“ ❤ ဤဘေလာ့ရဲ႕ Post မ်ားကို အၿမဲ Update ျပဳလုပ္ေပးလွ်က္ရွိပါသည္ ❤ ”

Thursday, January 17, 2013

ခႏၶာကုိယ္ အတြင္းမွ အဆိပ္ အေတာက္မ်ားကို ဖယ္ရွားႏုိင္သည့္ အစားအစာ(၁၀) မ်ိဳး

Photo: ခႏၶာကုိယ္ အတြင္းမွ အဆိပ္ အေတာက္မ်ားကို ဖယ္ရွားႏုိင္သည့္ အစားအစာ(၁၀) မ်ိဳး

(၁) အသီးအႏွံ သင့္ခႏၶာကုိယ္မွ အဆိပ္ေတြ ဖယ္ရွားႏုိင္တဲ့ နည္းလမ္းေတြ မ်ဳိးစုံ ရွိပါတယ္။
ဒီအထဲက အေကာင္းဆုံး နည္းဟာ အစားအစာ စားၿပီး သဘာဝ အေလ်ာက္ အဆိပ္ ဖယ္ရွားတဲ့ နည္းလမ္းမုိ႔ ကုိယ္တြင္း အဆိပ္ေတြ ဖယ္ရွားႏုိင္တဲ့ အစားအစာ ေတြကုိ ေဖာ္ျပ ေပးလုိက္ပါတယ္။

အသီးအႏွံ ေတြဟာ မ်ားေသာ အားျဖင့္ အရည္ရႊမ္း တတ္တာေၾကာင့္ ခႏၶာကုိယ္မွ အဆိပ္ေတြ ဖယ္ရွားဖုိ႔ ကူညီႏုိင္ပါတယ္။ အသီးေတြဟာ အစာေၾကလြယ္ၿပီး ဓာတ္တုိး ဆန္႔က်င္ပစၥည္း၊ အာဟာရဓာတ္နဲ႔ အမွ်င္ေတြလည္း မ်ားစြာပါဝင္ကာ ဗီတာမင္စီလုိမ်ဳိး ခႏၡာကိုယ္အတြက္ အေရးႀကီးတဲ့ ဗီတာမင္ဓာတ္ေတြလည္း အမ်ားအျပား ပါဝင္ပါတယ္။

(၂) အစိမ္းေရာင္အစာမ်ား

ခႏၶာကုိယ္မွ အဆိပ္ေတြေျပဖုိ႔ စိမ္းျပာေရာင္ ေရညႇိ၊ ဘာလီ၊ ကုိက္လန္၊ ဟင္းႏုနယ္နဲ႔ အစိမ္းေရာင္ ဟင္းရြက္ေတြ မ်ားမ်ားစားပါ။ အဲဒီအရြက္ေတြမွာ အစာခ်က္ ႏုိင္တဲ့ ကလုိ႐ုိ ေဖးေတြ ပါဝင္လုိ႔ပါ။ ကလုိ႐ုိေဖးဟာ ပတ္ဝန္းက်င္မွ တစ္ဆင့္ ခႏၶာကုိယ္ တြင္းသုိ႔ ဝင္ေရာက္ ေနတဲ့ မီးခုိးေငြ႕၊ ပုိးသတ္ေဆး၊ ေပါင္းသတ္ေဆး၊ သန္႔စင္ပစၥည္းနဲ႔ ဓာတုပစၥည္း အစ ရွိတာေတြမွ ထြက္ရွိလာတဲ့ အဆိပ္အေတာက္ေတြကုိ ဖယ္ရွားႏုိင္လုိ႔ပါ။ ဒါ့အျပင္ အသည္းမွ အဆိပ္ကုိလည္း ဖယ္ရွားႏုိင္ပါတယ္။

(၃) ေရွာက္သီး၊ လိေမၼာ္သီးႏွင့္ သံပရာသီး

ဒီအခ်ဥ္ အရသာရွိတဲ့ အသီးေတြဟာ ခႏၶာကုိယ္မွ အဆိပ္ေတြ စြန္႔ပစ္ဖုိ႔ ကူညီႏုိင္တဲ့ အျပင္ အသည္းမွ အဆိပ္ ဖယ္ရွားတဲ့ ျဖစ္စဥ္ကုိလည္း ကူညီ ႏုိင္ပါတယ္။ ေန႔စဥ္ မနက္ အိပ္ရာထတုိင္း ေရေႏြးတစ္ခြက္ထဲ ေရွာက္ရည္ညႇစ္ၿပီး ေသာက္ေပးပါ။ ဗီတာမင္စီဟာ အဆိပ္ေျဖဖုိ႔ အေကာင္းဆုံး ဗီတာမင္ျဖစ္ၿပီး အဆိပ္ေတြကုိ အစာေျခႏုိင္တဲ့ အင္ဇုိင္းအျဖစ္ ေျပာင္းလဲႏုိင္ပါတယ္။

(၄) ၾကက္သြန္ျဖဴ

ၾကက္သြန္ျဖဴဟာ အသည္းမွ အဆိပ္ေျဖႏုိင္တဲ့ အင္ဇုိင္းေတြ ထြက္လာေအာင္ လႈံ႕ေဆာ္ ေပးတာေၾကာင့္ အစာေျခစနစ္အတြင္းမွ အဆိပ္ အႂကြင္းအက်န္ေတြကုိ စစ္ထုတ္ ေပးႏုိင္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ အစိမ္းအတုိင္း ဒါမွမဟုတ္ ဟင္းထဲထည့္ၿပီး ခ်က္စားပါ။

(၅) အစိမ္းေရာင္ ပန္းေဂၚဖီ အေညႇာက္

ဓာတ္တုိး ဆန္႔က်င္ ပစၥည္း အမ်ားအျပား ပါဝင္တာမုိ႔ အစာေျခ လမ္းေၾကာင္းမွ အဆိပ္ေျဖတဲ့ အင္ဇုိင္းေတြ ထုတ္လုပ္ႏုိင္ေအာင္ လႈံ႕ေဆာ္ေပးပါတယ္။ အေညႇာက္ဟာ အပြင့္ထက္ပုိၿပီး ထိေရာက္မႈ ရွိပါတယ္။

(၆) လက္ဖက္ရည္ၾကမ္း

ဓာတ္တုိးဆန္႔က်င္ ပစၥည္း အမ်ားအျပား ပါဝင္တာမုိ႔ လက္ဖက္ရည္ ၾကမ္းဟာ ကုိယ္တြင္း စနစ္အတြင္းမွ အဆိပ္ေတြ ဖယ္ရွားႏုိင္႐ုံမက သူ႔မွာ ပါဝင္တဲ့ Catechins ဆုိတဲ့ ဓာတ္တုိး ဆန္႔က်င္ ပစၥည္းေၾကာင့္ အသည္းရဲ႕ လုပ္ငန္းေဆာင္တာလည္း ပုိေကာင္းေစပါတယ္။

(၇) ပဲေစ့ အမ်ဳိးမ်ဳိး

အစာေျခရ လြယ္ကူၿပီး အူနံရံအတြင္း အဆိပ္ အႂကြင္းအက်န္ ေတြကုိ စုပ္ယူႏုိင္ပါတယ္။

(၈) ဟင္းသီးဟင္းရြက္ အစိမ္းမ်ား (Raw Vegetable)

ၾကက္သြန္နီ၊ မုန္လာဥနီ၊ ကၫြတ္၊ ေဂၚဖီထုပ္၊ အစိမ္းေရာင္ ပန္းေဂၚဖီ၊ ကုိက္လန္၊ မုန္ညင္း၊ ပန္းေဂၚဖီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နႏြင္းနဲ႔ ဟင္းေမႊးရြက္ေတြကုိ မခ်က္ျပဳတ္ဘဲ အစိမ္းတုိင္းစားရင္ အသည္းမွ အဆိပ္သန္႔စင္တဲ့ လုပ္ငန္းကုိ ကူညီႏုိင္ပါတယ္။ အဲဒီအစာေတြမွာ ဆာလဖာနဲ႔ ဂလူတာသီ႐ုန္းေတြ မ်ားစြာ ပါဝင္ပါတယ္။ ဆာလဖာဟာ အသည္းမွ ဓာတုပစၥည္း အဆိပ္ေတြကုိ ဖယ္ရွား ေပးႏုိင္ပါတယ္။

(၉) အေစ့ႏွင့္ အခြံမာသီးမ်ား

ဖ႐ုံေစ့၊ ဗာဒံေစ့၊ သီဟုိဠ္ေစ့၊ ႏွမ္းေစ့နဲ႔ ေနၾကာေစ့ေတြဟာ အစာေၾကလြယ္ၿပီး အဆိပ္ေတြကုိ ဖယ္ရွားႏုိင္ပါတယ္။ အဆိပ္ ေျဖေနစဥ္ အတြင္း အခြံမာသီးနဲ႔ ျပဳလုပ္တဲ့ ေထာပတ္ (ဥပမာ-ေျမပဲ ေထာပတ္) ကုိ ေရွာင္ထားပါ။

(၁ဝ) အုိမီဂါ ၃ အဆီ

ေထာပတ္သီး၊ သံလြင္ဆီ ဒါမွမဟုတ္ ဂုန္ေလွ်ာ္ေစ့ ဆီကုိ အဆိပ္ေျဖစဥ္မွာ အသုံးျပဳပါ။ အူနံရံေတြကုိ ေခ်ာဆီ ျဖစ္ေစကာ အဆိပ္ေတြကုိ စုပ္ယူႏုိင္ၿပီး ခႏၶာကုိယ္မွ စြန္႔ပစ္ႏုိင္လုိ႔ပါ။ စားသင႔္ေသာ အစားစာေတြ ျဖစ္ပါတယ္။

