“ ❤ ဤဘေလာ့ရဲ႕ Post မ်ားကို အၿမဲ Update ျပဳလုပ္ေပးလွ်က္ရွိပါသည္ ❤ ”

Thursday, September 13, 2012

တ႐ုတ္ႏုိင္ငံလုပ္ ဆန္အတုမ်ား သတိထား ေ႐ွာင္ၾကဥ္ရန္လို

တ႐ုတ္ႏိုင္ငံတြင္ အစားအစာ ေဘးကင္း လံုၿခံဳ စိတ္ခ်ရမႈ မ႐ွိသည္ကို ျပသရာ ေရာက္ေနသည့္ လကၡဏာတစ္ရပ္ အေနႏွင့္ ယခုအခါ တ႐ုတ္ႏိုင္ငံမွ ဆန္ထုတ္လုပ္ေရး ကုမၸဏီမ်ားသည္ ဆန္အတုမ်ားကို ထုတ္လုပ္လ်က္ ႐ွိေၾကာင္း စင္ကာပူႏိုင္ငံ႐ွိ မီဒီယာမ်ားက ေဖာ္ျပခဲ့ၾကသည္။ Very Vietnam အမည္႐ွိ အြန္လိုင္းမွ ထုတ္ျပန္ေသာ သတင္းမ်ားအရ တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ႐ွိ ဆန္ထုတ္လုပ္ေရး ကုမၸဏီမ်ားသည္ ဆန္အတုမ်ားကို ျပဳလုပ္ရာတြင္ အာလူးမ်ား၊ ကန္ဇြန္းဥမ်ားႏွင့္ ပလတ္စတစ္မ်ားကို ေရာသမေမႊ၍ ေပါင္းစပ္ ျပဳလုပ္ျခင္း ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။

ကိုရီးယား ဘာသာစကားျဖင့္ ေဖာ္ျပေသာ Weekly Hong Kong သတင္းစာ၌ ဆန္အတုမ်ားကို တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ ႐ွန္စီျပည္နယ္၊ တုိင္ယြန္ၿမိဳ႕တြင္ ေရာင္းခ်လ်က္ ႐ွိေၾကာင္း ေဖာ္ျပထားသည္။ အဆိုပါ ဆန္အတုျဖင့္ ခ်က္ေသာထမင္းကို ပန္းကန္လံုး (၃)လံုးခန္႔ စားသံုးပါက ပလတ္စတစ္အိတ္ တစ္အိတ္ကို စားသံုးရသည္ႏွင့္ တူညီေနေၾကာင္း တ႐ုတ္ စားေသာက္ဆိုင္ အသင္းအဖြဲ႕မွ အရာ႐ွိမ်ားက ေျပာၾကားခဲ့သည္။

ယခုကဲ့သို႔ စိုးရိမ္ရသည့္ အေျခအေနေၾကာင့္ ဆန္အတုမ်ား ထုတ္လုပ္ေနသည္ဟု စြပ္စြဲခံထားရေသာ ကုမၸဏီမ်ား စက္႐ံုမ်ားကို စံုစမ္းစစ္ေဆး သြားမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း စားေသာက္ဆုိင္ အသင္းအဖြဲ႕ အရာ႐ွိ တစ္ဦးက ေျပာၾကားခဲ့သည္ဟု Very Vietnam အြန္လိုင္းသတင္းတြင္ ေဖာ္ျပထားသည္။

ထုိ႔ျပင္ တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ၌ ဆန္အတုမ်ား ထုတ္လုပ္ ေရာင္းခ်မႈမွာ ယခုအႀကိမ္သည္ ပထမဆံုး အႀကိမ္ မဟုတ္ေၾကာင္း တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ၏ Global Times သတင္းစာက ေဖာ္ျပခဲ့သည္။ ယခင္က တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ၊ ယန္စီျပည္နယ္ စီအန္ၿမိဳ႕မွ ကုမၸဏီတစ္ခုသည္ အထက္ပါ နည္းအတုိင္း ေပါင္းစပ္၍ ဆန္အတု ထုတ္လုပ္ ေရာင္းခ်ခဲ့ဖူးေၾကာင္း သိရသည္။

တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ စိုက္ပ်ဳိးေမြးျမဴေရးႏွင့္ ေက်းလက္ေဒသ ဖြံ႕ၿဖိဳးတုိးတက္ေရး ဝန္ႀကီးဌာန လက္ေအာက္ခံ သစ္သီးပန္းမန္ စိုက္ပ်ဳိးေရး ဌာနမွ အရာ႐ွိ မစၥတာတာ ကြမ္ဟန္းက ၎သည္ ဆန္အတုဟု သတင္းထြက္ေနေသာ ဆန္မ်ားကို ယခင္က မျမင္ဖူးခဲ့ေၾကာင္း မည္သုိ႔ပင္ဆိုေစ အတုဟု သတင္းထြက္ေနေသာ ဆန္မ်ားကို ပလတ္စတစ္ ဆန္အတုဟုတ္၊ မဟုတ္ ေကာက္ခ်က္ မခ်မီ ႐ူပေဗဒ၊ ဓာတုေဗဒ နည္းမ်ားျဖင့္ ေလ့လာ စစ္ေဆးသြားမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း ေျပာၾကားခဲ့သည္။

လက္႐ွိအခ်ိန္တြင္ ပလတ္စတစ္ဆန္ဟု သတင္း ထြက္ေနေသာ ဆန္မ်ားသည္ ဆန္တစ္ေစ့လွ်င္ ၁ဝမီလီမီတာ ႐ွည္လ်ားၿပီး သာမန္ဆန္မ်ားထက္ ၃၊ ၄ မီလီမီတာ ပိုမို ႐ွည္လ်ားေၾကာင္း၊ ဆန္လံုးပတ္မွာမူသာ ျခားနားမႈ ႐ွိေၾကာင္း၊ သာမန္ဆန္မ်ားထက္ မႈန္မိႈင္းေသာ အေရာင္မ႐ွိဘဲ ဆန္ေစ့မွာ ၾကည္လင္ေနေၾကာင္း ထုိ႔ေၾကာင့္ စားသံုးသူမ်ား အေနႏွင့္ အဆိုပါ ဆန္မ်ားကို ဝယ္ယူျခင္း၊ စားသံုးျခင္းမ်ား မျပဳရန္ မစၥတာတာ ကြမ္ဟန္းက သတိေပး ေျပာၾကားခဲ့သည္။

by.http://amayeainn.blogspot.kr/

အာလူးေဖ်ာ္ရည္က အစာမေၾကေရာဂါကို ေပ်ာက္ကင္းေစႏိုင္



အာလူးေဖ်ာ္ရည္ကို ေန႔စဥ္ ေသာက္သံုးျခင္းအားျဖင့္ အစာမေၾက ေရာဂါကုိ သက္သာေပ်ာက္ကင္း ေစႏိုင္သည္ဟု ေလ့လာ ဆန္းစစ္မႈ အသစ္တြင္ ေဖာ္ျပခဲ့ေၾကာင္း သိရသည္။ အာလူးေဖ်ာ္ရည္ ရက္သတၱပတ္ၾကာ ေသာက္သံုးၿပီးေနာက္ နာတာရွည္ အစာမေၾက ေရာဂါခံစားေနရသူ ဆယ္ဦးတြင္ ရွစ္ဦးမွာ အက်ဳိးေက်းဇူး ခံစားရေၾကာင္း သိရသည္။
ေလ့လာဆန္းစစ္သူတို႔က အစာမေၾကေရာဂါ ခံစားေနရသူ ၄၀အား အာလူးေဖ်ာ္ရည္ ၁၀၀မီလီလီတာ ကို နံနက္စာ မစားမီတစ္ဝက္ႏွင့္ ညအိပ္ရာမဝင္မီ တစ္ဝက္ ေသာက္သံုးေစခဲ့ရာ လူနာသံုးပံုႏွစ္ပံုမွာ တုိးတက္မႈ ရွိလာၿပီး ထက္ဝက္ခန္႔ အက်ဳိးေက်းဇူးခံစားရကာ ရာခိုင္ႏႈန္း ၂၀မွာ လံုးဝသက္သာ ေပ်ာက္ကင္း ေၾကာင္း ေတြ႕ရွိခဲ့ရသည္။
ယင္းသည္ အာလူးတြင္ပါဝင္ေသာ အယ္ကာလိြဳက္ ျဒပ္ေပါင္းေၾကာင့္ အက်ဳိးသက္ေရာက္မႈရွိျခင္း ျဖစ္သည္ဟု ဂ်ာမနီႏွင့္ ၾသစေၾတးလ် တကၠသိုလ္မ်ားမွ သုေတသနအဖြဲ႕ကေဖာ္ျပခဲ့ေၾကာင္း သိရသည္။
MG MANDALAY

