သတ္သတ္လြတ္စားသံုးပါက ႏွလံုးေရာဂါ ေၾကာင့္ ေဆး႐ံုတက ္ရႏိုင္ေျခနဲ႔
ေသဆံုးႏိုင္ ေျခေတြကို ေလွ်ာ့ခ်ေပး ႏိုင္ေၾကာင္းလတ္ တေလာျပဳလုပ္ခဲ့ တဲ့
သုေတသန တစ္ခုမွာ ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။ သုေတသီေတြ က လူေပါင္း ၄၄၅၀ဝ ေက်ာ္ကို ၁၁
ႏွစ္ၾကာ သုေတသ န ျပဳလုပ္ခဲ့ရာ သတ္သတ္လြတ္ စားသံုးတာက ႏွလံုး နဲ႔ေသြးေၾကာ
ေရာဂါျဖစ္ပြားမႈမွ ကာကြယ္ႏိုင္ေၾကာင္း ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။ အသက္ ၅၀-၇၀
ၾကားရြယ္ေတြမွာ ေလ့လာခဲ့ရာ ငါးနဲ႔အသားစား သံုးေတြက သတ္သတ္ လြတ္
စားသံုးသူေတြထက္ ႏွလံုးေရာဂါေၾကာင့္ ေဆး႐ံု တက္ရတာနဲ႔ ေသဆံုးတာေတြ
ကိုေတြ႕ရပါတယ္။ သတ္သတ္လြတ္ စားသံုးသူေတြမွာ ေသြးတြင္းကို လက္စထေရာနဲ႔
ေသြးေပါင္ေတြ ပံုမွန္
ထိန္းသိမ္း ထားႏိုင္တာေၾကာင့္ ႏွလံုးေရာဂါမ ျဖစ္ေအာင္ကာ ကြယ္ႏိုင္တဲ့အျပင္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ကို ထိန္းသိမ္းႏိုင္ ၿပီး ဆီးခ်ိဳမျဖစ္ေအာင္ပါ ကာကြယ္နိုင္ပါတယ္။
http://alinkabar.ning.com/profiles/blog/show?id=6320079%3ABlogPost%3A1223611&xgs=1&xg_source=msg_share_post
ထိန္းသိမ္း ထားႏိုင္တာေၾကာင့္ ႏွလံုးေရာဂါမ ျဖစ္ေအာင္ကာ ကြယ္ႏိုင္တဲ့အျပင္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ကို ထိန္းသိမ္းႏိုင္ ၿပီး ဆီးခ်ိဳမျဖစ္ေအာင္ပါ ကာကြယ္နိုင္ပါတယ္။
http://alinkabar.ning.com/profiles/blog/show?id=6320079%3ABlogPost%3A1223611&xgs=1&xg_source=msg_share_post
No comments:
Post a Comment