ၿမ၀တီ

ေအးခ်မ္းမြန္မွ  April Maung Maung တြင္ေဖာ္ျပေသာ သတင္းကို မူရင္းအတိုင္းမွ်ေ၀ျခင္းျဖစ္ပါသည္
https://www.facebook.com/excellencemedia
(၁) အသီးအႏွံ သင့္ခႏၶာကုိယ္မွ အဆိပ္ေတြ ဖယ္ရွားႏုိင္တဲ့ နည္းလမ္းေတြ မ်ဳိးစုံ ရွိပါတယ္။
ဒီအထဲက အေကာင္းဆုံး နည္းဟာ အစားအစာ စားၿပီး သဘာဝ အေလ်ာက္ အဆိပ္ ဖယ္ရွားတဲ့ နည္းလမ္းမုိ႔ ကုိယ္တြင္း အဆိပ္ေတြ ဖယ္ရွားႏုိင္တဲ့ အစားအစာ ေတြကုိ ေဖာ္ျပ ေပးလုိက္ပါတယ္။

အသီးအႏွံ ေတြဟာ မ်ားေသာ အားျဖင့္ အရည္ရႊမ္း တတ္တာေၾကာင့္ ခႏၶာကုိယ္မွ အဆိပ္ေတြ ဖယ္ရွားဖုိ႔ ကူညီႏုိင္ပါတယ္။ အသီးေတြဟာ အစာေၾကလြယ္ၿပီး ဓာတ္တုိး ဆန္႔က်င္ပစၥည္း၊ အာဟာရဓာတ္နဲ႔ အမွ်င္ေတြလည္း မ်ားစြာပါဝင္ကာ ဗီတာမင္စီလုိမ်ဳိး ခႏၡာကိုယ္အတြက္ အေရးႀကီးတဲ့ ဗီတာမင္ဓာတ္ေတြလည္း အမ်ားအျပား ပါဝင္ပါတယ္။

(၂) အစိမ္းေရာင္အစာမ်ား

ခႏၶာကုိယ္မွ အဆိပ္ေတြေျပဖုိ႔ စိမ္းျပာေရာင္ ေရညႇိ၊ ဘာလီ၊ ကုိက္လန္၊ ဟင္းႏုနယ္နဲ႔ အစိမ္းေရာင္ ဟင္းရြက္ေတြ မ်ားမ်ားစားပါ။ အဲဒီအရြက္ေတြမွာ အစာခ်က္ ႏုိင္တဲ့ ကလုိ႐ုိ ေဖးေတြ ပါဝင္လုိ႔ပါ။ ကလုိ႐ုိေဖးဟာ ပတ္ဝန္းက်င္မွ တစ္ဆင့္ ခႏၶာကုိယ္ တြင္းသုိ႔ ဝင္ေရာက္ ေနတဲ့ မီးခုိးေငြ႕၊ ပုိးသတ္ေဆး၊ ေပါင္းသတ္ေဆး၊ သန္႔စင္ပစၥည္းနဲ႔ ဓာတုပစၥည္း အစ ရွိတာေတြမွ ထြက္ရွိလာတဲ့ အဆိပ္အေတာက္ေတြကုိ ဖယ္ရွားႏုိင္လုိ႔ပါ။ ဒါ့အျပင္ အသည္းမွ အဆိပ္ကုိလည္း ဖယ္ရွားႏုိင္ပါတယ္။

(၃) ေရွာက္သီး၊ လိေမၼာ္သီးႏွင့္ သံပရာသီး

ဒီအခ်ဥ္ အရသာရွိတဲ့ အသီးေတြဟာ ခႏၶာကုိယ္မွ အဆိပ္ေတြ စြန္႔ပစ္ဖုိ႔ ကူညီႏုိင္တဲ့ အျပင္ အသည္းမွ အဆိပ္ ဖယ္ရွားတဲ့ ျဖစ္စဥ္ကုိလည္း ကူညီ ႏုိင္ပါတယ္။ ေန႔စဥ္ မနက္ အိပ္ရာထတုိင္း ေရေႏြးတစ္ခြက္ထဲ ေရွာက္ရည္ညႇစ္ၿပီး ေသာက္ေပးပါ။ ဗီတာမင္စီဟာ အဆိပ္ေျဖဖုိ႔ အေကာင္းဆုံး ဗီတာမင္ျဖစ္ၿပီး အဆိပ္ေတြကုိ အစာေျခႏုိင္တဲ့ အင္ဇုိင္းအျဖစ္ ေျပာင္းလဲႏုိင္ပါတယ္။

(၄) ၾကက္သြန္ျဖဴ

ၾကက္သြန္ျဖဴဟာ အသည္းမွ အဆိပ္ေျဖႏုိင္တဲ့ အင္ဇုိင္းေတြ ထြက္လာေအာင္ လႈံ႕ေဆာ္ ေပးတာေၾကာင့္ အစာေျခစနစ္အတြင္းမွ အဆိပ္ အႂကြင္းအက်န္ေတြကုိ စစ္ထုတ္ ေပးႏုိင္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ အစိမ္းအတုိင္း ဒါမွမဟုတ္ ဟင္းထဲထည့္ၿပီး ခ်က္စားပါ။

(၅) အစိမ္းေရာင္ ပန္းေဂၚဖီ အေညႇာက္

ဓာတ္တုိး ဆန္႔က်င္ ပစၥည္း အမ်ားအျပား ပါဝင္တာမုိ႔ အစာေျခ လမ္းေၾကာင္းမွ အဆိပ္ေျဖတဲ့ အင္ဇုိင္းေတြ ထုတ္လုပ္ႏုိင္ေအာင္ လႈံ႕ေဆာ္ေပးပါတယ္။ အေညႇာက္ဟာ အပြင့္ထက္ပုိၿပီး ထိေရာက္မႈ ရွိပါတယ္။

(၆) လက္ဖက္ရည္ၾကမ္း

ဓာတ္တုိးဆန္႔က်င္ ပစၥည္း အမ်ားအျပား ပါဝင္တာမုိ႔ လက္ဖက္ရည္ ၾကမ္းဟာ ကုိယ္တြင္း စနစ္အတြင္းမွ အဆိပ္ေတြ ဖယ္ရွားႏုိင္႐ုံမက သူ႔မွာ ပါဝင္တဲ့ Catechins ဆုိတဲ့ ဓာတ္တုိး ဆန္႔က်င္ ပစၥည္းေၾကာင့္ အသည္းရဲ႕ လုပ္ငန္းေဆာင္တာလည္း ပုိေကာင္းေစပါတယ္။

(၇) ပဲေစ့ အမ်ဳိးမ်ဳိး

အစာေျခရ လြယ္ကူၿပီး အူနံရံအတြင္း အဆိပ္ အႂကြင္းအက်န္ ေတြကုိ စုပ္ယူႏုိင္ပါတယ္။

(၈) ဟင္းသီးဟင္းရြက္ အစိမ္းမ်ား (Raw Vegetable)

ၾကက္သြန္နီ၊ မုန္လာဥနီ၊ ကၫြတ္၊ ေဂၚဖီထုပ္၊ အစိမ္းေရာင္ ပန္းေဂၚဖီ၊ ကုိက္လန္၊ မုန္ညင္း၊ ပန္းေဂၚဖီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နႏြင္းနဲ႔ ဟင္းေမႊးရြက္ေတြကုိ မခ်က္ျပဳတ္ဘဲ အစိမ္းတုိင္းစားရင္ အသည္းမွ အဆိပ္သန္႔စင္တဲ့ လုပ္ငန္းကုိ ကူညီႏုိင္ပါတယ္။ အဲဒီအစာေတြမွာ ဆာလဖာနဲ႔ ဂလူတာသီ႐ုန္းေတြ မ်ားစြာ ပါဝင္ပါတယ္။ ဆာလဖာဟာ အသည္းမွ ဓာတုပစၥည္း အဆိပ္ေတြကုိ ဖယ္ရွား ေပးႏုိင္ပါတယ္။

(၉) အေစ့ႏွင့္ အခြံမာသီးမ်ား

ဖ႐ုံေစ့၊ ဗာဒံေစ့၊ သီဟုိဠ္ေစ့၊ ႏွမ္းေစ့နဲ႔ ေနၾကာေစ့ေတြဟာ အစာေၾကလြယ္ၿပီး အဆိပ္ေတြကုိ ဖယ္ရွားႏုိင္ပါတယ္။ အဆိပ္ ေျဖေနစဥ္ အတြင္း အခြံမာသီးနဲ႔ ျပဳလုပ္တဲ့ ေထာပတ္ (ဥပမာ-ေျမပဲ ေထာပတ္) ကုိ ေရွာင္ထားပါ။

(၁ဝ) အုိမီဂါ ၃ အဆီ

ေထာပတ္သီး၊ သံလြင္ဆီ ဒါမွမဟုတ္ ဂုန္ေလွ်ာ္ေစ့ ဆီကုိ အဆိပ္ေျဖစဥ္မွာ အသုံးျပဳပါ။ အူနံရံေတြကုိ ေခ်ာဆီ ျဖစ္ေစကာ အဆိပ္ေတြကုိ စုပ္ယူႏုိင္ၿပီး ခႏၶာကုိယ္မွ စြန္႔ပစ္ႏုိင္လုိ႔ပါ။ စားသင႔္ေသာ အစားစာေတြ ျဖစ္ပါတယ္။

ၿမ၀တီ
 ေအးခ်မ္းမြန္မွ April Maung Maung တြင္ေဖာ္ျပေသာ သတင္းကို မူရင္းအတိုင္းမွ်ေ၀ျခင္းျဖစ္ပါသည္
https://www.facebook.com/excellencemedia

