“ ❤ ဤဘေလာ့ရဲ႕ Post မ်ားကို အၿမဲ Update ျပဳလုပ္ေပးလွ်က္ရွိပါသည္ ❤ ”

Thursday, November 22, 2012

ထုိင္းစတုိင္လ္ ငပိထမင္းေၾကာ္ နဲ႕ ေက်ာက္ပြင္႔သုပ္





ထုိင္းစတုိင္လ္ ငပိထမင္းေၾကာ္

ထုိင္းစတုိင္ ငပိထမင္းေၾကာ္ေလးပါ။  ငပိထမင္းေၾကာ္မွာ သရက္သီး၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ သံပရာသီး
အရသာေၾကာင္႔ ခ်ဥ္စပ္ အရသာေလးနဲ႔ စားလုိ႔ေကာင္းပါတယ္။ စားလုိ႔လည္း ေကာင္းျပီ လုပ္ရတာ လြယ္လြယ္ေလးမုိ႔ တူတူ လုပ္စားၾကည္႔ရေအာင္…

ငပိထမင္းေၾကာ္တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ခ်က္ျပီသား ထမင္း        – ၂လံုး
  • ငပိ                         – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ဆား                       – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ၾကက္သားမွုန္႔            – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • သၾကား                   – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ပံု၁ပံု
  • ပဲငံျပာရည္(အၾကည္)   – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔        – အနည္းငယ္
  • ဟင္းရြက္ဆီ              – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
  • နွမ္းဆီ                     – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း

တြဲဖက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ပုဇြန္ေျခာက္             – စားပြဲတင္ဇြနး္ ၃ဇြန္းစာ
  • ပုဇြန္ေျခာက္မွုန္႔         – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ပဲသီး                       – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း (ပါးပါးလွီးပါ)
  • ၾကက္သြန္နီ              – ၂လံုး (ပါးပါးလွီးပါ)
  • သရက္သီး                – ၁လံုး (ေပါက္ေပးပါ)
  • သံပရာသီး                – ၁လံုး ( ပါးပါးလွီးပါ)
  • ၾကက္ဥ                    – ၂လံုး (ခေလာက္ျပီ အျပားေၾကာ္ျပီ ပါးပါးလွီးပါ)
  • ငရုတ္သီးစိမ္း            – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (ပါးပါးလွီးပါ)
  • ၾကက္သြန္ျမိတ္          – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (ပါးပါးလွီးပါ)
  • ၾကက္ရင္ဗံုသား          – ၁ခု
(အတုံးေသးတံုးေပးျပီ ဆားနည္းကာ အညိွေရာင္သန္းသည္အထိ ေၾကာ္ေပးထားပါ)



ခ်က္ျပဳတ္နည္း

၁။ အရင္ဆံုး ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း) ထည္႔ျပီ ငပိကို ထည္႔ျပီ ၁မိနစ္ခန္႔ေမႊေပးပါ။
၂။ ျပီလွ်င္ ထမင္းထည္႔ျပီ ငပိနဲ႔ ထမင္းမ်ားကို ေရာေမႊလိုက္ပါ။


၃။ ထုိ႔ေနာက္ အရသာအတြက္ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔၊ သၾကား၊ ပဲငံျပာရည္၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔တုိ႔ကို ထည္႔ေပးျပီ အေပၚမွ နွမ္းဆီ ျဖဴးေပးပါ။
၄။ ျပီလွ်င္ ပန္းကန္လံုး ထဲသို႔ ငပိထမင္းေၾကာ္မ်ားကို ထည္႔ျပီ ပန္းကန္ျပားတစ္ခုထဲသို႔ ေမွာက္ထည္႔လိုက္ပါ။
၅။ ျပီမွ ငပိထမင္းေၾကာ္ ေဘးတြင္ တြဲဖက္ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား ျဖစ္ေသာ (ပုဇြန္ေျခာက္၊ ပုဇြန္ေျခာက္မွုန္႔၊ ၾကက္သားေၾကာ္၊ ပဲသီး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ သရက္သီး၊ သံပရာသီး၊ ၾကက္ဥေၾကာ္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း) တုိ႔ကို စီေပးထားပါ။

၆။ ထုိ႔ေနာက္ အားလံုးကို ေရာေမႊလိုက္ျပီ အေပၚမွ သံပရာသီးေလး ညွစ္ျပီးအရသာရွိစြာေသာ
ထုိင္းစတုိင္လ္ငပိထမင္းေၾကာ္ကို သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ..

http://www.wutyeefoodhouse.com/?p=4437

ေက်ာက္ပြင္႔သုပ္




ခ်ဥ္ခ်ဳိစပ္ ေက်ာက္ပြင္႔သုပ္ေလးပါ။ အရသာ ေကာင္းမြန္ျပီ အခ်ိန္တုိ အတြင္းမွာပဲ အသုပ္တမ်ဳိး လုပ္စားနုိင္မွာပါ။ သုပ္နည္းေလး ၾကည္႔ရေအာင္…

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ေက်ာက္ပြင္႔ – ၂ခု (ေရစိမ္ျပီမွ တကိုက္စာ အရြယ္ေလးမ်ား ပိုင္းျဖတ္ထားပါ)
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၂လံုး (အေစံထုတ္ျပီ အရွည္ပါးပါးလွီးပါ)
  • ၾကက္သြန္နီ – ၁လံုး (ပါးပါးလွီးပါ)
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ေျမပဲ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္းစာ (မညက္တညက္ ေထာင္းထားပါ)
  • ပုဇြန္ျခာက္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းစာ (ညက္ညက္ေလး ေထာင္းထားပါ)
  • သံပရာသီး – ၁လံုး (အရည္ညွစ္ရန္)
  • ငရုတ္သီးစိမ္း – ၂ေတာင႔္ (ပါးပါးလွီးပါ)
  • ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ငံျပာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • နံနံပင္ – လက္တဆုပ္စာ (ပါးပါးလွီးပါ)
  • ၾကက္သြန္ျမိတ္ – ၁စည္း (ပါးပါးလွီးပါ)
  • နွမ္း – အနည္းငယ္ (အေပၚမွ ျဖဴးရန္)

သုပ္နည္း

၁။ ဇလံု တစ္ခုထဲတြင္ (ေက်ာက္ပြင္႔၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ ေျမပဲ၊ ပုဇြန္ေျခာက္မွုန္႔၊
ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ နံနံပင္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း) တုိ႔ကို သမေအာင္ ေရာနယ္လုိက္ပါ။


၂။ ျပီမွ အရသာအတြက္ (ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔၊ ငံျပာရည္ရည္၊ သံပရာရည္) တုိ႔ကို ထည္႔ေပးျပီ ထပ္နုယ္ေပးပါ။

၃။ အရသာအေပါ႔အငံ အေနေတာ္လွ်င္ အေပၚမွာ နွမ္းေလးမ်ား ျဖဴးျပီ ေက်ာက္ပြင္႔သုပ္ကို အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ..

http://www.wutyeefoodhouse.com/?p=4309#comment-5244

No comments:

Post a Comment