“ ❤ ဤဘေလာ့ရဲ႕ Post မ်ားကို အၿမဲ Update ျပဳလုပ္ေပးလွ်က္ရွိပါသည္ ❤ ”

Friday, June 14, 2013

ေျမထဲပင္လယ္ အစားအေသာက္မ်ားက ႏွလုံးေရာဂါ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ ေလ်ာ့နည္းေစ

Photo: ေျမထဲပင္လယ္ အစားအေသာက္မ်ားက ႏွလုံးေရာဂါ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ ေလ်ာ့နည္းေစ

ေျမထဲပင္လယ္စတိုင္ အစားအေသာက္မ်ားက ႏွလံုးေရာဂါ ေဖာက္ႏိုင္ေျခကို ေလ်ာ့နည္း က်ဆင္းေစေၾကာင္း  သုေတသီမ်ားက ေျပာၾကားလုိက္သည္။ ေျမထဲပင္လယ္စတိုင္ အစားအေသာက္ ဆိုသည္မွာ သံလြင္ဆီမ်ားမ်ား၊ ေျမပဲမ်ား၊ ငါး၊ ၾကက္သား၊ ပဲသီး၊ ဆလတ္ရြက္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အခ်ဥ္ရည္၊ ဝိုင္ႏွင့္ အကင္အခ်ိဳ႕ကို ၿခံဳငံုဆိုလိုျခင္း ျဖစ္သည္။ နယူးအဂၤလန္ ေဆးပညာ ဂ်ာနယ္က ေျမထဲပင္လယ္စတိုင္ စားေသာက္မႈ ပံုစံသည္ က်န္းမာေရး က႑အတြက္ အေထာက္အကူ ျဖစ္ေစမည့္ ေရြးခ်ယ္သင့္ေသာ စံႏႈန္းတစ္ရပ္ဟု ေဖာ္ျပထားသည္။ ငါးအဆီ၊ သီးႏွံႏွင့္ အရြက္မ်ား ႂကြယ္ဝစြာ ပါဝင္ေသာ စားေသာက္မႈ ပံုစံသည္ ႏွလံုးႏွင့္ဆိုင္ေသာ ေရာဂါမ်ားကို ကာကြယ္ေပးၿပီး အထူးသျဖင့္ ေလျဖတ္ႏုိင္ေျခကို သိသိသာသာ ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္ေၾကာင္း သိရသည္။

အဆီဓာတ္နည္းေသာ အစားအစာမ်ားသည္ က်န္းမာေရးအတြက္ အဓိက အေထာက္အကူ ျဖစ္ေစသည္ဆိုေသာ ယခင္ယူဆခ်က္ႏွင့္ ယခုေတြ႕ရွိခ်က္မွာ သိသိသာသာ ျခားနားေနသည္။ ယခုသုေတသန စစ္တမ္းအတြက္ စပိန္ႏုိင္ငံမွ အသက္ (၅၅) ႏွစ္မွ (၈၀) ၾကား သက္ႀကီးပိုင္း လူပုဂၢိဳလ္ (၇၅၀၀) ၏ ေနထုိင္စားေသာက္မႈ ပံုစံမ်ားကို (၅) ႏွစ္စာ အခ်ိန္ယူ ေလ့လာခဲ့ရသည္။ ယခု သုေတသန ေတြ႕ရွိခ်က္အတြက္ ဦးေဆာင္ခဲ့သည့္ ပညာရွင္ မာတီနက္ဇ္ဂြန္ဇာလက္ဇ္က ၎ႏွင့္ ၎၏ လုပ္ေဖာ္ကိုင္ဖက္မ်ားသည္ ေျမထဲပင္လယ္ အစားအစာမ်ားက ႏွလံုးေသြးေၾကာမ်ားႏွင့္ သက္ဆိုင္ေသာ ထိခုိက္မႈမ်ားကိုလည္း သိသိသာသာ ေလ်ာ့နည္းေစသည္ဟု လက္ခံထားေၾကာင္းပါ ေျပာၾကားသြားသည္။

Source: Xinhua
BY PLANET
ေျမထဲပင္လယ္စတိုင္ အစားအေသာက္မ်ားက ႏွလံုးေရာဂါ ေဖာက္ႏိုင္ေျခကို ေလ်ာ့နည္း က်ဆင္းေစေၾကာင္း သုေတသီမ်ားက ေျပာၾကားလုိက္သည္။ ေျမထဲပင္လယ္စတိုင္ အစားအေသာက္ ဆိုသည္မွာ သံလြင္ဆီမ်ားမ်ား၊ ေျမပဲမ်ား၊ ငါး၊ ၾကက္သား၊ ပဲသီး၊ ဆလတ္ရြက္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အခ်ဥ္ရည္၊ ဝိုင္ႏွင့္ အကင္အခ်ိဳ႕ကို ၿခံဳငံုဆိုလိုျခင္း ျဖစ္သည္။ နယူးအဂၤလန္ ေဆးပညာ ဂ်ာနယ္က ေျမထဲပင္လယ္စတိုင္ စားေသာက္မႈ ပံုစံသည္ က်န္းမာေရး က႑အတြက္ အေထာက္အကူ ျဖစ္ေစမည့္ ေရြးခ်ယ္သင့္ေသာ စံႏႈန္းတစ္ရပ္ဟု ေဖာ္ျပထားသည္။ ငါးအဆီ၊ သီးႏွံႏွင့္ အရြက္မ်ား ႂကြယ္ဝစြာ ပါဝင္ေသာ စားေသာက္မႈ ပံုစံသည္ ႏွလံုးႏွင့္ဆိုင္ေသာ ေရာဂါမ်ားကို ကာကြယ္ေပးၿပီး အထူးသျဖင့္ ေလျဖတ္ႏုိင္ေျခကို သိသိသာသာ ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္ေၾကာင္း သိရသည္။

အဆီဓာတ္နည္းေသာ အစားအစာမ်ားသည္ က်န္းမာေရးအတြက္ အဓိက အေထာက္အကူ ျဖစ္ေစသည္ဆိုေသာ ယခင္ယူဆခ်က္ႏွင့္ ယခုေတြ႕ရွိခ်က္မွာ သိသိသာသာ ျခားနားေနသည္။ ယခုသုေတသန စစ္တမ္းအတြက္ စပိန္ႏုိင္ငံမွ အသက္ (၅၅) ႏွစ္မွ (၈၀) ၾကား သက္ႀကီးပိုင္း လူပုဂၢိဳလ္ (၇၅၀၀) ၏ ေနထုိင္စားေသာက္မႈ ပံုစံမ်ားကို (၅) ႏွစ္စာ အခ်ိန္ယူ ေလ့လာခဲ့ရသည္။ ယခု သုေတသန ေတြ႕ရွိခ်က္အတြက္ ဦးေဆာင္ခဲ့သည့္ ပညာရွင္ မာတီနက္ဇ္ဂြန္ဇာလက္ဇ္က ၎ႏွင့္ ၎၏ လုပ္ေဖာ္ကိုင္ဖက္မ်ားသည္ ေျမထဲပင္လယ္ အစားအစာမ်ားက ႏွလံုးေသြးေၾကာမ်ားႏွင့္ သက္ဆိုင္ေသာ ထိခုိက္မႈမ်ားကိုလည္း သိသိသာသာ ေလ်ာ့နည္းေစသည္ဟု လက္ခံထားေၾကာင္းပါ ေျပာၾကားသြားသည္။

Source: Xinhua
BY PLANET

No comments:

Post a Comment