က်န္းမာေရး အတြက္ ဂရုစိုက္ရမည့္ နာရီမ်ား

Photo: က်န္းမာေရး အတြက္ ဂရုစိုက္ရမည့္ နာရီမ်ား

သုေတသန ျပဳခ်က္အရ ညဆိုင္း အလုပ္လုပ္ သူမ်ားသည္ က်န္းမာေရး အေျခ အေန ကေမာက္ကမ ျဖစ္တတ္သည္။
အမ်ိဳးသမီးမ်ား ဆိုလွ်င္ ရာသီမမွန္ျခင္း၊ အရိုးပြ ေရာဂါျဖစ္ျခင္း၊ ရင္သား ကင္ဆာျဖစ္ျခင္း၊ ကိုယ္၀န္ မရရွိႏိုင္ျခင္း စသည့္ ေရာဂါမ်ား ပိုမို ျဖစ္တတ္သည္။ ညသန္းေခါင္ ည ၁၂-နာရီ ၁၀-မိနစ္အထိ မအိပ္ေသး သူမ်ားတြင္ ခႏၶာကိုယ္၏ ဇီ၀ ျဖစ္ပ်က္ ေျပာင္းလဲ ျဖစ္စဥ္မ်ားသည္ ကိုယ္တြင္း အရည္ ေလာင္ကၽြမ္းမႈကိုသာ အားကိုးရသည္။ ကိုယ္တြင္း အရည္ေလာင္ ကၽြမ္းမႈသည္ အဆိပ္အေတာက္ ျဖစ္ေပၚမႈ မ်ားတတ္သည္။

ခႏၶာကုိယ္၏ 'သက္ေစာင့္ရည္' မ်ားကို အက္ဆစ္ဓါတ္ ျဖစ္ေစ ႏိုင္သည္။ ထို႔ေၾကာင့္ ခဏခဏ အိပ္ေရး ပ်က္ခံ သူမ်ားသည္ ေဆးလိပ္ေသာက္၊ အရက္ေသာက္သူမ်ား ျဖစ္ႏိုင္သည့္ ေရာဂါမ်ိဳးမ်ား ငါးဆ ပိုျဖစ္ႏိုင္သည္။ ထို႔ေၾကာင့္ ေန႔စဥ္ အတတ္ႏိုင္ဆံုး ည ၁၁-နာရီ မတိုင္မီ အိပ္ရမည္္။ မျဖစ္မေန ညအလုပ္လုပ္ရန္ ရွိသည္ ဆိုလွ်င္လဲ (အသားမပါေသာ) ညလယ္စာ စားလွ်င္ ခံသာေသးသည္။ နံနက္အခါ ေနထြက္သည္။ ညေနေရာက္လွ်င္ ေန၀င္ သည္။ ေဆာင္းရာသီ ၿပီးလွ်င္ ေႏြရာသီ ေရာက္ေလသည္။ သဘာ၀ေလာ ကႀကီးသည္ အခ်ိန္မွန္မွန္၊ စည္းခ်က္က်က် ျဖစ္ပ်က္ေနသည္။

လူ႔ခႏၶာ ကိုယ္လဲ သဘာ၀ ေလာကႀကီးတြင္ တည္ရွိၿပီး အခ်ိန္မွန္မွန္၊စည္း ခ်က္က်က် လႈပ္ရွားမွသာ က်န္းမာ ေပ်ာ္ရႊင္မည္။

ည ၉-နာရီ မွ နံနက္၃-နာရီ = ခႏၶာကို္ယ္အားျဖည့္ခ်ိန္

ည ၉-နာရီ မွ ည ၁၁-နာရီ = ေရာဂါ ခုခံ ကာကြယ္စနစ္ အခ်ိိန္ (အလယ္တန္း ေအာက္ ကေလး သူငယ္မ်ားသည္ ေရာဂါခုခံ ကာကြယ္စနစ္ တည္ေဆာက္မႈ မျပည့္စံု ေသးသျဖင့္ ည ၉-နာရီတြင္ အိပ္ႏိုင္လွ်င္ ေကာင္း၏)

ည ၁၁-နာရိ မွ နံနက္ ၁-နာရီ = ရိုးတြင္းခ်ဥ္ဆီမွ ေသြးနီဥ တည္ေဆာက္ခ်ိန္

နံနက္ ၁-နာရီ မွ နံနက္ ၃-နာရီ= အသည္း၏အခ်ိန္

နံနက္ ၃-နာရီ မွ နံနက္ ၅-နာရီ= အသက္ရႈစနစ္အတြက္အခ်ိန္

နံနက္ ၄-နာရီ = ခႏၶာကိုယ္၏ ေသြးခုန္အားအေပ်ာ့ဆံုး၊ ႏွလံုးခုန္ႏႈန္း အေႏွးဆံုးအခ်ိန္

(ေဆးပညာတြင္ 'အႏၱရာယ္မ်ားသည့္ ေလးနာရီ' ဟုေျပာစမွတ္ ျပဳၾကသည္။ လက္ေတြ႔တြင္ ဤအခ်ိန္၌ ရင္ၾကပ္၊ ႏွလံုး၊ ေလျဖတ္၊ ဦးေႏွာက္ ေသြးေၾကာေရာဂါ၊ ေသြးတိုးေရာဂါ စသည္တို႔ ေရာဂါ ေဖာက္ျပန္ေသာ အခ်ိန္ ျဖစ္တတ္သည္။ ထို႔ေၾကာင့္ အဘိုးအဘြားမ်ား နံနက္ ၅-နာရီေက်ာ္မွ ကိုယ္လက္ လႈပ္ရွား လမ္းေလွ်ာက္ ထြက္သင့္သည္။)

နံနက္ ၅-နာရီ မွ နံနက္ ၇-နာရီ = အူမႀကီးအလႈပ္ရွားဆံုးအခ်ိန္

နံနက္ ၇-နာရီ မွ နံနက္ ၉-နာရီ = အစာအိမ္အလႈပ္ရွားဆံုးအခ်ိန္

(ထို႔ေၾကာင့္ နံနက္ ၇-နာရီ မတိုင္ခင္ နံနက္စာ စားသင့္သည္)

နံနက္ ၉-နာရီ မွ နံနက္ ၁၁-နာရီ = သရက္ရြက္အလႈပ္ရွားဆံုးအခ်ိန္

နံနက္ ၁၁-နာရီ မွ ေန႔လယ္ ၁-နာရီ = ရိုးတြင္းခ်ဥ္ဆီ ေသြးတည္ေဆာက္ခ်ိန္

(ေကာင္းစြာအနားယူႏိုင္ပါက ေသြးအားနည္းေရာဂါမျဖစ္ေတာ့ေပ)

ေန႔လယ္ ၁-နာရီ မွ ညေန ၃-နာရီ = အူသိမ္အလႈပ္ရွားဆံုးအခ်ိန္

(ေန႔လယ္ ၁-နာရီ မတိုင္ခင္ ေန႔လည္စာ စားလွ်င္ ေကာင္း၏ -သို႔မဟုတ္က အစာအိမ္ ေရာဂါ ေလထိုး ေလေအာင့္ ေရာဂါ ျဖစ္တတ္သည္။)

ညေန ၃-နာရီ မွ ညေန ၅-နာရီ = ဆီးအိမ္အလႈပ္ရွားဆံုးအခ်ိန္

(ဤအခ်ိန္တြင္ ေရမ်ားမ်ား ေသာက္ရန္ အေရးႀကီးသည္။)

ညေန ၅-နာရီ မွ ည ၇-နာရီ = ေက်ာက္ကပ္ အလႈပ္ရွားဆံုးအခ်ိန္

ည ၇-နာရီမွ ည ၉-နာရီ = ႏွလံုးႏွင့္ဦးေႏွာက္အာရံုေၾကာစနစ္၏ အလႈပ္ရွား ဆံုးအခ်ိန္

(ဤသည္မွာ ေရွးတရုတ္ တိုင္းရင္းေဆး ပညာရွင္တို႔၏ အဆိုျဖစ္သည္။)

(ပါေမာကၡ ေဒၚခင္ျဖဴ)
သုေတသန ျပဳခ်က္အရ ညဆိုင္း အလုပ္လုပ္ သူမ်ားသည္ က်န္းမာေရး အေျခ အေန ကေမာက္ကမ ျဖစ္တတ္သည္။
အမ်ိဳးသမီးမ်ား ဆိုလွ်င္ ရာသီမမွန္ျခင္း၊ အရိုးပြ ေရာဂါျဖစ္ျခင္း၊ ရင္သား ကင္ဆာျဖစ္ျခင္း၊ ကိုယ္၀န္ မရရွိႏိုင္ျခင္း စသည့္ ေရာဂါမ်ား ပိုမို ျဖစ္တတ္သည္။ ညသန္းေခါင္ ည ၁၂-နာရီ ၁၀-မိနစ္အထိ မအိပ္ေသး သူမ်ားတြင္ ခႏၶာကိုယ္၏ ဇီ၀ ျဖစ္ပ်က္ ေျပာင္းလဲ ျဖစ္စဥ္မ်ားသည္ ကိုယ္တြင္း အရည္ ေလာင္ကၽြမ္းမႈကိုသာ အားကိုးရသည္။ ကိုယ္တြင္း အရည္ေလာင္ ကၽြမ္းမႈသည္ အဆိပ္အေတာက္ ျဖစ္ေပၚမႈ မ်ားတတ္သည္။

