“ ❤ ဤဘေလာ့ရဲ႕ Post မ်ားကို အၿမဲ Update ျပဳလုပ္ေပးလွ်က္ရွိပါသည္ ❤ ”

Saturday, August 18, 2012

နန္းၾကီးသုပ္စားၾကမယ္

နန္ၾကီးသုပ္အတြက္လုိအပ္တာေတြကေတာ့
  • နန္းၾကီးဖတ္
  • ၾကက္သြန္နီ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ
  • ၾကက္သား
  • ၾကက္ဥ (သို႔) ဘဲဥ
  • ငရုပ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႔
  • ငရုပ္သီးမႈန္႔
  • နံနံပင္
  • ငံျပာရည္
  • ဆား
  • နႏြင္း
  • ဆီ
  • အၾကြတ္ေက်ာ္
  • သံပုရာသီး တို႔ပါပဲ။
အရင္ဆံုး ၾကက္သား ကို အသားနဲ႔ အရုိးသပ္သပ္စီ ႏႊင္ျပီး၊ အရုိးကိုေတာ့ ခ်င္း၊

ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆား၊ ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔ စသည္တို႔ခပ္ျပီး ဟင္းရည္ ခ်က္ႏိုင္ပါတယ္။
အသားကိုေတာ့ လက္တစ္ဆစ္ခန္႔ အတုံးေလးေတြတံုးျပီး ဆား၊ နႏြင္းတို႔နဲ႔ နယ္ထားပါတယ္။

ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ ေထာင္းတာကို ဆီပူပူမွာ ဆီသတ္ပါတယ္။
အနံေလးေမႊးလာရင္ ၾကက္သားထည့္ပါတယ္။
ၾကက္သားေလးေတြျဖဴလာရင္ ငရုပ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႔ ေလးထည့္ျပီး၊ ေရစပ္စပ္ေလးထည့္ရင္း ဆက္ခ်က္ပါတယ္။

ၾကက္သားေတြ ႏူးအိလာတဲ့အထိ ခ်က္ရပါမယ္၊
ေပါ့ေနလွ်င္ ငံျပာရည္အနည္းငယ္ထည့္ခ်က္ပါ။
ၾကက္သား ဆီက်န္ေရက်န္ေလးျဖစ္ေနလွ်င္ ျမည္းျပီး ဟင္းအိုးခ်လို႔ရပါျပီ။

နန္းၾကီးသုပ္ဖို႔ အတြက္ အစာေတြကေတာ့ ၾကက္သြန္နီ ကိုပါးပါးေလး လွီးထား
ရပါတယ္။
နံနံပင္ၾကိဳက္တတ္လွ်င္ နံနံပင္ေလးပါ ထည့္သုပ္ႏိုင္ပါတယ္။

ၾကက္ဥ (သို႔မဟုတ္) ဘဲဥ ကို ျပဳတ္ျပီး ၊ မထူမပါးေလးေတြ လွီးထားရပါတယ္။

အၾကြတ္ေၾကာ္ အတြက္ ဆီပူပူမွာ နႏြင္းအနည္းငယ္ နဲ႕႔ ဆန္ေခါက္ဆြဲေျခာက္
အျပားကို အပိုင္းေသးေသးေလးေတြခ်ဴိးျပီး ေၾကာ္ထားပါတယ္။

နန္းၾကီးသုပ္ ဖို႔ အဆာေတြ အဆင္သင့္ျပင္ျပီးလွ်င္ တေယာက္စာ နန္းၾကီးဖတ္
ထဲသို႔
အသား လိုသေလာက္၊
ပဲမႈန္႔ ၂ ဇြန္း၊
ငံျပာရည္ ၁ဇြန္း၊
သံပုရာသီး ၂ စိပ္၊
ငရုပ္သီးမႈန္႔ ၂ စြန္း၊
နံနံပင္ ႏွင့္
ၾကက္ဥျပဳတ္ တို႔ ထည့္ျပီးနယ္ပါ။
အေပ့ါအငံျမည္းျပီး အေနေတာ္ဆိုလွ်င္ စားမည့္ပန္းကန္ထဲသို႔ထည့္ျပီး
အေပၚက အၾကြတ္ေၾကာ္ျဖဴးလုိက္ပါ။
နန္းၾကီးသုပ္စားရတာ ေျခာက္ေနလွ်င္၊ ၾကက္ရုိးျပဳတ္ဟင္းခါး ေလးႏွင့္ တြဲဖက္ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါသည္။ 


No comments:

Post a Comment