****... ေဆးဘက္ဝင္ သရက္သီး ...****

 
အသီးမွာသရက္ဆိုတဲ့အတိုင္း အသားမ်ားၿပီး အရသာအလြန္ေကာင္းမြန္သည့္သရက္သီး၏အဂၤလိပ္အမည္မွာ Mangoျဖစ္ၿပီး၊႐ုကၡေဗဒ အမည္မွာ Mangifera L ဟုေခၚတြင္ၿပီး မ်ိဳးရင့္ Anacardiaceae ထဲတြင္ ပါဝင္ပါတယ္။

သရက္သီးသည္ အပူပိုင္းေဒသမွာ စိုက္ပ်ိဳးျဖစ္ထြန္းသည့္ အသီးမ်ိဳးျဖစ္ၿပီး မ်ိဳးစိတ္ေပါင္း ေထာင္ႏွင့္ခ်ီ ရိွပါတယ္။ သရက္သီးသည္ ေတာင္အာရွႏွင့္အေရွ႕ေတာင္အာရွေဒသမ်ားၿဖစ္သည့္ၿမန္မာ၊အိႏိၵယ၊ပါကစၥတန္၊ဘဂၤလားေဒ့ရွ္အစရိွတဲ့ႏိုင္ငံမ်ားတြင္ မူလအစ ျဖစ္ထြန္းၿပီး အေမရိကန္ အလယ္ပိုင္း၊ ေတာင္ပိုင္းႏွင့္ အာေရဘီယံ၊ ပင္နီဆူလာ တို႔တြင္လည္းစိုက္ပ်ိဳး ၾကပါတယ္။

သရက္သီးမွာပါဝင္တဲ့ အာဟာရဓာတ္ေတြကေတာ့ ပ႐ိုတင္း၊ ၀ ဒႆမ ၈၄ ဂရမ္ ကာဘိုဟိုက္ဒရိတ္ ၂၈ ဂရမ္၊ အဆီ ၀ဒႆမ ၄၅ ဂရမ္၊ အမွ်င္ ၃ ဂရမ္ ဗီတာမင္ေအ ၆၄၂၅ အိုင္ယူ၊ ဗီတာမင္စီ ၄၅ ဒႆမ ၇ မီလီဂရမ္၊ မဂၢနီစီယမ္ ၁၈ မီလီဂရမ္၊ ပိုတက္စီယမ္ ၃၀၀ မီလီဂရမ္၊ ကယ္လ္စီယမ္ ၂၀ ဂရမ္နဲ႔ အနည္းလို အာဟာဓာတ္မ်ား ျဖစ္သည့္ မဂၢနိစ္၊ ဆီလီနီယမ္၊ အြန္ယြန္၊ ဆိုဒီယမ္နဲ႔ ေဖာ့ဖရပ္စ္တုိ႔ ပါဝင္ပါတယ္။