ခႏၶာကုိယ္၏ 'သက္ေစာင့္ရည္' မ်ားကို အက္ဆစ္ဓါတ္ ျဖစ္ေစ ႏိုင္သည္။ ထို႔ေၾကာင့္ ခဏခဏ အိပ္ေရး ပ်က္ခံ သူမ်ားသည္ ေဆးလိပ္ေသာက္၊ အရက္ေသာက္သူမ်ား ျဖစ္ႏိုင္သည့္ ေရာဂါမ်ိဳးမ်ား ငါးဆ ပိုျဖစ္ႏိုင္သည္။ ထို႔ေၾကာင့္ ေန႔စဥ္ အတတ္ႏိုင္ဆံုး ည ၁၁-နာရီ မတိုင္မီ အိပ္ရမည္္။ မျဖစ္မေန ညအလုပ္လုပ္ရန္ ရွိသည္ ဆိုလွ်င္လဲ (အသားမပါေသာ) ညလယ္စာ စားလွ်င္ ခံသာေသးသည္။ နံနက္အခါ ေနထြက္သည္။ ညေနေရာက္လွ်င္ ေန၀င္ သည္။ ေဆာင္းရာသီ ၿပီးလွ်င္ ေႏြရာသီ ေရာက္ေလသည္။ သဘာ၀ေလာ ကႀကီးသည္ အခ်ိန္မွန္မွန္၊ စည္းခ်က္က်က် ျဖစ္ပ်က္ေနသည္။

လူ႔ခႏၶာ ကိုယ္လဲ သဘာ၀ ေလာကႀကီးတြင္ တည္ရွိၿပီး အခ်ိန္မွန္မွန္၊စည္း ခ်က္က်က် လႈပ္ရွားမွသာ က်န္းမာ ေပ်ာ္ရႊင္မည္။

ည ၉-နာရီ မွ နံနက္၃-နာရီ = ခႏၶာကို္ယ္အားျဖည့္ခ်ိန္

ည ၉-နာရီ မွ ည ၁၁-နာရီ = ေရာဂါ ခုခံ ကာကြယ္စနစ္ အခ်ိိန္ (အလယ္တန္း ေအာက္ ကေလး သူငယ္မ်ားသည္ ေရာဂါခုခံ ကာကြယ္စနစ္ တည္ေဆာက္မႈ မျပည့္စံု ေသးသျဖင့္ ည ၉-နာရီတြင္ အိပ္ႏိုင္လွ်င္ ေကာင္း၏)

ည ၁၁-နာရိ မွ နံနက္ ၁-နာရီ = ရိုးတြင္းခ်ဥ္ဆီမွ ေသြးနီဥ တည္ေဆာက္ခ်ိန္

နံနက္ ၁-နာရီ မွ နံနက္ ၃-နာရီ= အသည္း၏အခ်ိန္

နံနက္ ၃-နာရီ မွ နံနက္ ၅-နာရီ= အသက္ရႈစနစ္အတြက္အခ်ိန္

နံနက္ ၄-နာရီ = ခႏၶာကိုယ္၏ ေသြးခုန္အားအေပ်ာ့ဆံုး၊ ႏွလံုးခုန္ႏႈန္း အေႏွးဆံုးအခ်ိန္

(ေဆးပညာတြင္ 'အႏၱရာယ္မ်ားသည့္ ေလးနာရီ' ဟုေျပာစမွတ္ ျပဳၾကသည္။ လက္ေတြ႔တြင္ ဤအခ်ိန္၌ ရင္ၾကပ္၊ ႏွလံုး၊ ေလျဖတ္၊ ဦးေႏွာက္ ေသြးေၾကာေရာဂါ၊ ေသြးတိုးေရာဂါ စသည္တို႔ ေရာဂါ ေဖာက္ျပန္ေသာ အခ်ိန္ ျဖစ္တတ္သည္။ ထို႔ေၾကာင့္ အဘိုးအဘြားမ်ား နံနက္ ၅-နာရီေက်ာ္မွ ကိုယ္လက္ လႈပ္ရွား လမ္းေလွ်ာက္ ထြက္သင့္သည္။)

နံနက္ ၅-နာရီ မွ နံနက္ ၇-နာရီ = အူမႀကီးအလႈပ္ရွားဆံုးအခ်ိန္

နံနက္ ၇-နာရီ မွ နံနက္ ၉-နာရီ = အစာအိမ္အလႈပ္ရွားဆံုးအခ်ိန္

(ထို႔ေၾကာင့္ နံနက္ ၇-နာရီ မတိုင္ခင္ နံနက္စာ စားသင့္သည္)

နံနက္ ၉-နာရီ မွ နံနက္ ၁၁-နာရီ = သရက္ရြက္အလႈပ္ရွားဆံုးအခ်ိန္

နံနက္ ၁၁-နာရီ မွ ေန႔လယ္ ၁-နာရီ = ရိုးတြင္းခ်ဥ္ဆီ ေသြးတည္ေဆာက္ခ်ိန္

(ေကာင္းစြာအနားယူႏိုင္ပါက ေသြးအားနည္းေရာဂါမျဖစ္ေတာ့ေပ)

ေန႔လယ္ ၁-နာရီ မွ ညေန ၃-နာရီ = အူသိမ္အလႈပ္ရွားဆံုးအခ်ိန္

(ေန႔လယ္ ၁-နာရီ မတိုင္ခင္ ေန႔လည္စာ စားလွ်င္ ေကာင္း၏ -သို႔မဟုတ္က အစာအိမ္ ေရာဂါ ေလထိုး ေလေအာင့္ ေရာဂါ ျဖစ္တတ္သည္။)

ညေန ၃-နာရီ မွ ညေန ၅-နာရီ = ဆီးအိမ္အလႈပ္ရွားဆံုးအခ်ိန္

(ဤအခ်ိန္တြင္ ေရမ်ားမ်ား ေသာက္ရန္ အေရးႀကီးသည္။)

ညေန ၅-နာရီ မွ ည ၇-နာရီ = ေက်ာက္ကပ္ အလႈပ္ရွားဆံုးအခ်ိန္

ည ၇-နာရီမွ ည ၉-နာရီ = ႏွလံုးႏွင့္ဦးေႏွာက္အာရံုေၾကာစနစ္၏ အလႈပ္ရွား ဆံုးအခ်ိန္

(ဤသည္မွာ ေရွးတရုတ္ တိုင္းရင္းေဆး ပညာရွင္တို႔၏ အဆိုျဖစ္သည္။)

(ပါေမာကၡ ေဒၚခင္ျဖဴ)
http://www.facebook.com/pages/Myawady-News/351018658329305

ကမၻာ့ကို႐ုပ္ဆိုးဘြဲ႔ရသူ ေဒၚလာ ၁၀၀၀၀ ရရွိ

Photo: ကမၻာ့ကို႐ုပ္ဆိုးဘြဲ႔ရသူ ေဒၚလာ ၁၀၀၀၀ ရရွိ

တန္ ႐ႈကြမ္းအမည္ရွိ တ႐ုတ္ျပည္ ခ်န္ဒူးၿမိဳ႕မွ သူတစ္ဦးသည္ မ်က္ႏွာကို ႐ုပ္အဆိုးဆံုးျဖစ္ေအာင္ လုပ္ႏိုင္သျဖင့္ ကမၻာ့စံခ်ိန္တင္ၿပီး ဆုေငြ ေဒၚလာ ၁၀၀၀၀ ရရွိသြားေၾကာင္း သိရသည္။ သူသည္ ဆုေငြမ်ား ရရွိသည့္အျပင္ ကမၻာ့ Guinness မွတ္တမ္းဝင္ဆုကိုပါ ရရွိသြားခဲ့သည္။

သူက ကမၻာေပၚတြင္ သူ႔ေလာက္မ်က္ႏွာကို အဆိုးရြားဆံုးျဖစ္ေအာင္ လုပ္ႏိုင္သူ ေဒၚလာ ၁၅၀၀၀ ေပးမည္ဟု စိန္ေခၚကာ လုပ္ျပခဲ့ျခင္းျဖစ္သည္။

႐ႈကြမ္းသည္ ပါးစပ္ ေအာက္သြားျဖင့္ အထက္ႏွာေခါင္းစြန္းကို ငံုႏိုင္ေအာင္ လုပ္ျခင္းျဖင့္ ပံုပ်က္ပန္းပ်က္ျဖစ္ေစ ခဲ့ျခင္းျဖစ္သည္။ သူက ထိုမ်က္ႏွာမ်ဳိးကို ဂါနင္းဟုေခၚၿပီး ပံုဆိုးဟု အဓိပၸာယ္ရသည္။ သူသည္ ထိုမ်က္ႏွာမ်ဳိး လုပ္ႏိုင္ရန္ ၁၀ ႏွစ္ခန္႔ႀကိဳးစားခဲ့ရေၾကာင္း၊ သူလုပ္ႏိုင္မွ မီဒီယာသို႔ ေဖာ္ထုတ္ျပသျခင္းျဖစ္ေၾကာင္း၊ သူက လာမည့္ မတ္လတြင္ အီတလီ၌လည္း ကမၻာ့စံခ်ိန္ခ်ဳိးရန္ ပြဲတစ္ပြဲကို ဝင္ႏႊဲဦးမည္ျဖစ္ေၾကာင္းသိရသည္။

ေမာကၡႏုိင္ငံတကာသတင္း
Written by ေရႊေမာင္
တန္ ႐ႈကြမ္းအမည္ရွိ တ႐ုတ္ျပည္ ခ်န္ဒူးၿမိဳ႕မွ သူတစ္ဦးသည္ မ်က္ႏွာကို ႐ုပ္အဆိုးဆံုးျဖစ္ေအာင္ လုပ္ႏိုင္သျဖင့္ ကမၻာ့စံခ်ိန္တင္ၿပီး ဆုေငြ ေဒၚလာ ၁၀၀၀၀ ရရွိသြားေၾကာင္း သိရသည္။ သူသည္ ဆုေငြမ်ား ရရွိသည့္အျပင္ ကမၻာ့ Guinness မွတ္တမ္းဝင္ဆုကိုပါ ရရွိသြားခဲ့သည္။

