ဒီတိုင္းေနရင္ေတာ့ မီးလံုးက အဆိပ္ မသင့္ပါဘူး။ သိ႔ုေပမယ့္ ကြဲသြားရင္ေတာ့ အဆိပ္သင့္ ေစပါတယ္။ ျဖစ္ပံုက ဒီလိုပါ။
မီးသီးေတြရဲ႔ အထဲက အသံုးျပဳတဲ့ သတၱမ်ားမွာ
မာက်ဴရီ ပါရွိပါတယ္။ မာက်ဴရီေၾကာင့္လည္း လွ်ပ္စစ္ ေကာင္းေကာင္း ကူးျပီး
အလင္းေရာင္ ေတာက္ေတာက္ ေပးပါ တယ္။ သူက အထဲမွာ အျမဲ ေလာင္ကြ်မ္း ေနရတာပါ။
အကယ္၍ မီးလံုး တစ္လံုးသာ ကြဲသြားမယ္ဆုိရင္ အတြင္းက မာက်ဴရီဟာ အျပင္ေရာက္
သြားပါတယ္။ မီးဖြင့္ ထားသည္ ျဖစ္ေစ၊ မဖြင့္ထားသည္ ျဖစ္ေစ မာက်ဴရီ အေငြ ႔ဟာ
အခန္းထဲကို အျမန္ဆံုး ပ်ံ ႔ႏွံ ႔သြားျပီး မာက်ဴရီ အဆိပ္သင့္ျခင္းကို
ျဖစ္ေပၚ ေစပါတယ္။
ယခုေနာက္ပိုင္း တိုက္တာ အေဆာက္အအံု ေတြမွာ
မီးေလာင္ရင္ ဝါယာၾကိဳး ေညွာ္ႏွ့ံထက္ မာက်ဴရီ ေညာ္ႏွံ႔က ပိုအဆိပ္
ျပင္းတယ္လို႔ ဆုိပါတယ္။ အသက္ရွဴ လမ္းေၾကာင္းနဲ႔ ဆက္စပ္ ေရာဂါကို ျဖစ္ေစျပီး
အဆုိးဆံုး ကေတာ့ အသက္ ေဘးအႏၱရာယ္ အထိ သက္ေရာက္ေစျခင္း ျဖစ္ပါတယ္။
ဒါေၾကာင့္ အိမ္မွာ မီးသီးကြဲရင္ လက္နဲ႔
တိုက္ရိုက္ ထိေတြ႔ျခင္းကို ေရွာင္ၾကဥ္ ရမယ္လို႔ တိုက္တြန္း ထားပါတယ္။ အဝတ္စ
တစ္ခုခုခံျပီးမွ ေကာက္ျပီး ပလပ္စတစ္ထဲမွာ လံုလံုျခံဳျခံဳ ထည့္လို႔
စြန္႔ပစ္ရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။ မာက်ဴရီ အဆိပ္သင့္မွုဟာ ျမိဳ႕ၾကီး ျပၾကီးေတြမွာ
ပိုမို အျဖစ္မ်ားေလ့ ရွိေၾကာင္း သိရပါတယ္။
Ref: medic-facts
ရိုးရာေလး
http://www.myawady.net.mm/health/knowledge/item/8105-2013-03-01-09-49-50
No comments:
Post a Comment