“ ❤ ဤဘေလာ့ရဲ႕ Post မ်ားကို အၿမဲ Update ျပဳလုပ္ေပးလွ်က္ရွိပါသည္ ❤ ”

Sunday, February 10, 2013

ေကာ္ဖီေသာက္ျခင္းေၾကာင့္ အူမႀကီးကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခကုိ ၄၀ ရာခုိင္ႏႈန္းအထိ ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္

Photo: ေကာ္ဖီေသာက္ျခင္းေၾကာင့္ အူမႀကီးကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခကုိ ၄၀ ရာခုိင္ႏႈန္းအထိ ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္

ေန႔စဥ္ ေကာ္ဖီေျခာက္ခြက္ ေသာက္တာေၾကာင့္ အူမႀကီးကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ ေလ်ာ့က်ႏုိင္ေၾကာင္း သုေတသီေတြက ေဖာ္ထုတ္လုိက္ပါတယ္။ ေလ့လာမႈမွာ ပါဝင္သူေတြက ေန႔စဥ္ ေကာ္ဖီေလးခြက္ ေသာက္ရင္ ကင္ဆာျဖစ္ႏုိင္ေျခ ၁၅ ရာခုိင္ႏႈန္း ေလ်ာ့က်တာကုိ ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။ ေကာ္ဖီေျခာက္ခြက္ ဒါမွမဟုတ္ ဒါထက္ပုိေသာက္ခဲ့ရင္ ေရာဂါျဖစ္ႏုိင္ေျခ ၄၀ ရာခုိင္ႏႈန္း ေလ်ာ့သြားႏုိင္တယ္လုိ႔ Daily Mail မွာ ေဖာ္ျပထားပါတယ္။ အူမႀကီးကင္ဆာဟာ ေသဆံုးႏုိင္ေျခမ်ားတဲ့ ေရာဂါျဖစ္ၿပီး ေရာဂါေၾကာင့္ ႏွစ္စဥ္ လူေပါင္း ၁၆၀၀၀ ခန္႔ ေသဆံုးေနၾကပါတယ္။

ေရာဂါျဖစ္ခါစမွာ သတိေပး လကၡဏာေတြကုိ လ်စ္လ်ဴ႐ႈထားၿပီး ေရာဂါရင့္မွ ဆရာဝန္ေတြဆီ သြားျပတတ္တာေၾကာင့္ပါ။ အဆီမ်ားတဲ့အစာနဲ႔ အနီေရာင္ အသားစားတာ၊ ေလ့က်င့္ခန္း မလုပ္တာေတြဟာ ေရာဂါျဖစ္ႏုိင္ေျခမ်ားတဲ့ အခ်က္ေတြပါ။ ေနာက္ဆံုး သုေတသန ျပဳလုပ္ခ်က္အရ ေကာ္ဖီဟာ ေရာဂါကုိ ကာကြယ္ႏုိင္စြမ္းရွိတယ္လုိ႔ သိရပါတယ္။ ကုိယ္ဝန္ေဆာင္ မိခင္ေတြအေနနဲ႔ ကဖင္းကုိ မ်ားမ်ားေသာက္မိရင္ ကုိယ္ဝန္ပ်က္က်ႏုိင္ေျခ ျမင့္မားတာေၾကာင့္ ေန႔စဥ္ ကဖင္းဓာတ္ ၂၀၀ မီလီဂရမ္ထက္ မပိုသင့္ေၾကာင္း ေလ့လာသူေတြက အႀကံေပးထားၾကပါတယ္။

By Good Health ေန႔စဥ္ ေကာ္ဖီေျခာက္ခြက္ ေသာက္တာေၾကာင့္ အူမႀကီးကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ ေလ်ာ့က်ႏုိင္ေၾကာင္း သုေတသီေတြက ေဖာ္ထုတ္လုိက္ပါတယ္။ ေလ့လာမႈမွာ ပါဝင္သူေတြက ေန႔စဥ္ ေကာ္ဖီေလးခြက္ ေသာက္ရင္ ကင္ဆာျဖစ္ႏုိင္ေျခ ၁၅ ရာခုိင္ႏႈန္း ေလ်ာ့က်တာကုိ ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။ ေကာ္ဖီေျခာက္ခြက္ ဒါမွမဟုတ္ ဒါထက္ပုိေသာက္ခဲ့ရင္ ေရာဂါျဖစ္ႏုိင္ေျခ ၄၀ ရာခုိင္ႏႈန္း ေလ်ာ့သြားႏုိင္တယ္လုိ႔ Daily Mail မွာ ေဖာ္ျပထားပါတယ္။ အူမႀကီးကင္ဆာဟာ ေသဆံုးႏုိင္ေျခမ်ားတဲ့ ေရာဂါျဖစ္ၿပီး ေရာဂါေၾကာင့္ ႏွစ္စဥ္ လူေပါင္း ၁၆၀၀၀ ခန္႔ ေသဆံုးေနၾကပါတယ္။

ေရာဂါျဖစ္ခါစမွာ သတိေပး လကၡဏာေတြကုိ လ်စ္လ်ဴ႐ႈထားၿပီး ေရာဂါရင့္မွ ဆရာဝန္ေတြဆီ သြားျပတတ္တာေၾကာင့္ပါ။ အဆီမ်ားတဲ့အစာနဲ႔ အနီေရာင္ အသားစားတာ၊ ေလ့က်င့္ခန္း မလုပ္တာေတြဟာ ေရာဂါျဖစ္ႏုိင္ေျခမ်ားတဲ့ အခ်က္ေတြပါ။ ေနာက္ဆံုး သုေတသန ျပဳလုပ္ခ်က္အရ ေကာ္ဖီဟာ ေရာဂါကုိ ကာကြယ္ႏုိင္စြမ္းရွိတယ္လုိ႔ သိရပါတယ္။ ကုိယ္ဝန္ေဆာင္ မိခင္ေတြအေနနဲ႔ ကဖင္းကုိ မ်ားမ်ားေသာက္မိရင္ ကုိယ္ဝန္ပ်က္က်ႏုိင္ေျခ ျမင့္မားတာေၾကာင့္ ေန႔စဥ္ ကဖင္းဓာတ္ ၂၀၀ မီလီဂရမ္ထက္ မပိုသင့္ေၾကာင္း ေလ့လာသူေတြက အႀကံေပးထားၾကပါတယ္။

By Good Health
ျမ၀တီ

No comments:

Post a Comment