သူက ကမၻာေပၚတြင္ သူ႔ေလာက္မ်က္ႏွာကို အဆိုးရြားဆံုးျဖစ္ေအာင္ လုပ္ႏိုင္သူ ေဒၚလာ ၁၅၀၀၀ ေပးမည္ဟု စိန္ေခၚကာ လုပ္ျပခဲ့ျခင္းျဖစ္သည္။

႐ႈကြမ္းသည္ ပါးစပ္ ေအာက္သြားျဖင့္ အထက္ႏွာေခါင္းစြန္းကို ငံုႏိုင္ေအာင္ လုပ္ျခင္းျဖင့္ ပံုပ်က္ပန္းပ်က္ျဖစ္ေစ ခဲ့ျခင္းျဖစ္သည္။ သူက ထိုမ်က္ႏွာမ်ဳိးကို ဂါနင္းဟုေခၚၿပီး ပံုဆိုးဟု အဓိပၸာယ္ရသည္။ သူသည္ ထိုမ်က္ႏွာမ်ဳိး လုပ္ႏိုင္ရန္ ၁၀ ႏွစ္ခန္႔ႀကိဳးစားခဲ့ရေၾကာင္း၊ သူလုပ္ႏိုင္မွ မီဒီယာသို႔ ေဖာ္ထုတ္ျပသျခင္းျဖစ္ေၾကာင္း၊ သူက လာမည့္ မတ္လတြင္ အီတလီ၌လည္း ကမၻာ့စံခ်ိန္ခ်ဳိးရန္ ပြဲတစ္ပြဲကို ဝင္ႏႊဲဦးမည္ျဖစ္ေၾကာင္းသိရသည္။

ေမာကၡႏုိင္ငံတကာသတင္း
Written by ေရႊေမာင္

သတိျပဳရမည့္ (venereal disease )ကာလသားေရာဂါ ...........

သတိျပဳရမည့္ (venereal disease )ကာလသားေရာဂါ ...........

လိင္မႈဆိုင္ရာကိစၥမ်ားတြင္ ေစာင့္စည္းထိန္းသိမ္းမႈ နည္းပါးသူမ်ားအတြက္ လိင္မႈဆိုင္ရာ ကူးစက္ေရာဂါမ်ားလည္း တျဖည္းျဖည္း မ်ားျပားလာသည္။ထိုေရာဂါမ်ားအနက္မွ ကာလသားအရြယ္ အသက္ ၂၀ မွ ၃၅ ႏွစ္အတြင္း အမ်ဳိးသားမ်ားတြင္ ျဖစ္ပြားမႈမ်ားျပားၾကသျဖင့္ ကာလသားေရာဂါဟု တင္စားေခၚၾကသည့္ အဆိုပါေရာဂါသည္ ၃၅ ႏွစ္အတြင္းတြင္သာမဟုတ္ဘဲ ၄၅-၅၀ ေက်ာ္အထိပါ ျဖစ္ပြားမႈ မ်ားျပားေနသည္ ။

ယခုအခါတြင္ လူငယ္မ်ား သည္ အင္တာနက္လိုေနရာေတြကေန လိင္စိတ္ကိုျဖစ္ေပၚေစတဲ့ ၾကည့္႐ႈႏိုင္တဲ့ ေနရာေတြကလည္း မ်ားၿပားလာၿခင္းႏွင့္ အလြယ္တကူ ရုပ္ထြက္ စီဒီမ်ား ဝယ္ယူၿခင္း လြယ္ကူလာသည့္အခါ အတုယူၿပီး လိင္ပိုင္းဆိုင္ရာကို တြင္တြင္က်ယ္က်ယ္က်င့္သံုးတာကေတာ့ ေရာဂါကာကြယ္မႈလည္းမရွိရင္ ေနာက္ပိုင္း ဒီ့ထက္လည္း ပိုမ်ားလာႏိုင္ပါသည္ ။

ေရာဂါကူးစက္ႏိုင္သည့္ နည္းလမ္းမ်ားျဖစ္သည့္ ေရာဂါရွိသူႏွင့္ လိင္ဆက္ဆံျခင္း၊ ေရာဂါရွိသူ၏ ေသြး (သို႔) ေသြးမွျပဳလုပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို အျခားသူအား ထည့္သြင္းအသံုးျပဳကုသျခင္း၊ ေရာဂါရွိသူမိခင္မွ သေႏၶသားသို႔ ကူးစက္ျခင္း၊ မသန္႔ရွင္းေသာ ေဆးထိုးအပ္၊ ခဲြစိတ္ကိရိယာမ်ားမွ တစ္ဆင့္ကူးစက္ျခင္းႏွင့္ တစ္ခါတစ္ရံတြင္ အခ်ဳိ႕ေသာ ကာလသား ေရာဂါမ်ားသည္ ေရာဂါရွိသူ၏ အေရျပားေပၚရွိ ေရာဂါလကၡဏာမ်ားႏွင့္ ထိေတြ႕ရာမွလည္းေကာင္း၊ ေရာဂါရွိသူ၏ အ၀တ္အထည္၊ အသံုးအေဆာင္မ်ားကို မွ်ေ၀သံုးစဲြရာမွလည္းေကာင္း ေရာဂါကူးစက္ သြားႏိုင္ေသာ္လည္း ကာလသားေရာဂါသည္ ထိုနည္းမ်ားအနက္ လိင္ဆက္ဆံျခင္းမွသာ အဓိကကူးစက္ႏိုင္သည္။

ဌင္းေရာဂါသည္ အသက္အရြယ္မေရြး၊ က်ား၊ မ မေရြးျဖစ္ပြားႏိုင္သည္ ။ အဆိုပါ ေရာဂါသည္ လူငယ္မ်ားထက္ ေငြေၾကးေျပလည္သည့္ လူႀကီးပိုင္းမ်ား ပိုမိုမ်ားျပားေၾကာင္း ေတြ ့ရွိေနရေပသည္။
ကာလသားေရာဂါသည္ လိင္ဆက္ဆံမႈမ်ားျခင္းေၾကာင့္ ျဖစ္ပြားေသာ ကူးစက္ေရာဂါျဖစ္သည့္အတြက္ ေရာဂါျဖစ္ပြားလာပါက တတ္ကၽြမ္းနားလည္သည့္ ဆရာ၀န္မ်ားထံ သြားေရာက္ကုသရန္ စိုးရြံ႕ၿပီး ႀကိတ္ကုသျခင္းေၾကာင့္လည္းေကာင္း၊ တစ္ဦးတည္းကုသျခင္းေၾကာင့္ ေနာက္တစ္ဦးမွ ျပန္႔ပြားကူးစက္ျခင္းတို႔ျဖင့္ တစ္ဦးမွတစ္ဦးသို႔ ကူးစက္ျဖစ္ပြားလ်က္ ရွိသည္။

လိင္ပုိင္းဆုိင္ရာ လႈံ႔ေဆာ္မႈ ေပးႏုိင္သည့္ ဗီဒီယို၊ ႐ုပ္ပံုမ်ား ၾကည့္႐ႈႏုိင္သည့္ မီဒီယာမ်ား မ်ားျပားလာျခင္းႏွင့္ ေစာင့္ထိန္းရမည့္ ယဥ္ေက်းမႈမ်ား ေျပာင္းလဲလာျခင္းတုိ႔ေၾကာင့္ လိင္မွတစ္ဆင့္ ကူးစက္ေရာဂါ ျဖစ္ပြားမႈမ်ား ေနာက္ပုိင္းတြင္ ဒီထက္ မက ပုိမုိမ်ားျပားလာႏုိင္သၿဖင့္ က်န္းမာေရး အသိ ကုိယ့္က်င့္ အသိၿဖင့္ ထိန္းသိ္္မ္းႀကရန္ၿဖစ္ပါသည္ 

ေအးခ်မ္းမြန္မွ   Mg Mandalay တြင္ေဖာ္ျပေသာ သတင္းကို မူရင္းအတိုင္းမွ်ေ၀ျခင္းျဖစ္ပါသည္
https://www.facebook.com/excellencemedia
လိင္မႈဆိုင္ရာကိစၥမ်ားတြင္ ေစာင့္စည္းထိန္းသိမ္းမႈ နည္းပါးသူမ်ားအတြက္ လိင္မႈဆိုင္ရာ ကူးစက္ေရာဂါမ်ားလည္း တျဖည္းျဖည္း မ်ားျပားလာသည္။ထိုေရာဂါမ်ားအနက္မွ ကာလသားအရြယ္ အသက္ ၂၀ မွ ၃၅ ႏွစ္အတြင္း အမ်ဳိးသားမ်ားတြင္ ျဖစ္ပြားမႈမ်ားျပားၾကသျဖင့္ ကာလသားေရာဂါဟု တင္စားေခၚၾကသည့္ အဆိုပါေရာဂါသည္ ၃၅ ႏွစ္အတြင္းတြင္သာမဟုတ္ဘဲ ၄၅-၅၀ ေက်ာ္အထိပါ ျဖစ္ပြားမႈ မ်ားျပားေနသည္ ။

