လၻက္စိမ္းတြင္ ပါဝင္ေသာ ဓာတုပစၥည္း တစ္မ်ိဳးသည္ အေရျပားကင္ဆာ ၂ မ်ိဳးကို
ကုသရာတြင္ အသံုးဝင္သည္ဟု သိပၸံ ပညာရွင္မ်ားက ေျပာၾကားသည္။ ဓာတ္ခြဲခန္းတြင္
ကင္ဆာဆဲလ္မ်ား၌ လၻက္စိမ္း အဆီအႏွစ္ကို
အသံုးျပဳၾကည့္ေသာအခါ ကင္ဆာအက်ိတ္မ်ား ၃ ပံု ၂ ပံု ေလ်ာ့က်သြားျခင္း သို႔မဟုတ္ ေပ်ာက္ကြယ္သြားသည္ကို ေတြ႕ခဲ့ရသည္။ Strathclyde တကၠသိုလ္ႏွင့္
Glasgow တကၠသိုလ္တို႔မွ အဆိုပါ သုေတသန လုပ္ငန္းကို လုပ္ကိုင္ၾကသူ သိပၸံ
ပညာရွင္မ်ားက EGCg ဟုေခၚေသာ လၻက္စိမ္း အဆီအႏွစ္သည္ အျခားဆဲလ္ သို႔မဟုတ္
တစ္သွ်ဴးမ်ားအေပၚတြင္ ေဘးထြက္ဆိုးက်ိဳး သက္ေရာက္မႈ မရိွသည္ကို
စူးစမ္းရွာေဖြ ေတြ႕ရိွခဲ့ၾကသည္။
သိပၸံ ပညာရွင္မ်ားက EGCg ႏွင့္ ကင္ဆာဆဲလ္မ်ား၏ မ်က္ႏွာျပင္ေပၚတြင္ ပိတ္ဆို႔တတ္ေသာ ပ႐ိုတိန္းတစ္မ်ိဳးတို႔ကို ဖန္တီး၍ ကင္ဆာက်ိတ္မ်ားတြင္ အသံုးျပဳၾကည့္ၾကသည္။ ထိုအခါ ယင္းသို႔ သုေတသနျပဳ စမ္းသပ္မႈသည္ အေရျပားကင္ဆာဆဲလ္ ၂ မ်ိဳးတြင္ ထိေရာက္ေသာ အက်ိဳးသက္ေရာက္မႈ ရိွသည္ကို ေတြ႕ရိွခဲ့ၾကသည္။ စမ္းသပ္မႈ၌ အဆိုပါ အေရျပားကင္ဆာ ၂ မ်ိဳးစလံုးတြင္ ကင္ဆာက်ိတ္မ်ား၏ ၄၀ ရာခိုင္ႏႈန္းကို ဖယ္ရွားပစ္ႏိုင္သည္ကို ေတြ႕ရိွခဲ့ရၿပီး ၂၀ ရာခိုင္ႏႈန္းႏွင့္ ၃၀ ရာခိုင္ႏႈန္းတြင္ ကင္ဆာက်ိတ္ ေလ်ာ့က်သြားသည္ကို ေတြ႕ရိွခဲ့ၾကၿပီး ၁၀ ရာခိုင္ႏႈန္းမွာမူ ကင္ဆာက်ိတ္ ႀကီးထြားလာျခင္း မရိွေတာ့သည္ကို ေတြ႕ရသည္ဟု ဆိုသည္။
ရတနာပံု
သိပၸံ ပညာရွင္မ်ားက EGCg ႏွင့္ ကင္ဆာဆဲလ္မ်ား၏ မ်က္ႏွာျပင္ေပၚတြင္ ပိတ္ဆို႔တတ္ေသာ ပ႐ိုတိန္းတစ္မ်ိဳးတို႔ကို ဖန္တီး၍ ကင္ဆာက်ိတ္မ်ားတြင္ အသံုးျပဳၾကည့္ၾကသည္။ ထိုအခါ ယင္းသို႔ သုေတသနျပဳ စမ္းသပ္မႈသည္ အေရျပားကင္ဆာဆဲလ္ ၂ မ်ိဳးတြင္ ထိေရာက္ေသာ အက်ိဳးသက္ေရာက္မႈ ရိွသည္ကို ေတြ႕ရိွခဲ့ၾကသည္။ စမ္းသပ္မႈ၌ အဆိုပါ အေရျပားကင္ဆာ ၂ မ်ိဳးစလံုးတြင္ ကင္ဆာက်ိတ္မ်ား၏ ၄၀ ရာခိုင္ႏႈန္းကို ဖယ္ရွားပစ္ႏိုင္သည္ကို ေတြ႕ရိွခဲ့ရၿပီး ၂၀ ရာခိုင္ႏႈန္းႏွင့္ ၃၀ ရာခိုင္ႏႈန္းတြင္ ကင္ဆာက်ိတ္ ေလ်ာ့က်သြားသည္ကို ေတြ႕ရိွခဲ့ၾကၿပီး ၁၀ ရာခိုင္ႏႈန္းမွာမူ ကင္ဆာက်ိတ္ ႀကီးထြားလာျခင္း မရိွေတာ့သည္ကို ေတြ႕ရသည္ဟု ဆိုသည္။
ရတနာပံု
http://www.facebook.com/MyawadyNews
No comments:
Post a Comment