“ ❤ ဤဘေလာ့ရဲ႕ Post မ်ားကို အၿမဲ Update ျပဳလုပ္ေပးလွ်က္ရွိပါသည္ ❤ ”

Sunday, December 16, 2012

ဩဇာသီး၏ က်န္းမာေရး အက်ိဳးေက်းဇူးမ်ား

ကမၻာတစ္ဝန္းလံုးမွာပါက္ေရာက္ေနတဲ့ခ်ိဳတဲ့သစ္သီးျဖစ္တဲ့ ဩဇာသီးဟာ အရသာရွိသလို ေဆးဖက္ဝင္တဲ့ အစြမ္းလည္း အမ်ားအျပား ရွိပါတယ္။
(၁) အစာမေၾက ေဝဒနာကို သက္သာေစပါတယ္
ဩဇာသီးဟာ အစာမေၾကတာ၊ ရင္ပည့္ရင္ကယ္တာ စတဲ့ ေဝဒနာေတြကို သက္သာ ေစပါတယ္။
(၂) ဝမ္းပ်က္ ဝမ္းေလွ်ာတာနဲ့ ဝမ္းကိုက္တာကို သက္သာ ေစပါတယ္
ဩဇာသီးမွာ ေၾကးနီဓာတ္ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ဝမ္းခ်ဳပ္ျခင္း ကင္းေဝးေစၿပီး ဝမ္းပ်က္ ဝမ္းေလွ်ာတာနဲ႔ ဝမ္းကိုက္တာ တို႔ကိုလည္း သက္သာ ေစပါတယ္။
(၃) အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ အစြမ္းရွိပါတယ္
ဗီတာမင္စီ အမ်ားအျပား ပါဝင္တာေၾကာင့္ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ ဂုဏ္သတၱိ ရွိကာ ကိုယ္ခႏၶာ တြင္းရွိ ဖရီးရယ္ ဒီကယ္ေတြကို တြန္းလွန္ ေပးႏိုင္ပါတယ္။
(၄) အသားအေရန့ဲ ဆံေကသာကုိ က်န္းမာေစပါတယ္
ဩဇာသီးမွာ ဗီတာမင္ေအ ပါဝင္တာေၾကာင့္ အသားအေရနဲ႔ ဆံေကသာ ကို က်န္းမာ ေစပါတယ္။
(၅) ႏွလံုးက်န္းမာေစပါတယ္
ဩဇာသီးမွာ ပိုတက္စီယမ္နဲ႔ မဂၢနီဆီယမ္တို႔ ပါဝင္မႈမ်ားတာေၾကာင့္ ႏွလံုးေရာဂါ မျဖစ္ေအာင္ အကာအကြယ္ ေပးပါတယ္။ ၾကြက္သား အားနည္း မႈကို သက္သာေစတဲ့အတြက္ ပင္ပန္း ႏြမ္းနယ္မႈ ကင္းေစပါတယ္။
(၆) အဆစ္ကို က်န္းမာေစပါတယ္
ဩဇာသီးမွာ မဂၢနီဆီယမ္ မ်ားစြာ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္တြင္း ေရဓာတ္ကို ဟန္ခ်က္ ညီမွ်ေစၿပီး အဆစ္ေတြထဲက အက္စစ္ဖယ္ရွားေရးမွာ ပါဝင္ကူ ညီပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အဆစ္ ေရာင္နာတဲ့ လကၡဏာ ေတြကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။
(၇) အေထြေထြ က်န္းမာေရး ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္
ဩဇာသီးမွာ သိုင္ယာမင္း (B1) ၊ ဗီတာမင္ေအ၊ ႐ိုင္ဘိုဖေလဗင္ (B2) ၊ သ ဘာဝသၾကား၊ ႏိုင္ယာစင္၊ ကာဗိုဟိုက္ဒ ရိတ္၊ သံဓာတ္၊ ပ႐ိုတင္း၊ ဇင့္၊ မဂၢနီဆီ ယမ္၊ ေၾကးနီ၊ ပိုတက္စီယမ္၊ ဆိုဒီယမ္၊ ကယ္လ္စီယမ္၊ ဗီတာမင္စီ၊ အမွ်င္ဓာတ္ စတာေတြပါဝင္တာေၾကာင့္ အေထြေထြ က်န္းမာေရးကို ေကာင္းမြန္ ေစပါတယ္။
(၈) ပိုးသတ္အာနိသင္ရွိပါတယ္
ဩဇာသီးအေစ့မွာ ပိုးသတ္ေစတဲ့ အာနိသင္ရွိပါတယ္။
(၉) သေရစာအျဖစ္ စားႏိုင္ပါတယ္
ဩဇာသီးမွာ သဘာဝ သၾကားဓာတ္ ပါဝင္တာေၾကာင့္ သေရစာနဲ႔ အခ်ိဳပြဲ အေနနဲ႔ စားသင့္ ပါတယ္။
(၁၀) ေသြးအားနည္းေရာဂါကို သက္သာေစပါတယ္
ဩဇာသီးမွာ သံဓာတ္ပါဝင္တာ ေၾကာင့္ ေသြးအားနည္း ေရာဂါကုသမႈမွာ အသံုး ဝင္ပါတယ္။

http://www.myawady.net.mm/health/knowledge/item/1954-2012-12-16-12-29-46

အသည္းေကာင္းေစရန္ ပဲႏုိ ့ ေသာက္သင့္ …….



အသည္းေကာင္းေစရန္ ပဲႏုိ ့ ေသာက္သင့္  …….

အေမရိကန္ ေဆးပညာရွင္မ်ား၏ ေလ့လာေတြ ့ရွိခ်က္အရ ပဲႏုိ ့ ေသာက္ၿခင္းၿဖင့္  အသည္းက်န္းမာေရးကုိ ေကာင္းမြန္ႏုိင္သည္ဟု ေဖာ္ၿပသည္ ။

ပဲႏို ့တြင္ ပါဝင္ေသာ ပရုိတိန္း သည္ တုိ ့ဟူးမ်ားတြင္လည္းေတြ ့ရၿပီး အသည္း အတြင္းရွိ ထိခုိက္ေစႏုိင္ေသာ အဆီမ်ားကုိ ေလွ်ာ့ခ်ေပးနုိင္ေသာေႀကာင့္ အသည္းက်န္းမာေရးအတြက္  အထူးသင့္ေလ်ာ္သည္ဟု အေမရိကန္ႏုိ္င္ငံ အီလီယိုႏွစ္ တကၠသုိလ္မွ သုေတသီမ်ားက ေလ့လာေတြ ့ ရွိခဲ့ႀကသည္ ။

အေမရိကန္ႏုိင္ငံတြင္ အရြယ္ေရာက္ၿပီးေသာ လူငယ္အမ်ားစုတြင္ အသည္းအဆီပတ္ၿခင္းႏွင့္ အဆီဖုံၿခင္းေရဂါၿဖစ္ပြားလ်က္ရွိသည္ဟု သိရသည္ ။ News အေမရိကန္ ေဆးပညာရွင္မ်ား၏ ေလ့လာေတြ ့ရွိခ်က္အရ ပဲႏုိ ့ ေသာက္ၿခင္းၿဖင့္ အသည္းက်န္းမာေရးကုိ ေကာင္းမြန္ႏုိင္သည္ဟု ေဖာ္ၿပသည္ ။

ပဲႏို ့တြင္ ပါဝင္ေသာ ပရုိတိန္း သည္ တုိ ့ဟူးမ်ားတြင္လည္းေတြ ့ရၿပီး အသည္း အတြင္းရွိ ထိခုိက္ေစႏုိင္ေသာ အဆီမ်ားကုိ ေလွ်ာ့ခ်ေပးနုိင္ေသာေႀကာင့္ အသည္းက်န္းမာေရးအတြက္ အထူးသင့္ေလ်ာ္သည္ဟု အေမရိကန္ႏုိ္င္ငံ အီလီယိုႏွစ္ တကၠသုိလ္မွ သုေတသီမ်ားက ေလ့လာေတြ ့ ရွိခဲ့ႀကသည္ ။

အေမရိကန္ႏုိင္ငံတြင္ အရြယ္ေရာက္ၿပီးေသာ လူငယ္အမ်ားစုတြင္ အသည္းအဆီပတ္ၿခင္းႏွင့္ အဆီဖုံၿခင္းေရဂါၿဖစ္ပြားလ်က္ရွိသည္ဟု သိရသည္ ။ 
Mg Mandalay(facebook)ွ ကူးယူေဖာ္ျပပါသည္...