ယခုအခါတြင္ လူငယ္မ်ား သည္ အင္တာနက္လိုေနရာေတြကေန လိင္စိတ္ကိုျဖစ္ေပၚေစတဲ့ ၾကည့္႐ႈႏိုင္တဲ့ ေနရာေတြကလည္း မ်ားၿပားလာၿခင္းႏွင့္ အလြယ္တကူ ရုပ္ထြက္ စီဒီမ်ား ဝယ္ယူၿခင္း လြယ္ကူလာသည့္အခါ အတုယူၿပီး လိင္ပိုင္းဆိုင္ရာကို တြင္တြင္က်ယ္က်ယ္က်င့္သံုးတာကေတာ့ ေရာဂါကာကြယ္မႈလည္းမရွိရင္ ေနာက္ပိုင္း ဒီ့ထက္လည္း ပိုမ်ားလာႏိုင္ပါသည္ ။

ေရာဂါကူးစက္ႏိုင္သည့္ နည္းလမ္းမ်ားျဖစ္သည့္ ေရာဂါရွိသူႏွင့္ လိင္ဆက္ဆံျခင္း၊ ေရာဂါရွိသူ၏ ေသြး (သို႔) ေသြးမွျပဳလုပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို အျခားသူအား ထည့္သြင္းအသံုးျပဳကုသျခင္း၊ ေရာဂါရွိသူမိခင္မွ သေႏၶသားသို႔ ကူးစက္ျခင္း၊ မသန္႔ရွင္းေသာ ေဆးထိုးအပ္၊ ခဲြစိတ္ကိရိယာမ်ားမွ တစ္ဆင့္ကူးစက္ျခင္းႏွင့္ တစ္ခါတစ္ရံတြင္ အခ်ဳိ႕ေသာ ကာလသား ေရာဂါမ်ားသည္ ေရာဂါရွိသူ၏ အေရျပားေပၚရွိ ေရာဂါလကၡဏာမ်ားႏွင့္ ထိေတြ႕ရာမွလည္းေကာင္း၊ ေရာဂါရွိသူ၏ အ၀တ္အထည္၊ အသံုးအေဆာင္မ်ားကို မွ်ေ၀သံုးစဲြရာမွလည္းေကာင္း ေရာဂါကူးစက္ သြားႏိုင္ေသာ္လည္း ကာလသားေရာဂါသည္ ထိုနည္းမ်ားအနက္ လိင္ဆက္ဆံျခင္းမွသာ အဓိကကူးစက္ႏိုင္သည္။

ဌင္းေရာဂါသည္ အသက္အရြယ္မေရြး၊ က်ား၊ မ မေရြးျဖစ္ပြားႏိုင္သည္ ။ အဆိုပါ ေရာဂါသည္ လူငယ္မ်ားထက္ ေငြေၾကးေျပလည္သည့္ လူႀကီးပိုင္းမ်ား ပိုမိုမ်ားျပားေၾကာင္း ေတြ ့ရွိေနရေပသည္။
ကာလသားေရာဂါသည္ လိင္ဆက္ဆံမႈမ်ားျခင္းေၾကာင့္ ျဖစ္ပြားေသာ ကူးစက္ေရာဂါျဖစ္သည့္အတြက္ ေရာဂါျဖစ္ပြားလာပါက တတ္ကၽြမ္းနားလည္သည့္ ဆရာ၀န္မ်ားထံ သြားေရာက္ကုသရန္ စိုးရြံ႕ၿပီး ႀကိတ္ကုသျခင္းေၾကာင့္လည္းေကာင္း၊ တစ္ဦးတည္းကုသျခင္းေၾကာင့္ ေနာက္တစ္ဦးမွ ျပန္႔ပြားကူးစက္ျခင္းတို႔ျဖင့္ တစ္ဦးမွတစ္ဦးသို႔ ကူးစက္ျဖစ္ပြားလ်က္ ရွိသည္။

လိင္ပုိင္းဆုိင္ရာ လႈံ႔ေဆာ္မႈ ေပးႏုိင္သည့္ ဗီဒီယို၊ ႐ုပ္ပံုမ်ား ၾကည့္႐ႈႏုိင္သည့္ မီဒီယာမ်ား မ်ားျပားလာျခင္းႏွင့္ ေစာင့္ထိန္းရမည့္ ယဥ္ေက်းမႈမ်ား ေျပာင္းလဲလာျခင္းတုိ႔ေၾကာင့္ လိင္မွတစ္ဆင့္ ကူးစက္ေရာဂါ ျဖစ္ပြားမႈမ်ား ေနာက္ပုိင္းတြင္ ဒီထက္ မက ပုိမုိမ်ားျပားလာႏုိင္သၿဖင့္ က်န္းမာေရး အသိ ကုိယ့္က်င့္ အသိၿဖင့္ ထိန္းသိ္္မ္းႀကရန္ၿဖစ္ပါသည္

ေအးခ်မ္းမြန္မွ Mg Mandalay တြင္ေဖာ္ျပေသာ သတင္းကို မူရင္းအတိုင္းမွ်ေ၀ျခင္းျဖစ္ပါသည္
https://www.facebook.com/excellencemedia

“အေကာင္းဆံုး စိတ္ဓါတ္သည္ အေကာင္းဆံုးဘ၀ကို ဖန္တီး၏”


စိတ္ဓါတ္ေကာင္းတဲ့သူဟာ လုပ္ရပ္ပါေကာင္းပါတယ္။လုပ္ရပ္ေကာင္းတဲ့သူအတြက္ ရလဒ္ေကာင္းပါတယ္။
ရလဒ္ေကာင္းရင္ ဘ၀ေကာင္းပါတယ္။ဒီလိုပါပဲစိတ္ဓါတ္မေကာင္းတဲ့သူဟာ လုပ္ရပ္လည္းမေကာင္းႏိုင္ေပ။
လုပ္ရပ္မေကာင္းပါက ရလဒ္လည္း မေကာင္းေပ။ရလဒ္မေကာင္းရင္ ဘ၀ေကာင္းကို မတည္ေဆာက္ႏိုင္ပါဘူး။
“အေကာင္းဆံုး စိတ္ဓါတ္သည္အေကာင္းဆံုးဘ၀ကို ဖန္တီး၏”

**************************

ေအာင္ျမင္မႈေလးမ်ားကို ထိန္းသိမ္းျခင္းဟာ ေလွကားထစ္ေလးမ်ားကို တက္သြားသလိုပါပဲ။တဆင့္ျပီးတဆင့္
တက္သြားႏုိင္ဖို႕ဆိုတာ လက္ရွိေရာက္ေနတဲ့ အေနအထားခိုင္ျမဲမွ ေနာက္တဆင့္ကို တက္တဲ့အခါ လြယ္ကူမႈ
ရွိပါလိမ့္မယ္။ ဒီလိုမဟုတ္ဘဲ လက္ရွိေရာက္ေနတဲ့ အေနအထားက ခိုင္ျမဲမႈ မရွိဘူးဆိုရင္ ေနာက္တဆင့္ကို
တက္တဲ့အခါ ယိမ္းယိုင္ၿပီး အတက္ခက္ႏိုင္ပါတယ္။ဒီထက္ဆိုးတာက ေရာက္ေနတဲ့ေနရာကေန ေအာက္ကို
ျပန္က်ျခင္းပါပဲ။ အေပၚေရာက္ၿပီးမွ ေအာက္ကို ျပဳတ္က်တဲ့သူဟာ ျပန္တက္ခ်င္စိတ္ ကုန္ခန္းတတ္သလိုတစ္
ကေနျပန္တက္ရတဲ့အခါ အာရုံစူးစိုက္မႈလည္း ေႏွးသြားပါတယ္။ ဒီေတာ့ -ျဖည္းျဖည္းခ်င္းတက္ပါေရာက္တဲ့ေန
ရာမွာ ခုိင္ျမဲေအာင္ရပ္ျပန္မက်ပါေစနဲ႕။

**************************

ေနာင္တ
ေနာင္တတရားဆိုတာ မေကာင္းတဲ့အဓိပၸါယ္ႏွင့္ လုပ္ရပ္ကို ျဖစ္ေပၚေစတဲ့ စကားပါ။ေနာင္တဟာ ဘယ္ေတာ့မွ
မေကာင္းပါဘူး။ဒါေပမယ့္ လူတိုင္းဟာ ေနာင္တ ရဖူးၾကပါတယ္။သို႕ေသာ္-ေအာင္ျမင္တဲ့သူေတြကေတာ့ ေနာင္တ
တစ္ခုရျပီးတာနဲ႕အဲသည္လို ေနာင္တ မ်ိဳးမိမိဘ၀မွာ ေနာက္ထပ္လံုး၀ ျဖစ္ေပၚမလာေအာင္ ၾကိဳးစားၿပီး ေနပါတယ္။
မေအာင္ျမင္တဲ့သူကေတာ့ ျပင္ဆင္မႈမရွိဘဲ ပူေဆြးမႈေတြနဲ႕သာ ေနပါတယ္။
ေနာင္တ ႏွစ္မ်ိဳးရွိပါတယ္။
လုပ္သင့္တာ မလုပ္တဲ့ေနာင္တ
မလုပ္သင့္တာကို လုပ္တဲ့ ေနာင္တ
အဲသည္ႏွစ္မ်ိဳးထဲမွာ လုပ္သင့္လုပ္ထိုက္တာကို မလုပ္ခဲ့တဲ့ ေနာင္တထက္စာရင္ မလုပ္သင့္မလုပ္ထိုက္တာကို
ျပဳလုပ္ခဲ့တဲ့ေနာင္တက ပိုၿပီးေတာ့ ဆိုး၀ါးပါတယ္။လုပ္သင့္တာကို မလုပ္ခဲ့ျခင္းဟာ ျပန္လည္ျပင္ဆင္ဖို႕ အခြင့္
အေရးရွိေပမယ့္မလုပ္သင့္တာကို လုပ္ခဲ့ရင္ေတာ့ျပန္လည္ျပဳျပင္ခြင့္ မရွိပါဘူး။ေအာင္ျမင္ခ်င္တဲ့သူအတြက္ဘယ္
ေနာင္တမွ မျဖစ္ေပၚတာအေကာင္းဆံဳးပါပဲ။သို႕ေသာ္“မလုပ္သင့္တာကို လုပ္ရင္ လုပ္သင့္တာကို မလုပ္ျဖစ္ေတာ့ပါဘူး။”

