“ ❤ ဤဘေလာ့ရဲ႕ Post မ်ားကို အၿမဲ Update ျပဳလုပ္ေပးလွ်က္ရွိပါသည္ ❤ ”

Saturday, August 18, 2012

သီးစုံ ၾကက္လီမြန္ နဲ႔ မာလာဟင္း



ဒီတစ္ပတ္ ဟင္းခ်က္က႑အတြက္ ေဖာ္ျပမဲ႔ ဟင္းလ်ာက ၾကက္သားနဲ႕ အသီးစံုကို လီမြန္ေဖ်ာ္ရည္ေလးနဲ႕ ခ်က္တဲ႔ သီးစံုၾကက္လီမြန္ဟင္းျဖစ္ပါတယ္.. အနံ႔ေလးက လီမြန္နံ႔ေလး ေမႊးသလို အရသာကလည္း ခ်ဥ္ခ်ိဳခ်ဳိေလးမို႔ တကယ္ကို ေကာင္းပါတယ္။
သီးစံုၾကက္လီမြန္
ပထမဦးစြာ ၾကက္လီမြန္ဟင္းခ်က္ဖို႔ ၾကက္ကို အသားခ်ည္း သပ္သပ္ ဖယ္ထုတ္ပါတယ္..  
အဲဒီအသားေတြကို ဆား၊ အရက္အနည္းငယ္၊ ဟင္းခတ္မႈန္႔ ၊ ပဲငံျပာရည္တို႔နဲ႔ နယ္ထားလိုက္ပါတယ္..
ဒါက ၾကက္သားနဲ႕ေၾကာ္မဲ႔ အသီးစံုကို အေရာင္စံုေအာင္ ျပင္ဆင္ထားတာပါ။
ပန္းကန္ျပားၾကီးထဲမွာ ဥနီ၊ ေျပာင္းဖူး၊ ငရုပ္ပြစိမ္း၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ပန္းကန္ေသးမွာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ခ်င္း၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုပ္သီးတို႔ကို ျပင္ဆင္ထားပါတယ္..
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ခ်င္း အရင္ထည္႔ျပီး ၾကက္သားကိုထည္႕ေၾကာ္ပါတယ္. ေရအနည္းငယ္ထည္႔ျပီး ၾကက္သားႏူးေအာင္ ထားပါတယ္..
ေရခမ္းျပီး အသားက်က္ရင္ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုပ္သီးစိမ္းထည္႔ေၾကာ္ပါတယ္
အသီးေရာင္စံု ထည္႔ပါတယ္.. ဆား ပဲငံျပည္ရည္ ၊ အသားမႈန္႔ ထည္႔ပါတယ္.. ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုေတာ႔ ေနာက္ဆံုးမွ ထည္႔ဖို႔ခ်န္ထားလိုက္ပါတယ္..
ဟင္းထဲထည္႔ဖို႔အတြက္ အဆင္သင္႔ လီမြန္ေဖ်ာ္ရည္ပါ။ ရယ္ဒီမိတ္ လီမြန္ေဖ်ာ္ရည္ကို သံုးထားပါတယ္..
ေကာ္မႈန္႔ကို ေဖ်ာ္ထည္႔၊ လီမြန္ေဖ်ာ္ရည္ကိုထည္႔ပါတယ္..
လီမြန္ရည္ကို အိုးထဲေလာင္းထည္႔၊ ေကာမႈန္႔ကို ေရေအးနည္းနည္းနဲ႔ အရည္ေဖ်ာ္ထည္႔၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ကိုထည္႔ အတန္ၾကာထားလို႔ အသီးေတြ က်က္ျပီ အသားလည္း ႏူးျပီဆို အေပါ႕ အငံ ျမည္းလို႔ လိုတာထည္႔ျပီး ခ်လို႔ရပါျပီ။ အရည္ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေလးနဲ႔ ေရာင္စံုအသီးစံု ၾကက္လီမြန္ဟင္း တစ္ခြက္ရပါျပီ။
အေပၚက ၾကက္သြန္ျမိတ္ေလး ျဖဴးထားတဲ႔ သီးစံု ၾကက္လီမြန္ပါ။
ၾကက္သားကို ဆီျပန္ခ်က္စားရတာ ရိုးအီေနျပီ ဆိုသူမ်ားအတြက္ အရသာ တစ္မ်ိဳး ဆန္းသစ္ျပီး  အေျပာင္းအလဲအျဖစ္ ခ်က္စားႏိုင္ဖို႔အတြက္ ၾကက္လီမြန္ဟင္းကို လက္ေဆာင္ေပးလိုက္ပါတယ္ေနာ္ ။
ေနာက္တစ္ပြဲ စားလို႔ရပါတယ္။
************@************
မာလာဟင္း

