ တန္႔ျခင္း၊ မူးေမ့ျခင္းမ်ား ျဖစ္တတ္ပါတယ္။
ေတြ႔ရွိခ်က္ ၂။
ငွက္ေပ်ာ္သီးမွာ ကယ္လိုရီ ၆၀ မွ ၁၈၀ အထိ ပါဝင္ပါတယ္။ ကယ္လိုရီဓာတ္ အင္မတန္ ၾကြယ္ဝတဲ့ အစားအစာျဖစ္ျပီး မနက္စာအေနနဲ႔ ငွက္ေပ်ာ္သီး စားသံုးလိုက္ျပီး ေန႔လည္၊ ညေန ေတြမွာ သာမန္ အစားအေသာက္မ်ား စားသံုးတဲ့အခါ ကယ္လိုရီဓာတ္ လြန္ကြ်န္မွုကို ျဖစ္ေစပါတယ္။ အက်ိဳးဆက္ ကေတာ့ တစ္ရက္၊ တစ္ရက္ကို ကယ္လိုရီ ေထာင္ေက်ာ္ တုိးေနေစျခင္း ျဖစ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ပိုဝလာႏိုင္ေခ် မ်ားပါတယ္။ အျခား က်န္းမာေရး ဆုိးက်ိဳး မ်ားလည္း ျဖစ္ႏိုင္ေခ် ရွိပါတယ္။
ငွက္ေပ်ာသီးဆုိတာ အစာစားျပီးေနာက္ စားသံုးျခင္းသာ အေကာင္းဆံုး ျဖစ္ျပီး မလိုအပ္တဲ့ အျခား ခႏၶာကိုယ္မွ မလိုအပ္သည့္ ဓာတ္မ်ားကို ေလာင္ကြ်မ္း ေစပါတယ္။ ဒါမွ အမွန္တကယ္ ပိန္လာေစမွာ ျဖစ္ပါတယ္။
ဒီလိုမဟုတ္ပဲ အစာမရွိခ်ိန္ စားသံုးမိရင္ေတာ့ အထက္ပါ ေတြ႔ရွိခ်က္မ်ား အတိုင္း Heart attack ျဖစ္ျခင္း၊ ပိုဝလာႏိုင္ေခ် ရွိျခင္းတုိ႔ကို ၾကံဳေတြ႔ ရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။
Ref:morningbananadiet.org
ေအာင္ခမ္း
အခ်ိဳ႕က်ေတာ့ အဆီက် ေစရန္ ရည္ရြယ္ခ်က္ျဖင့္ ငွက္ေပ်ာသီးကို အိပ္ယာ ထခ်ိန္မွာ မွီဝဲ တတ္ၾကပါတယ္။
အမွန္ေတာ့ ငွက္ေပ်ာသီးဆုိတာ အစာစားျပီးတဲ့ အခါမွ စားသင့္တဲ့ သြားရည္စာ တစ္မ်ိဳး ျဖစ္ပါတယ္။
ႏိုင္ငံတကာမွ ေဆးပညာရွင္ သုေတသန အဖြဲ႔မ်ားက အမ်ိဳးမ်ိဳး အေျဖထုတ္ ၾကပါတယ္။
ေတြ႔ရွိခ်က္ ၁။
ငွက္ေပ်ာသီးဟာ မဂၢနီဆီယမ္ဓာတ္ ၾကြယ္ဝပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ဗိုက္ထဲမွာ အစာမရွိတဲ့ အခ်ိန္ ငွက္ေပ်ာသီး စားမိရင္ ေသြးထဲမွာ မဂၢနီဆီယမ္ဓာတ္ ျမင့္တက္ လာျပီး ေသြးလည္ပတ္မွု ႏွုန္းကို ျမန္ဆန္ ေစပါတယ္။ အက်ိဳးဆက္ အားျဖင့္ heart attack လို႔ေခၚတဲ့ ရုတ္တရက္ ႏွလံုးခုန္ရပ္ တန္႔ျခင္း၊ မူးေမ့ျခင္းမ်ား ျဖစ္တတ္ပါတယ္။
ေတြ႔ရွိခ်က္ ၂။
ငွက္ေပ်ာ္သီးမွာ ကယ္လိုရီ ၆၀ မွ ၁၈၀ အထိ ပါဝင္ပါတယ္။ ကယ္လိုရီဓာတ္ အင္မတန္ ၾကြယ္ဝတဲ့ အစားအစာျဖစ္ျပီး မနက္စာအေနနဲ႔ ငွက္ေပ်ာ္သီး စားသံုးလိုက္ျပီး ေန႔လည္၊ ညေန ေတြမွာ သာမန္ အစားအေသာက္မ်ား စားသံုးတဲ့အခါ ကယ္လိုရီဓာတ္ လြန္ကြ်န္မွုကို ျဖစ္ေစပါတယ္။ အက်ိဳးဆက္ ကေတာ့ တစ္ရက္၊ တစ္ရက္ကို ကယ္လိုရီ ေထာင္ေက်ာ္ တုိးေနေစျခင္း ျဖစ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ပိုဝလာႏိုင္ေခ် မ်ားပါတယ္။ အျခား က်န္းမာေရး ဆုိးက်ိဳး မ်ားလည္း ျဖစ္ႏိုင္ေခ် ရွိပါတယ္။
ငွက္ေပ်ာသီးဆုိတာ အစာစားျပီးေနာက္ စားသံုးျခင္းသာ အေကာင္းဆံုး ျဖစ္ျပီး မလိုအပ္တဲ့ အျခား ခႏၶာကိုယ္မွ မလိုအပ္သည့္ ဓာတ္မ်ားကို ေလာင္ကြ်မ္း ေစပါတယ္။ ဒါမွ အမွန္တကယ္ ပိန္လာေစမွာ ျဖစ္ပါတယ္။
ဒီလိုမဟုတ္ပဲ အစာမရွိခ်ိန္ စားသံုးမိရင္ေတာ့ အထက္ပါ ေတြ႔ရွိခ်က္မ်ား အတိုင္း Heart attack ျဖစ္ျခင္း၊ ပိုဝလာႏိုင္ေခ် ရွိျခင္းတုိ႔ကို ၾကံဳေတြ႔ ရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။
Ref:morningbananadiet.org
ေအာင္ခမ္း
No comments:
Post a Comment