**************************

ကြ်န္းျဖစ္ေအာင္လုပ္ပါ
ရည္ရြယ္ခ်က္တစ္ခု ထေျမာက္ ေအာင္ျမင္ခ်င္တယ္ဆိုရင္ မိမိကိုယ္ကို ကြ်န္းသဖြယ္ျဖစ္ေအာင္ လုပ္ပါ။တခ်ိဳ႕လူေတြက မိမိလိုခ်င္တဲ့အေနအထားတစ္ခု ေရာက္ရွိေစဖို႕ သူတစ္ပါးကို မွီခိုၿပီး ေနၾကတယ္။သူတစ္ပါးကို မွီခိုလြန္းအားၾကီးရင္ မိမိအားက ထြက္မလာေတာ့ဘူး။အျမဲတမ္း သူတစ္ေပါးေနာက္ကေနပဲ ေနာက္လိုက္အျဖစ္နဲ႕ေနေနရတယ္။ တံုးေနတဲ့ ဓါးတစ္ေခ်ာင္းလိုပဲ ဘာကိုမွ တိတိက်က် ျပတ္ျပတ္သားသား ခုတ္လို႕ မရဘူး။ကြ်န္းေတြဟာမိမိကိုယ္ကို အားကိုးျပီးေနတယ္။ ဘယ္သူ႕ကိုမွ ေဆာက္တည္ရာအျဖစ္ မထားဘူး။ဒီလိုပါပဲ ေအာင္ျမင္ခ်င္တဲ့သူဟာ လူၾကီးတစ္ေယာက္လို ေနရတယ္။ လူၾကီးဆိုတာ ဘယ္လိုျပႆနာမ်ိဳး ၾကံဳေတြ႕ပါေစ၊ ကိုယ့္ဥာဏ္နဲ႕ကိုဆံုး
ျဖတ္တယ္။ သူတစ္ပါးရဲ႕အဆံုးအျဖတ္ကိုမခံဘူး။ ကေလးဆိုတာသူတစ္ပါးဆံုးျဖတ္ခ်က္အတိုင္း ေနတယ္။ ကိုယ့္အားကိုယ္ကိုးၿပီးေနတဲ့သူဟာ ကြ်န္းနဲ႕တူတဲ့ လူၾကီးပါပဲ။သူတစ္ပါးအားကိုးၿပီးေနတဲ့သူကေတာ့ ကေလးတစ္ေယာက္ပါပဲ။ ဒါေၾကာင့္ ေအာင္ျမင္ခ်င္ရင္ လူၾကီးျဖစ္ေလာက္ေအာင္ ကြ်န္းေတြလို မိမိကိုယ္ကို ေဆာက္တည္ရာျဖစ္ေအာင္ရပ္တည္ပါ။

**************************

ေအာင္ျမင္ခ်င္ရင္ မိမိအလုပ္ကို ခ်စ္ရပါမယ္။ ေနာက္တစ္ခုက မိမိ မခ်စ္ႏိုင္တဲ့အလုပ္မွာ မိမိရည္မွန္းခ်က္ပန္းတိုင္
ကိုမထားပါႏွင့္။ မေအာင္ျမင္ႏုိင္ပါဘူး။

သတိုးႏြယ္၏စာအုပ္မွကူးယူေဖာ္ျပသည္။
http://www.mmcfamily.org/profiles/blog/show?id=3003595%3ABlogPost%3A1946365&xgs=1&xg_source=msg_share_post

လူၾကားထဲမွာ အဆင္မေျပေသာ္လည္း က်န္းမာေရးအတြက္ ေကာင္းေသာ အစားအေသာက္ ၅ မ်ဳိး

 
လူၾကားထဲမွာ စားရင္ ခံတြင္းအနံ႔ နံေစတာေၾကာင့္ အဆင္မေျပေပမယ့္ အရသာရွိၿပီး က်န္းမာေရးအတြက္ ေကာင္းမြန္တဲ့ အစားအစာေတြကို ေရးသားလိုက္ရပါတယ္။

(၁) ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ၾကက္သြန္နီ

ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ၾကက္သြန္နီကို အစိမ္းလိုက္ စားတာေၾကာင့္ ခံတြင္းအနံ႔ နံတာက ခ်က္ခ်င္းျဖစ္တတ္ၿပီး နာရီေပါင္းမ်ားစြာ ၾကာတဲ့အထိ အနံ႔ မေပ်ာက္ႏိုင္ ျဖစ္တတ္ပါတယ္။

ဘာေၾကာင့္ ခံတြင္းနံ႔နံရသလဲ

ၾကက္သြန္နီနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴမွာ ဆာလဖာျဒပ္ေပါင္းေတြ ပါဝင္တာေၾကာင့္ အလြန္ အနံ႔နံၿပီး ခံတြင္းနံ႔ဆိုးေစတာ ျဖစ္ပါတယ္။ ဒီအနံ႔က သြားမွာ စားႂကြင္းစားက်န္ ကပ္ၿငိၿပီး ထြက္လာတဲ့ အနံ႔မ်ဳိး မဟုတ္ပါဘူး။ ဒီအစာေတြကို ေခ်ဖ်က္လိုက္တဲ့အခါ စူးရွတဲ့ အဆီေတြက ေသြးေၾကာထဲကို စုပ္ယူသြားၿပီး ခႏၶာကိုယ္ကေန အဆုတ္ဆီကို သယ္သြားပါတယ္။ အဲဒီအခ်ိန္မွာ သင္ပါးစပ္ဟတိုင္း အနံ႔နံေနတာ ျဖစ္ပါတယ္။

ဘာေၾကာင့္ စားသင့္သလဲ

သင္ခ်က္တဲ့ ဟင္းလ်ာထဲမွာ ဟင္းခတ္ အေမႊးအႀကိဳင္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ၾကက္သြန္နီတို႔ကို ထည့္တာက ဆားလိုအပ္မႈ နည္းေစတာေၾကာင့္ က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီၫြတ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ၾကက္သြန္နီထဲမွာပါတဲ့ ဖိုင္တုိကမ္မီကယ္ေတြကလည္း ေရာဂါေတြကို ကာကြယ္ေပးၿပီး က်န္းမာေရးကို ေကာင္းေစပါတယ္။

ဘယ္လို လုပ္သင့္သလဲ


ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ၾကက္သြန္နီကို စားၿပီးတဲ့အခါ ေရကို မ်ားမ်ား
ေသာက္ေပးပါ။ ႏြားႏို႔ကို ေသာက္တာကလည္း ခံတြင္းအနံ႔ နံေစတဲ့
ျဒပ္ေပါင္းေတြကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။ ဒါမွမဟုတ္ ပူဒီနာ၊ ပီေက၊ ပူရွိန္း၊ သၾကားလံုးစားတာနဲ႔ ပက္ပါးမင့္ လက္ဖက္ရည္ေသာက္တာေတြကို လုပ္ေပးပါ။ ခံတြင္းအနံ႔ဆိုး ထြက္တာက အစာေျခစနစ္ရဲ႕ လုပ္ငန္း
ေဆာင္တာ မေကာင္းတဲ့လကၡဏာ ဒါမွမဟုတ္ သြားနဲ႔ ခံတြင္းထိန္းသိမ္းမႈ မေကာင္းတာေတြရဲ႕လကၡဏာ ျဖစ္ႏိုင္တာေၾကာင့္ အခ်ိန္ၾကာတဲ့အထိ ခံတြင္းနံ႔နံေနရင္ ဆရာဝန္နဲ႔ တိုင္ပင္ပါ။

(၂) မုန္လာဥနီ

မုန္လာဥနီကို အမ်ားႀကီး စားလိုက္ရင္ အေရျပားကို လိေမၼာ္ေရာင္ သန္းေစပါတယ္။

ဘာေၾကာင့္ ျဖစ္ရသလဲ

ဒါကို ေဆးပညာ ေဝါဟာရအရ Carotenaemia လို႔ ေခၚပါတယ္။ မုန္လာဥနီမွာပါတဲ့ ဘီတာကယ္႐ိုတင္းေတြ အမ်ားႀကီးက အေရျပားကို လိေမၼာ္ေရာင္ သန္းေစတာ ျဖစ္တဲ့အတြက္ အႏၲရာယ္မရွိတဲ့ အေျခအေနပါ။ သက္သတ္လြတ္ စားသူေတြနဲ႔ သေရစာအျဖစ္ မုန္လာဥနီ အစားမ်ားတဲ့ ကေလးငယ္ေတြမွာ ေတြ႕ရတာ မ်ားပါတယ္။ တစ္ခါတစ္ရံ အသားဝါေရာဂါနဲ႔ လြဲမွားတတ္ပါတယ္။

