“ ❤ ဤဘေလာ့ရဲ႕ Post မ်ားကို အၿမဲ Update ျပဳလုပ္ေပးလွ်က္ရွိပါသည္ ❤ ”

Friday, September 7, 2012

လက္ဖက္ေျခာက္/ပုဇြန္ေကာင္လံုး ေမႊေၾကာ္....

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing လက္ဖက္ေျခာက္
ပထမဦးဆံုး လက္ဖက္ေျခာက္ ပုဇြန္ေကာင္လံုးေမႊးေၾကာ္ဖို႔က
လက္ဘက္ေျခာက္ လက္တစ္ဆုပ္စာေလာက္ကို ပန္းကန္ တစ္ခုထဲထည္႔ျပီး
ပြလာေအာင္ ေရေႏြးနဲ႕ အခ်ိန္ၾကာၾကာ စိမ္ထားရေအာင္ေနာ္။
ျပီးရင္ေရေႏြးနဲ႔ စိမ္ထားလို႔ ပြေနတဲ႕ လက္ဖက္ေျခာက္ေတြကို
ေရ ၂ခါ ၃ခါ ျပန္ေဆးျပီး စစ္ထားလိုက္ပါမယ္။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
 အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ထားတဲ႔ပုဇြန္မ်ား
ပုဇြန္ေတြကို ေခါင္းျဖတ္ ေရစင္ေအာင္ေဆးေၾကာျပီး
ဆား၊ အသားမႈန္႔၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ အရက္အနည္းငယ္တို႔နဲ႔ နယ္ထားျပီး
အရသာမ်ား အသားထဲသို႕၀င္သြားေအာင္ အခ်ိန္အနည္းငယ္ ထားလိုက္ပါတယ္..

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
 ပုဇြန္ေကာင္လံုးေၾကာ္
ႏွပ္ထားတဲ႔ပုဇြန္ေတြကို ဆီနဲ႕ က်က္ေအာင္ ေၾကာ္ထားလိုက္ပါတယ္..
ဆားအခ်ိဳမႈန္႔ အရသာဟာ အသားထဲ၀င္ေအာင္ ႏွယ္ျပီး ႏွပ္ထားတာမို႔
ခုတိုင္းေတာင္ အေတာ္စားေကာင္းေနျပီ ျဖစ္ပါတယ္..
ေၾကာ္ထားတဲ႔ ပုဇြန္ေတြ ကုန္ေအာင္ မႏိႈက္စားမိဖို႔ေတာ႔ ေတာ္ေတာ႕ကို သတိထားလိုက္ရပါတယ္..
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
လၻက္ေျခာက္ေၾကာ္
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ေၾကာ္ထားတဲ႔လက္ဖက္ေျခာက္
ေရစစ္ထားတဲ႕ လက္ဘက္ေျခာက္ေတြကို ေျခာက္ျပီး ကၽြတ္လာေအာင္ ဆီနဲ႕ေၾကာ္ပါမယ္..
ကၽြတ္လာရင္ ပန္းကန္တစ္ခုထဲကို ထည္႔ထားလိုက္ရေအာင္ေနာ္။
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 
ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတာက္ေတာက္စင္းတို႕ကို
ႏွမ္းဆီ၊ အရက္၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ (အနည္းငယ္စီ) တို႕ကို ေရာႏွယ္ထားျပီး
ဆီသတ္ဖို႕ အသင္႔ျပင္ဆင္ထားပါတယ္..
ခရမ္းခ်ဥ္သီးၾကက္သြန္ ဆီသတ္
ျပီးေတာ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနီတို႕ကို ဆီသတ္ျပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြလိပ္ေအာင္ ေၾကာ္ပါတယ္..
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ပုဇြန္ေၾကာ္ကို ထည္႕ေမႊပါတယ္
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
 ခရမ္းခ်ဥ္သီး လိပ္သြားျပီဆိုတာနဲ႔ အေစာေၾကာ္ထားတဲ႔ လက္ဖက္ေၾကာ္ထားတာနဲ႕
ပုဇြန္ ေၾကာ္ထား တာေတြကို ေရာေမႊျပီး ထည္႔ေၾကာ္လိုက္ရင္ အင္မတန္မွ ေမႊးျပီး
ဆိမ္႔သက္သက္ေလးနဲ႔ အရသာထူးေသာ ပုဇြန္လက္ဖက္ ေကာင္လံုးေမႊးေၾကာ္ကို ရပါတယ္..
လက္ဖက္ကို ေၾကာ္ထားတဲ႕ အရသာေလးက ခါးသက္သက္ေလးေပမဲ႕ အေတာ္ကို ေမႊးပါတယ္..
ပံုထဲမွာ အမဲေရာင္ေလးေတြက လက္ဖက္ေၾကာ္ပါ။  
၀ါသနာပါသူမ်ား လုပ္စားၾကည္႔ပါေနာ္.. လွ်ာလည္သြားမွာ ေသခ်ာပါတယ္။
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
လက္ဖက္ေျခာက္ ပုဇြန္ေကာင္လံုးေမႊးေၾကာ္ပါ
ကၽြန္မက အဲဒီလို နည္းနည္းထူးျခားတဲ႔ ဟင္းခ်က္နည္းေလးေတြကို စိတ္၀င္စားျပီး
ခ်က္နည္းေလးကို သိရရင္ ကိုယ္တိုင္ ျပန္ခ်က္စားခ်င္သူပါ။
ခ်က္ၾကည္႔ေတာ႔လည္း စားလို႔ေကာင္းတာမို႔ မိတ္ေဆြမ်ားကိုလည္း
ျပန္လည္မွ်ေ၀လိုက္ပါတယ္ေနာ္..
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ခါးသက္သက္ ဆိမ္႕တိမ္႕တိမ္႕ ပုဇြန္လၻက္ေမႊးေၾကာ္
မေလာက္ရင္ ေနာက္တစ္ခြက္ ယူစားေနာ္
လက္ဖက္ေျခာက္ ပုဇြန္ ေကာင္လံုးေမႊးေၾကာ္နည္းေလးကေတာ႕
ဒီတစ္ပတ္ စားစရာလက္ေဆာင္ပါ။ ေပ်ာ္ရႊင္စြာ စားေသာက္ႏိုင္ၾကပါေစ....
http://www.mmcfamily.org/profiles/blog/show?id=3003595%3ABlogPost%3A1729938&xgs=1&xg_source=msg_share_post

No comments:

Post a Comment