“ ❤ ဤဘေလာ့ရဲ႕ Post မ်ားကို အၿမဲ Update ျပဳလုပ္ေပးလွ်က္ရွိပါသည္ ❤ ”

Thursday, November 22, 2012

ကင္ဆာေရာဂါ ကာကြယ္နိုင္ေအာင္ ေဂၚဖီထုပ္စားပါ


ေဂၚဖီထုပ္၊ ပန္းေဂၚဖီနဲ့ ဘရိုကိုလီ(အစိမ္းေရာင္ပန္းေဂၚဖီ)လိုမို်း Cruciferous အမို်းအစား၀င္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြကို အနည္းဆံုး တစ္ပတ္တစ္ၾကိမ္စားတာေၾကာင့္ ကင္ဆာျဖစ္နိုင္ေျခကို ျဖတ္ေတာက္နိုင္ေၾကာင္း သုေတသီေတြက ဆိုပါတယ္။ ယခင္ေလ့လာမႈအရလည္း ဘရိုကိုလီ၊ ပန္းေဂၚဖီ၊ ေဂၚဖီထုပ္၊ေဂၚဖီလံုး၊ ကန္စြန္းရြက္နဲ့ မုန္လာဥလိုမို်း Cruciferousအမို်းအစား ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြ စားတာေၾကာင့္ ကင္ဆာဆဲလ္ေတြကို သတ္ပစ္နိုင္ျပီး ေဆး၀ါး အသစ္ေတြထုတ္လုပ္နိုင္မယ္လို့ ေမွ်ာ္လင့္ထားပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ ဘရိုကိုလီမွာပါ၀င္တဲ့ ဆာဖိုရက္ဖိန္းဟာ ဆီးကိ်တ္ကင္ဆာဆဲလ္ေတြကို ဖ်က္ဆီးပစ္နိုင္တယ္လို့ ေတြ့ရိွခဲ့ပါတယ္။ ယခုေလ့လာမႈအရ Cruciferous အမို်းအစား ဟင္းသီးဟင္းရြက္ကို အနည္းဆံုးတစ္ပတ္တစ္ၾကိမ္ စားသူေတြဟာ မစားသူေတြထက္ ခံတြင္းကင္ဆာျဖစ္နိုင္ေျခ ၁၇ရာခိုင္နႈန္း၊ အစာမို်ျြပန္ကင္ဆာျဖစ္နိုင္ေျခ ၂၈ရာခိုင္နႈန္း၊ အူမၾကီးနဲ့ သားျမတ္ကင္ဆာ ျဖစ္နိုင္ေျခ ၁၇ရာခိုင္နႈန္းနဲ့ ေက်ာက္ကပ္ကင္ဆာ ျဖစ္နိုင္ေျခ ၃၂ရာခိုင္နႈန္း ေလွ်ာ့ခ်နိုင္ေၾကာင္း ေတြ့ရိွခဲ့ပါတယ္။

http://www.swesonemedia.org/index.php?q=3049

No comments:

Post a Comment