“ ❤ ဤဘေလာ့ရဲ႕ Post မ်ားကို အၿမဲ Update ျပဳလုပ္ေပးလွ်က္ရွိပါသည္ ❤ ”

Tuesday, July 16, 2013

ဆီးေက်ာက္တည္ျခင္း မၿဖစ္ေအာင္

ဆီးေက်ာက္တည္ျခင္း မၿဖစ္ေအာင္

ဆီးေက်ာက္ တည္ေစႏိုင္တဲ့ အေၾကာင္းေတြကို သိရွိၿပီး ဆင္ျခင္သင့္ တာေတြကို  သိရွိေစဖို႔ ေရးသား လိုက္ပါတယ္။

ေရမ်ားမ်ားေသာက္ပါ

ဆီးေက်ာက္ အမ်ားစုက ကယ္လ္စီယမ္၊ ေဖာ့မပိတ္နဲ႔ ေအာက္ဇလိတ္ အစားအစာ ေတြကေန ရရွိတဲ့ တခ်ိဳ႕သတၲဳ ဓာတ္ေတြကေန ျဖစ္လာပါတယ္။ အဲဒီ ဓာတ္ေတြကို ခႏၶာကိုယ္က ဆီးကတစ္ ဆင့္ စြန္႔ပစ္ ပါတယ္။ ဆီးထဲမွာ သတၲဳ ဓာတ္ေတြ အလြန္အမင္း မ်ားျပားေနပါက အနည္ထိုင္ၿပီး ေက်ာက္ျဖစ္ လာပါတယ္။ ဆီးထဲမွာ သတၲဳဓာတ္ေတြ အနည္ထိုင္မႈ မရွိေအာင္ တစ္ေန႔ကို အနည္းဆံုး ေရ၆- ၈ဖန္ခြက္ ေသာက္ပါ။

ေဆာ္ဒါ အခ်ိဳရည္ ေသာက္သံုးမႈကို ေရွာင္ပါ

လတ္တေလာ ေလ့လာမႈအရ သ ၾကားဓာတ္မ်ားတဲ့ ေဆာ္ဒါအခ်ိဳရည္ ေသာက္သံုးသူေတြဟာ မေသာက္သံုးသူ ေတြထက္ ေက်ာက္ကပ္ ေက်ာက္တည္ ႏိုင္ေျခ ၂၃ ရာခိုင္ႏႈန္းပိုမ်ားတယ္လို႔ ေတြ႕ ရွိခဲ့ပါတယ္။ အခ်ိဳရည္ေတြမွာ ပါဝင္တဲ့ ဖရက္တို႔သၾကားက ကယ္လ္စီယမ္၊ ေအာက္ဇဲလိတ္၊ ယူရစ္အက္စစ္ေတြကို အနည္းက် ေစႏိုင္တာေၾကာင့္ပါ။

အစားအေသာက္မွ ကယ္လ္စီယမ္ဓာတ္ကို ရယူပါ

ကယ္လ္စီယမ္ ေဆးဝါးေတြ ျဖည့္စြက္ ေသာက္သံုးတာက ေက်ာက္တည္ ႏိုင္ေျခမ်ား ေစပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ အစားအ ေသာက္ကေန ရရွိတဲ့ ကယ္လ္စီယမ္က အူလမ္းေၾကာင္းထဲမွာ ေအာက္ဇဲလိတ္ေတြနဲ႔ ေပါင္းလိုက္ တာေၾကာင့္ ေက်ာက္ကပ္ထဲ မေရာက္ေအာင္ လုပ္ေဆာင္ၿပီး ဆီးေက်ာက္ မတည္ေအာင္ ကာကြယ္ႏိုင္တယ္ လို႔ ေတြ႕ရွိ ထားပါတယ္။

ေကာ္ဖီတစ္ခြက္ ေသာက္ပါ

တစ္ေန႔ကို ေကာ္ဖီတစ္ခြက္ ေသာက္သူေတြဟာ ေက်ာက္ကပ္မွာ ေက်ာက္တည္နိုင္ေျခက္ို ၂၆ ရာခိုင္ႏႈန္း ေလ်ာ့နည္းေစၿပီး ကဖင္း မပါတဲ့ ေကာ္ဖီေသာက္သူေတြက ၁၆ ရာ ခိုင္ႏႈန္းနဲ႔ လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းေသာက္သူ ေတြက ၁၁ ရာခိုင္ႏႈန္း ကာကြယ္ႏိုင္တာ ကို အေမရိကန္ ဆီးနဲ႔ေက်ာက္ကပ္ဆိုင္ ရာ ေဆးပညာဂ်ာနယ္မွာ ေဖာ္ျပခဲ့ပါတယ္။
ေအာက္ဇဲလိတ္ ပါဝင္ေသာ အစားအစာမ်ားကို ေလွ်ာ့ခ်စားေသာက္ပါ
ေအာက္ဇဲလိတ္က ဆီးေက်ာက္ တည္ေစတာေၾကာင့္ ဒီသတၲဳဓာတ္မ်ား စြာ ပါဝင္တဲ့ အစားအစာေတြကို ေလွ်ာ့ ခ်စားေသာက္သင့္ပါတယ္။ ဟင္းႏုနယ္ ရြက္၊ ဆလတ္ရြက္၊ ဘယ္ရီသီး၊ သၾကား မုန္လာ၊ အေစ့အဆန္နဲ႔ ေခ်ာကလက္ ေတြမွာ ေအာက္ဇဲလိတ္မ်ားစြာပါဝင္တာ ေၾကာင့္ အလြန္အမင္းစားေသာက္မႈကို ေရွာင္ပါ။