ေနာက္ထပ္ ဟင္းလ်ာတစ္မ်ိဳးက မာလာဟင္းရယ္လို႔ ေခတ္စားေနတဲ႕ အသီးအရြက္သုပ္ တစ္မ်ိဳး ျဖစ္ပါတယ္။ မာလာဟင္းလုပ္ဖို႔အတြက္ ဘယ္လိုအသီးအရြက္ကို လုပ္ရမယ္လို႔ ကန္႔သတ္ခ်က္မရွိဘဲ မိမိ စားခ်င္တဲ႔ အသီးအရြက္နဲ႔ ျပဳလုပ္ၾကပါတယ္.. မာလာဟင္းေရာင္းတဲ႔ ဆိုင္ေတြ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားမွာေတာ႔ အသီးအရြက္စံုကို ျပင္ဆင္ထားေပးျပီး မိမိၾကိဳက္ရာ အသီးအရြက္ကို လက္ညိဳးထိုး ထည္႔ခိုင္းလို႔ရပါတယ္.. မခ်ဥ္၊ မစပ္၊ မခါးတဲ႕အသီးအရြက္ ဘယ္ဟာမဆို စိတ္ကူးရွိသလို မာလာဟင္းအျဖစ္ ထည္႔လို႕ျဖစ္ပါတယ္..
မာလာဟင္းဆိုင္ေတြမွာ ျပင္ဆင္ထားတဲ႔ အသီးအရြက္နဲ႔ အသားတစ္ခ်ိဳ႕ပါ။ ၾကိဳက္တာကို ေရြးထည္႔လို႔ရပါတယ္. ၾကာဆန္၊ ပဲျပား၊ မိႈေျခာက္ပန္းေျခာက္၊ ၀ဥ စသျဖင္႔ စံုလင္လွပါတယ္
ႏွစ္သက္ရာ အသီးအရြက္ေတြကို ျပဳတ္ပါတယ္.. ၾကက္အူေခ်ာင္း၊ မိႈ၊ ဥနီ၊ မုန္ညင္းျဖဴ၊ ပန္းေဂၚဖီစိမ္း၊ မာလာေခါက္ဆြဲ၊ စမုန္စပါး၊ က်ိဳ႕ဆိုင္ရြက္၊ သခြားသီး၊ အာလူး၊ ၾကာစြယ္၊ ေအာ္ဆြန္း
ျပဳတ္ျပီး အသီးအရြက္မ်ား ( အဓိကက အသီးအရြက္မ်ားကို ေပ်ာ႔အိေအာင္ မျပဳတ္ရပါ။ ခပ္ဆတ္ဆတ္ေလးျဖစ္ရင္ခ်လို႔ရပါျပီ)
ငရုပ္သီးၾကမ္းမႈန္႔ကိုေၾကာ္၊ ေျမပဲဆန္၊ ႏွမ္း၊ ေခ်ာက္ေကာပါးေကာ၊ တရုတ္ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔တို႔နဲ႔ ေရာေမႊထားပါတယ္..
ၾကက္သြန္ျမိတ္ နံနံ တို႕ကို အဆင္သင္႔ျပင္ထားပါတယ္..
တိုက်န္ ေခၚ ပဲငပိပါ။
တိုက်န္ မရႏိုင္ပါက ပံုထဲက မာလာအႏွစ္ထုပ္ကို သံုးႏိုင္ပါတယ္.
အိုးထဲဆီအနည္းငယ္ထည္႔၊ ဆီပူလာရင္ မာလာအႏွစ္ သို႕မဟုတ္ တိုက်န္ အနည္းငယ္ထည္႕ပါမယ္..
ေကာ္မႈန္႕ကို အရည္ေဖ်ာ္ျပီး အနည္းငယ္ ပ်စ္ေအာင္ေမႊေပးပါမယ္.. အရည္ကို အသားျပဳတ္ရည္ (သို႔မဟုတ္) ရိုးရိုး ေရကို သံုးႏိုင္ပါတယ္။
အသီးအရြက္ျပဳတ္ထားတဲ႔အထဲကို အေစာက ငရုပ္သီး၊ ေျမပဲ၊ႏွမ္း၊ ေခ်ာက္ေကာပါေကာ၊ တိုက်န္နဲ႔၊ ေကာ္မႈန္႔ရည္တို႕ကိုထည္႕ျပီး ဆား ၊ ဟင္းခတ္မႈန္႔၊ နံနံ၊ၾကက္သြန္ျမိတ္ တို႕ထည္႔ကာ ေရာေမႊေပးပါ။ ငံုးဥ ၾကိဳက္ရင္ သီးသန္႔ျပဳတ္ျပီး ထည္႔ႏိုင္ပါတယ္.. ကၽြန္မက မာလာဟင္းကို ဆီေတြမ်ားျပီး အေရာင္ နီရဲေနတာမ်ိဳးကို မၾကိဳက္တဲ႔ အတြက္ ဆီ နည္းနည္းနဲ႔သာ ငရုပ္သီးေတြကို ေၾကာ္ထားပါတယ္။ အဆာပလာအားလံုးထည္႔ျပီး တူနဲ႔ နာနာေမႊပါတယ္.. ဆားအေပါ႕အငံျမည္းလို႔ အေနေတာ္ျပီဆို ေစးေစးပိုင္ပိုင္နဲ႔ ဆီလည္း မမ်ားလွတဲ႔ မာလာဟင္းတစ္ခြက္ ရပါျပီ။
အသီးအရြက္စံုတဲ႔ မာလာဟင္းတစ္ခြက္ ရပါျပီ။
http://www.mmitpalace.com/group/restaurantofpalace/forum/topic/show?id=6456788%3ATopic%3A166810&xgs=1&xg_source=msg_share_topic

No comments:

Post a Comment