!-kp-3နည္းပညာ-http:>
Monday, October 29, 2012
သရက္ေစးေလာင္မႈကို ႀကိဳတင္ကာကြယ္ျခင္လွ်င္
၁။ သရက္သီးကို ရင့္မွခူးရန္
၂။ ညေနပိုင္းမွ ခူးရန္
၃။ သရက္သီးကို လက္၊ ကပ္ေၾကး၊ ဝါးျခင္းခ်ဳတံစတဲ့ ပစၥည္းေတြနဲ႔ ေသေသခ်ာခ်ာခူးရန္ လိုအပ္ပါတယ္။
လက္လွမ္းမီွတဲ့ အသီးဆိုရင္ အသီးညႇာ ၁၀ စင္တီမီတာ အရွည္ပါေအာင္ ျဖတ္ခူးၿပီး သရက္သီးညႇာကို ေဇာက္ထိုးထားၿပီး အရိပ္ကိုသယ္ပါ။ အရိပ္ထဲေရာက္တဲ့အခါ ေဇာက္ထိုးအေနအထားကိုင္ၿပီး အညႇာကို စင္တီမီတာ တစ္ဝက္ေလာက္ကေနျဖတ္ၿပီး ေကာက္႐ိုးထူထူခင္းထားတဲ့ အေပၚအသီးကို ေဇာက္ထိုးထားကာ နာရီဝက္ေလာက္ အေစးကုန္ေအာင္ ထုတ္ပါ။
အေစးကုန္ၿပီဆိုရင္ သရက္သီးေတြကို ေရေအးမွာ ျမန္ျမန္ေဆးေၾကာၿပီး ေလသလပ္ခံ၊ အေျခာက္ခံ၊ ေရေဆးတာကိုေတာ့ အသီးခူးၿပီး ၈ နာရီအတြင္း လုပ္ရမွာျဖစ္ပါတယ္။
အေစးစြန္းသြားတဲ့အသီးကို ေရြးခ်ယ္ထုတ္ယူၿပီး ၁ ရာခုိင္ႏႈန္း အက္စစ္တစ္အက္စစ္ ေဖ်ာ္ရည္မွာ ေဆးကာ အသီးမွဲ႕ေပ်ာက္စြန္းေတြရိွပါက မျပန္႔ပြားဖို႔နဲ႔ ေပ်ာက္ကင္းဖို႔အတြက္ ၃၅ ဒီဂရီစင္တီဂရိတ္အပူခ်ိန္ရိွတဲ့ ေရေႏြးမွာ ၁၀ မိနစ္စိမ္၊ ၅၀ ဒီဂရီစင္တီဂရိတ္ရိွတဲ့ Bandagd ဒါမွမဟုတ္ Banomyl (100 PPM) ေဖ်ာ္ရည္မွာ ၁၀ မိနစ္စိမ္ရန္၊ ၿပီးရင္ ၂၃ စင္တီဂရိတ္ အပူခ်ိန္ရိွတဲ့ ေရမွာ ၄ မိနစ္၊ ၆ မိနစ္ခန္႔ထပ္စိမ္ၿပီး ခ်က္ခ်င္းေလသလပ္ခံပါ။ ဒါဆိုရင္ သရက္ေစးေလာင္မႈကင္းၿပီး အရည္အေသြးေကာင္း၊ အေရာင္အေသြးစို၊ ေရာင္းပန္းလွ၊ ေစ်းေကာင္းရတဲ့ သရက္သီးရရိွမွာ ျဖစ္ေၾကာင္း တင္ျပလိုက္ပါတယ္။
http://futurestars-myanmar.ning.com/profiles/blog/show?id=6405389%3ABlogPost%3A498483&xgs=1&xg_source=msg_share_post
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment