“ ❤ ဤဘေလာ့ရဲ႕ Post မ်ားကို အၿမဲ Update ျပဳလုပ္ေပးလွ်က္ရွိပါသည္ ❤ ”

Friday, September 7, 2012

အိမ္လုပ္ ပဲျပဳတ္

ပဲျပဳတ္ကို ျမန္မာလူမ်ဳိးတုိင္း မနက္စာအျဖစ္ အျမဲစားေလ႔ရွိပါတယ္။
ထုိခ်က္နည္းေလး ကို ေ၀မွ်ေပးလိုက္ပါတယ္။


ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

၁။ စားေတာ္ပဲ (Gargen Pea) – ၂၀၀ ဂရမ္ (Martket၊ အိႏၵိယ ကုန္စံုဆုိင္မ်ားမွာ ၀ယ္ယူနုိင္ပါသည္။)
မွတ္ခ်က္။ ။ စားေတာ္ပဲ ရွာမေတြ႔ပါက Yellow bea ကို အစားထုိး၀ယ္ယူနုိင္ပါသည္။
၂။ ဆိုဒါ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္

၃။ ထန္းညက္ – ၾကီးလွ်င္ ၂ခဲ၊ ေသးလွ်င္ ၄ခဲ

ခ်က္ျပဳတ္နည္း


၁။ အရင္ဆံုး စားေတာ္ပဲကုိ ဇလံုတစ္ခုထည္႔ျပီ ေရမ်ားမ်ားထည္႔၍ ေရ၀ေအာင္၂၄နာရီ ေရစိမ္ထားေပးပါ..

၂။ ျပီးလွ်င္ ပံုတြင္ ပါသည္႔အတုိင္း ေရစိမ္ထားေသာ စားေတာ္ပဲမ်ားကိုအေပါက္ပါေသာ ဇကာဗန္းထဲ
ထည္႔ျပီ ေရစစ္လိုက္ပါ။

၃။ ျပီေနာက္ အေညွာင္႔ထြက္ေအာင္ ေနာက္ ၂၄နာရီခန္႔ထပ္ထားေပးပါ။ ၄နာရီျခားတခါေရအနည္းငယ္ ေတာက္ေပးပါ။ အေပၚမွအ၀တ္သန္႔ေလးျဖင္႔ အုပ္ထားလိုက္ပါ။



၄။ အေညာင္႔ထြက္လာျပီဆုိလွ်င္ ဇလံုတစ္ခုထဲ ပဲမ်ားကို ထည္႔လိုက္ပါ။

၅။ ျပီမွ ပဲထဲသုိ႔ ဆားဆိုဒါ(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္) ထည္႔ေမႊျပီ မျပဳတ္ခင္နာရီ၀က္ခန္႔ ႏွပ္ထားေပးပါ။

၆။ ပဲကို စျပဳတ္လို႔ရပါျပီ။ ပဲျမဳပ္ရုံ ေရကို ထည္႔ျပီ မီးအနည္းငယ္ျဖင္႔ေရခမ္းေအာင္ အထိ (၁နာရီ ၄၅မိနစ္ မွ ၂နာရီခန္႔)တည္ထားေပးပါ။ တည္ထားစဥ္ အဖံုးအုပ္ထားေပးပါ။



၇။ စတည္သည္နွင္႔ ထန္းညက္ခဲေလးမ်ားပါ တခါထဲ ထည္႔ေပးပါ။ ထန္းညက္ရည္ ေၾကာင္႔ ပဲမ်ား၀ါရာက ညိွျပီ ခ်ဳိစိမ္႔ျပီးစားလို႔ ပိုေကာင္းပါသည္။


(ဆားလံုး၀မထည္႔ပါနွင္႔၊ ျပဳတ္ျပီးမွ ထည္႔ခ်င္ထည္႔ပါ)




၈။ ျပဳတ္ျပီ ၄၅မိနစ္ခန္႔ ၾကာလွ်င္ ပဲျပဳတ္အခြံေလးမ်ား ကြ်တ္ျပီ အေပၚသို႔ တက္လာပါ လိမ္႔မည္။
ထုိအခြံေလးမ်ား ဇြန္းျဖင္႔ အသာေလးဖယ္ေပးလိုက္ပါ။
 
၉။ ေရခမ္းသြားလွ်င္ ပဲျပဳတ္အိအိေလး ရရွိပါျပီ။ ထမင္းပူပူေလးနွင္႔ ၾကိဳက္နွစ္သက္သလိုသံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ….


http://www.wutyeefoodhouse.com  မွ မွ်ေဝပါသည္။

http://www.mmcfamily.org/profiles/blog/show?id=3003595%3ABlogPost%3A1731628&xgs=1&xg_source=msg_share_post

No comments:

Post a Comment