သရက္သီးမွာ အလြယ္တကူ ေခ်ဖ်က္ႏိုင္သည့္ အမွ်င္ဓာတ္ ၄၀ ရာခုိင္ႏႈန္းပါဝင္ၿပီး တစ္ေန႔တစ္လံုး မွန္မွန္စားသံုးေပးမည္ဆိုပါ ကခႏၶာကိုယ္အတြင္းၿဖစ္ပြားႏိုင္သည္ ႏွလံုးေရာဂါ၊ ကင္ဆာေရာဂါအခ်ိဳ႕ ျဖစ္ပြားစႏိုင္မႈႏွင္ ေသြးအတြင္းရိွကိုလက္စထေရာကိုလည္း က်ဆင္းေစတယ္လို႔ဆိုပါတယ္။သရက္သီးဟာအနံ႔အရသာနဲ႔ၿပည့္စံု႐ံုသာမကဗီတာမင္၊သတၱဳဓါတ္၊ဓာတ္တုိးဆန္႔က်င္ပစၥည္းတုိ႔ ႂကြယ္ဝတဲ့အျပင္အင္ဇိုင္းမ်ားပါဝင္တဲ့အတြက္အစာအိမ္မွာအစာေခ်ဖ်က္ျခင္းကိုတစ္စိတ္တစ္ပိုင္းတာဝန္ယူေဆာင္ရြက္ေပးေနသည့္အတြက္အစာစားသံုး ေနစဥ္နဲ႔အစာစားၿပီးတိုင္း သရက္သီးကို ေန႔စဥ္စားသံုးေပးသင့္ပါတယ္။

သရက္သီးမွာကယ္လိုရီနဲ႔ကာဘိုဟိုက္ဒရိတ္ပါဝင္မႈမ်ားတဲ့အတြက္ကိုယ္အေလးခ်ိန္တိုးလိုသူမ်ားအတြက္အေကာင္းဆံုးျဖစ္သလိုသရက္ သီးမွာဖိႏိုလစ္ကြန္ေပါင္းပါဝင္တဲ့ အတြက္လည္း အရြယ္တင္ႏုပ်ိဳေစသည့္ ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ပစၥည္းမ်ားႏွင့္ ကင္ဆာေရာဂါၿဖစ္ပြားႏိုင္ မႈကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္တဲ့အစြမ္းလည္း ပါဝင္တယ္လု႔ိဆိုပါတယ္။

သရက္သီးဟာသံဓာတ္ျမင့္မားတဲ့အတြက္ကိုယ္ဝန္ေဆာင္အမ်ိဳးသမီးမ်ားႏွင့္ ေသြးအားနည္းေရာဂါေဝဒနာရွင္မ်ားအတြက္ ေကာင္းသလိုအေရျပားဆဲလ္မ်ားမွာ ေခ်းမ်ားပိတ္ဆို႔ေနျခင္းကိုသရက္သီးက အေကာင္းမြန္ဆံုး ဖယ္ရွားေပးႏိုင္တယ္လို႔လဲ ဆိုပါတယ္။ သရက္သီးမွာဗီတာမင္အီးပါဝင္တဲ့အတြက္ခႏၶာကိုယ္ အတြင္းရိွေဟာ္မုန္းထုတ္လုပ္မႈစနစ္ကိုေကာင္းမြန္စြာအေထာက္အကူေပးတယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။

အရည္အေသြးေကာင္းမြန္သည့္ သရက္သီး၏အေရာင္ဟာ အဝါေရာင္ အနည္းငယ္သာ ပါဝင္ၿပီး မွည့္သည့္အခါအနံ႔အလြန္ေမႊးတဲ့အ တြက္ စားသံုးရာမွာလည္း အရသာရိွၿပီး က်န္းမာေရးနဲ႔လည္း ညီၫႊတ္တဲ့ သရက္သီးကို စားသံုးၾကဖို႔ ေရးသားလိုက္ရပါတယ္။ Ref: Commerce credit By myanmarnewszone.

 http://www.fusarshinlay.com/profiles/blog/show?id=6384739%3ABlogPost%3A5869837&xgs=1&xg_source=msg_share_post