ဇီဝျဖစ္ပ်က္မႈကို ေကာင္းမြန္ေအာင္ ျပဳမႈေနထိုင္ပါ

ဇီဝျဖစ္ပ်က္မႈ ေနွးေကြးတာေၾကာင့္ ဗိုက္ပူတာ၊ ေသြးတြင္းမေကာင္းတဲ့ အဆီ ေတြမ်ားလာတာ၊ ေကာင္းတဲ့ အဆီေတြ နည္းသြားတာ၊ ေသြးဖိအားျမင့္တက္တာ၊ ေသြးတြင္းသၾကားဓာတ္မ်ားတာေတြျဖစ္ၿပီး ႏွလံုးေရာဂါ၊ ဆီးခ်ိဳေသြးခ်ိဳေရာဂါ၊ အ ရြယ္မတိုင္မီေသဆံုးႏိုင္ေျချမင့္မားတာ ေတြအျပင္ ဆီးေက်ာက္တည္ႏိုင္ေျခ ၅၄ ရာခိုင္ႏႈန္း ပိုမိုျမင့္မားပါတယ္။ တက္ၾကြ လႈပ္ရွားတဲ့ လူေနမႈပံုစံအတိုင္း ေျပာင္းလဲ က်င့္သံုးေနထိုင္တာ၊ ေလ့က်င့္ခန္းပံုမွန္ လုပ္တာေတြက ဇီဝျဖစ္ပ်က္မႈကို ေကာင္း မြန္ေစၿပီး ေရာဂါဘယေတြကေန ကင္း ေဝးႏိုင္ပါတယ္။  

ဇာျခည္ဝင္း(ေဆးဝါးတကၠသိုလ္)
BY GOOD HEALTH

ဆီးေက်ာက္ တည္ေစႏိုင္တဲ့ အေၾကာင္းေတြကို သိရွိၿပီး ဆင္ျခင္သင့္ တာေတြကို သိရွိေစဖို႔ ေရးသား လိုက္ပါတယ္။

ေရမ်ားမ်ားေသာက္ပါ


ဆီးေက်ာက္ အမ်ားစုက ကယ္လ္စီယမ္၊ ေဖာ့မပိတ္နဲ႔ ေအာက္ဇလိတ္ အစားအစာ ေတြကေန ရရွိတဲ့ တခ်ိဳ႕သတၲဳ ဓာတ္ေတြကေန ျဖစ္လာပါတယ္။ အဲဒီ ဓာတ္ေတြကို ခႏၶာကိုယ္က ဆီးကတစ္ ဆင့္ စြန္႔ပစ္ ပါတယ္။ ဆီးထဲမွာ သတၲဳ ဓာတ္ေတြ အလြန္အမင္း မ်ားျပားေနပါက အနည္ထိုင္ၿပီး ေက်ာက္ျဖစ္ လာပါတယ္။ ဆီးထဲမွာ သတၲဳဓာတ္ေတြ အနည္ထိုင္မႈ မရွိေအာင္ တစ္ေန႔ကို အနည္းဆံုး ေရ၆- ၈ဖန္ခြက္ ေသာက္ပါ။

ေဆာ္ဒါ အခ်ိဳရည္ ေသာက္သံုးမႈကို ေရွာင္ပါ


လတ္တေလာ ေလ့လာမႈအရ သ ၾကားဓာတ္မ်ားတဲ့ ေဆာ္ဒါအခ်ိဳရည္ ေသာက္သံုးသူေတြဟာ မေသာက္သံုးသူ ေတြထက္ ေက်ာက္ကပ္ ေက်ာက္တည္ ႏိုင္ေျခ ၂၃ ရာခိုင္ႏႈန္းပိုမ်ားတယ္လို႔ ေတြ႕ ရွိခဲ့ပါတယ္။ အခ်ိဳရည္ေတြမွာ ပါဝင္တဲ့ ဖရက္တို႔သၾကားက ကယ္လ္စီယမ္၊ ေအာက္ဇဲလိတ္၊ ယူရစ္အက္စစ္ေတြကို အနည္းက် ေစႏိုင္တာေၾကာင့္ပါ။

အစားအေသာက္မွ ကယ္လ္စီယမ္ဓာတ္ကို ရယူပါ


ကယ္လ္စီယမ္ ေဆးဝါးေတြ ျဖည့္စြက္ ေသာက္သံုးတာက ေက်ာက္တည္ ႏိုင္ေျခမ်ား ေစပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ အစားအ ေသာက္ကေန ရရွိတဲ့ ကယ္လ္စီယမ္က အူလမ္းေၾကာင္းထဲမွာ ေအာက္ဇဲလိတ္ေတြနဲ႔ ေပါင္းလိုက္ တာေၾကာင့္ ေက်ာက္ကပ္ထဲ မေရာက္ေအာင္ လုပ္ေဆာင္ၿပီး ဆီးေက်ာက္ မတည္ေအာင္ ကာကြယ္ႏိုင္တယ္ လို႔ ေတြ႕ရွိ ထားပါတယ္။

ေကာ္ဖီတစ္ခြက္ ေသာက္ပါ


တစ္ေန႔ကို ေကာ္ဖီတစ္ခြက္ ေသာက္သူေတြဟာ ေက်ာက္ကပ္မွာ ေက်ာက္တည္နိုင္ေျခက္ို ၂၆ ရာခိုင္ႏႈန္း ေလ်ာ့နည္းေစၿပီး ကဖင္း မပါတဲ့ ေကာ္ဖီေသာက္သူေတြက ၁၆ ရာ ခိုင္ႏႈန္းနဲ႔ လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းေသာက္သူ ေတြက ၁၁ ရာခိုင္ႏႈန္း ကာကြယ္ႏိုင္တာ ကို အေမရိကန္ ဆီးနဲ႔ေက်ာက္ကပ္ဆိုင္ ရာ ေဆးပညာဂ်ာနယ္မွာ ေဖာ္ျပခဲ့ပါတယ္။
ေအာက္ဇဲလိတ္ ပါဝင္ေသာ အစားအစာမ်ားကို ေလွ်ာ့ခ်စားေသာက္ပါ
ေအာက္ဇဲလိတ္က ဆီးေက်ာက္ တည္ေစတာေၾကာင့္ ဒီသတၲဳဓာတ္မ်ား စြာ ပါဝင္တဲ့ အစားအစာေတြကို ေလွ်ာ့ ခ်စားေသာက္သင့္ပါတယ္။ ဟင္းႏုနယ္ ရြက္၊ ဆလတ္ရြက္၊ ဘယ္ရီသီး၊ သၾကား မုန္လာ၊ အေစ့အဆန္နဲ႔ ေခ်ာကလက္ ေတြမွာ ေအာက္ဇဲလိတ္မ်ားစြာပါဝင္တာ ေၾကာင့္ အလြန္အမင္းစားေသာက္မႈကို ေရွာင္ပါ။

ဇီဝျဖစ္ပ်က္မႈကို ေကာင္းမြန္ေအာင္ ျပဳမႈေနထိုင္ပါ


ဇီဝျဖစ္ပ်က္မႈ ေနွးေကြးတာေၾကာင့္ ဗိုက္ပူတာ၊ ေသြးတြင္းမေကာင္းတဲ့ အဆီ ေတြမ်ားလာတာ၊ ေကာင္းတဲ့ အဆီေတြ နည္းသြားတာ၊ ေသြးဖိအားျမင့္တက္တာ၊ ေသြးတြင္းသၾကားဓာတ္မ်ားတာေတြျဖစ္ၿပီး ႏွလံုးေရာဂါ၊ ဆီးခ်ိဳေသြးခ်ိဳေရာဂါ၊ အ ရြယ္မတိုင္မီေသဆံုးႏိုင္ေျချမင့္မားတာ ေတြအျပင္ ဆီးေက်ာက္တည္ႏိုင္ေျခ ၅၄ ရာခိုင္ႏႈန္း ပိုမိုျမင့္မားပါတယ္။ တက္ၾကြ လႈပ္ရွားတဲ့ လူေနမႈပံုစံအတိုင္း ေျပာင္းလဲ က်င့္သံုးေနထိုင္တာ၊ ေလ့က်င့္ခန္းပံုမွန္ လုပ္တာေတြက ဇီဝျဖစ္ပ်က္မႈကို ေကာင္း မြန္ေစၿပီး ေရာဂါဘယေတြကေန ကင္း ေဝးႏိုင္ပါတယ္။

ဇာျခည္ဝင္း(ေဆးဝါးတကၠသိုလ္)
BY GOOD HEALTH

No comments:

Post a Comment