ဘာေၾကာင့္ စားသင့္သလဲ

ဗီတာမင္ေအပါဝင္မႈ မ်ားတာေၾကာင့္ မ်က္စိက်န္းမာေရးအတြက္ ေကာင္းပါတယ္။

ဘယ္လို လုပ္သင့္သလဲ

အေရျပားဟာ စားတဲ့အစားအေသာက္၊ ေနထိုင္မႈပံုစံေတြနဲ႔ သက္ေရာက္မႈ ရွိပါတယ္။ ေရကို မ်ားမ်ားေသာက္ပါ၊ အိပ္ေရးဝဝ အိပ္ပါ၊ အစားအေသာက္ကို အစံုစားပါ။ အေရျပားအတြက္ ေကာင္းတဲ့အရာေတြက အိုမီဂါသရီး ဖက္တီး အက္စစ္၊ ဇင့္(သြပ္)၊ ဗီတာမင္ ဘီအုပ္စုနဲ႔ ဗီတာမင္စီတို႔ ျဖစ္ပါတယ္။

(၃) ကၫြတ္

ကၫြတ္က ဆီးအနံ႔ နံေစပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ တခ်ဳိ႕လူေတြမွာပဲ ျဖစ္တတ္
တာပါ။ စားတဲ့သူ တစ္ဝက္ေလာက္မွာ ဆီးအနံ႔ နံတာမ်ဳိး ျဖစ္တတ္ပါတယ္။

ဘာေၾကာင့္ ျဖစ္ရသလဲ

ကၫြတ္ထဲမွာပါတဲ့ ဆာလဖာျဒပ္ေပါင္းေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္ကေန စြန္႔ထုတ္လိုက္တဲ့ ဆီးဟာ အနံ႔နံရတာပါ။

ဘာေၾကာင့္ စားသင့္သလဲ

ကၫြတ္မွာ အမွ်င္ဓာတ္ ေကာင္းစြာ ပါဝင္ၿပီး ေဖာလိတ္ဓာတ္ ႂကြယ္ဝစြာ ပါဝင္ပါတယ္။

ဘယ္လို လုပ္သင့္သလဲ

တစ္ထိုင္တည္းနဲ႔ ကၫြတ္ေတြ အမ်ားႀကီးကို မစားပါနဲ႔။ ကၫြတ္စားၿပီး
ခ်ိန္မွာ ေရမ်ားမ်ား ေသာက္ေပးပါ။ ဒါမွ အနံ႔ဆိုးထြက္ေစတဲ့ ျဒပ္ေပါင္းေတြက ခႏၶာကိုယ္ကေန ထြက္သြားမွာပါ။ ဆီးအနံ႔ နံတာက ဆီးလမ္းေၾကာင္း ပိုးဝင္တဲ့လကၡဏာ ျဖစ္တတ္တာေၾကာင့္ ကၫြတ္မစားေတာ့တဲ့ ရက္ေတြ
အထိ ဆီးအနံ႔ နံေနရင္ ဆရာဝန္နဲ႔ ျပသင့္ပါတယ္။

(၄) ကင္ထားေသာ ပဲမ်ား

ပဲေတြကို မ်ားမ်ား စားေလေလ၊ ေလလည္ႏိုင္ေျခ မ်ားေလေလ ျဖစ္ပါတယ္။

ဘာေၾကာင့္ ျဖစ္ရသလဲ

ပဲေတြထဲမွာ ေပ်ာ္ဝင္ အမွ်င္ဓာတ္ျမင့္မားစြာ ပါဝင္တာေၾကာင့္ အူမႀကီးထဲ ေရာက္တဲ့အထိ ေကာင္းေကာင္း မေခ်ဖ်က္ႏိုင္ပါဘူး။
ေနာက္ဆံုး ေခ်ဖ်က္ၿပီးတဲ့ အခါမွာ ေလ (Gas) ထြက္လာပါတယ္။

ဘာေၾကာင့္ စားသင့္သလဲ

အမွ်င္ဓာတ္မ်ားစြာပါတဲ့ အစာေတြက ေရာဂါမ်ဳိးစံုကို မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးၿပီး အစာေျခစနစ္ကို က်န္းမာေစပါတယ္။ ဆီးခ်ဳိေသြးခ်ဳိ ေရာဂါရွင္၊ ေသြးတြင္း ကိုလက္စထေရာမ်ားသူနဲ႔ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ်လိုသူေတြအတြက္ အက်ဳိးေက်းဇူးမ်ားပါတယ္။

ဘယ္လို လုပ္သင့္သလဲ

ဘယ္လို လုပ္သင့္သလဲခ်င္း (ဂ်င္း)၊ ႏြယ္ခ်ဳိ၊ ပက္ပါးမင့္နဲ႔ သံပရာသီး စတာေတြက ေလပြ၊ ေလထတာကို သက္သာေစပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ပဲကို ဒီလို ေဆးဖက္ဝင္ပစၥည္းေတြနဲ႔ တြဲစားေပးသင့္ပါတယ္။

(၅) ဝိုင္နီ

ဝိုင္နီကို မ်ားမ်ားေသာက္ရင္ သင့္သြားေတြမွာ နီရဲေနၿပီး ဒရက္ကူလာနဲ႔ တူေနပါလိမ့္မယ္။

ဘာေၾကာင့္ျဖစ္ရသလဲ

ဝိုင္နီမွာ ပိုလီဖီေနာဓာတ္ပါဝင္တာေၾကာင့္ သြားေတြကို အစြန္းထင္ေစ
ပါတယ္။

ဘာေၾကာင့္ ေသာက္သင့္သလဲ


ဝိုင္နီကို အသင့္အတင့္ ေသာက္ရင္ေတာ့ သြားဖံုးေရာဂါ ျဖစ္ႏိုင္ေျခကို
ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။ ဝိုင္နီမွာ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ ပါဝင္မႈမ်ား
တာေၾကာင့္ ႏွလံုးေသြးေၾကာ ဆိုင္ရာေရာဂါေတြလို ေရာဂါေတြကို မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ တစ္ေန႔မွာ ႏွစ္ခြက္ထက္ မပိုပါေစနဲ႔။

ဘယ္လို လုပ္သင့္သလဲ

ဝိုင္နီေသာက္ၿပီးတိုင္း သြားအစြန္းထင္တာ ကင္းေအာင္ ပလုတ္က်င္းေပးပါ။ သြားကို ပံုမွန္တိုက္ေပးပါ။

ဇြန္
Royal Hero Media

နယူးေယာက္ျမိဳ ႔လမ္းမ်ားေပၚတြင္ စိန္ရွာသည့္ အလုပ္ျဖင့္ တစ္ရက္ကို ေဒၚလာ ၁၁၀ မက ရရွိ

diamond
ပံုမွာ ျမင္ေတြ႔ရတဲ့သူဟာStepanian အမည္ရ အမ်ိဳးသားတစ္ဦး ျဖစ္ျပီးသူ႔အလုပ္ကေတာ့ နယူးေယာက္ျမိဳလမ္းမေပၚက စိန္ရွာသမား ျဖစ္ပါတယ္။

သူ႔ကိုျမင္ေတာ့ ျမန္မာျပည္မွာက ပလပ္စတစ္အိပ္  ေကာက္တဲ့ ကေလးေတြကို သြား သတိရပါတယ္။သုိ႔ေပမယ့္Stepanian ကေတာ့ အမ်ားၾကီး သာပါတယ္။

သူ႔ဝင္ေငြကတစ္ပတ္ကို ေဒၚလာ၈၂၀ရွိတယ္ဆုိေတာ့တစ္ရက္ပ်ွမ္းမွ်ဝင္ေငြက ေဒၚလာ၁၁၀မကပါဘူး။အလုပ္က
နည္းနည္းေတာ့ပင္ပန္းပါတယ္။နယူးေယာက္ျမိဳ႔ၾကီးလမ္းမေပၚက ေရအိုင္မွာပါ မက်န္ၾကားေတြၾကားေတြထဲအထိေတာင္လိုက္လံရွာေဖြရတာ ျဖစ္ပါတယ္။စိန္၊ေရႊတင္မကအျခားေသာအဖိုးတန္ရတနာမ်ားကို ေတြ ႔ရွိပါတယ္။

တကယ္ ေတြ႔ပါတယ္။အေမရိကန္ျပည္ေထာင္စုကနယူးေယာက္ၿမိဳၾကီးကလူေတြဟာအလုပ္ေတြရွုပ္ျပီးလမ္းမၾကီး
ကုိငံု႔ၾကည့္ဖို႔ေတာင္အခ်ိန္မရၾကပါဘူး။ဒါေၾကာင့္Stepanianလို႔ပဲစိန္ရွာတဲ့သူအနည္းစုအတြက္အလုပ္ျဖစ္ပါတယ္။
ေပ်ာက္တာေတြေရာ၊ပဲ့က်ထားတာေတြေရာ အဖိုးတန္ရတနာ အားလံုးကို သူတို ႔ပိုင္ သြားပါတယ္။ ႏွစ္ေပါင္း ၆၀မကတဲ့ အခ်ိန္ေတြ ကတည္းကတည္ရိွေနတဲ့စိန္ခဲ၊ ေရႊခဲေတြကိုေတာင္ ေတြ႔ရတတ္တယ္လို႔ ဆုိပါတယ္။

ဒါေၾကာင့္တစ္ပတ္တစ္ပတ္ရွာေဖြထားတာေတြကို ျပန္ေရာင္းရင္အနည္းဆံုး ေဒၚလာ၈၂၀ ေလာက္ေတာ့ဝင္ေငြရ
တယ္လို႔ ဆုိပါတယ္။ဒါေၾကာင့္နယူးေယာက္ျမိဳကစိန္ရွာတဲ့အလုပ္ဟာလည္းဝင္ေငြမဆိုးတဲ့အလုပ္မုိ႔ စိတ္ဝင္စားသူမ်ားျပားေၾကာင္း သိရပါတယ္။

www.yoyarlay.com/international-news/usa/33631-he-got-820-dollar-a-w...