“ ❤ ဤဘေလာ့ရဲ႕ Post မ်ားကို အၿမဲ Update ျပဳလုပ္ေပးလွ်က္ရွိပါသည္ ❤ ”

Wednesday, December 26, 2012

အမ်ဳိးသမီး ရာသီစက္ဝန္းအတြင္း ေဆာင္သင့္၊ ေရွာင္သင့္ေသာ အစားအစာမ်ား


အမ်ဳိးသမီးအမ်ားစုဟာ ရာသီစက္ဝန္းကာလအတြင္းမွာဆုိရင္ စိတ္ကသိကေအာက္ျဖစ္တာ၊ စိတ္ဆုိးလြယ္တာ၊ စိတ္တုိတာနဲ႔ ေမာပန္း၊ ေညာင္းညာေနတာမ်ဳိးေတြကုိ ႀကံဳရတတ္ပါတယ္။ ဒီအခ်ိန္မွာ ဆီေၾကာ္စာေတြနဲ႔ အခ်ဳိလြန္ကဲတဲ့ အစာေတြကုိ ပုိၿပီး စားခ်င္စိတ္ ျဖစ္ေပၚတတ္ပါတယ္။ ရာသီစက္ဝန္းအတြင္း စားသင့္၊ ေရွာင္သင့္တဲ့ အစားအစာေတြကုိ ေဖာ္ျပေပးလုိက္ပါတယ္။

ကာဗုိဟုိက္ဒရိတ္ ပါဝင္တာ စားပါ
သစ္သီးေတြနဲ႔ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြက သင့္အတြက္ အျမဲတမ္း အေဖာ္မြန္ျဖစ္ၿပီး အထူးသျဖင့္ ရာသီစက္ဝန္းအတြင္းမွာ အဓိက လုိအပ္ပါတယ္။ သစ္သီးမွာ ပါဝင္တဲ့ သၾကားဓာတ္က သင္ရဲ႕ အခ်ဳိစာေတြ စားခ်င္ေနတဲ့စိတ္ကုိ ထိန္းခ်ဳပ္ႏုိင္တယ္လုိ႔ ေလ့လာသူေတြက ဆုိပါတယ္။ မက္မြန္သီး၊ လိေမၼာ္သီး၊ သေဘၤာသီး၊ ဆီးသီး၊ သခြားသီး၊ မုန္လာဥနီ စတာေတြကုိ စားေပးပါ။

ကဖင္းကုိ ေရွာင္ပါ
ကဖင္းကုိ ခဏေလာက္ ေရွာင္လုိက္မယ္ဆုိရင္ ဝမ္းဗုိက္မွာ မအီမသာျဖစ္တာေတြကုိ ေလ်ာ့နည္းသြားေစပါတယ္။ ကဖင္းက အစာအိမ္က အက္စစ္ဓာတ္ကုိ တုိးေစၿပီး ရာသီစက္ဝန္းအတြင္း ဝမ္းဗုိက္ မအီမသာ ျဖစ္ေစတာေၾကာင့္ပါ။

ကယ္လ္စီယမ္ ႂကြယ္ဝတာကို စားပါ
အာဟာရဆုိင္ရာ ကၽြမ္းက်င္သူေတြရဲ႕ အႀကံျပဳခ်က္အရ အမ်ဳိးသမီးတစ္ေယာက္အတြက္ တစ္ေန႔ကုိ ကယ္လ္စီယမ္ ၁၂၀၀ မီလီဂရမ္ေလာက္ လုိအပ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ကယ္လ္စီယမ္ ႂကြယ္ဝတဲ့ ကုိက္လန္၊ အစိမ္းေရာင္အရြက္၊ ပန္းေဂၚဖီ၊ ဒိန္ခ်ဥ္နဲ႔ ႏုိ႔ေတြကုိ မွီဝဲပါ။

ဆားအမ်ားႀကီး မသံုးပါနဲ႔
ဆားအမ်ားႀကီး စားတာေၾကာင့္ ရင္ပူၿပီး မအီမသာျဖစ္တာနဲ႔ ေျခ၊ လက္ေတြ တစ္ခါတေလ ေရာင္ရမ္းေစတတ္ပါတယ္။ ေလ့လာမႈေတြအရ လူတစ္ေယာက္အတြက္ တစ္ေန႔မွာ ဆား ၂၃၀၀ မီလီဂရမ္ လုိအပ္ၿပီး လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းစာ ဆားပမာဏနဲ႔ ညီမွ်ပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ ဆားဟာ သင္စားေနတဲ့ အသင့္စား အစာေတြထဲမွာ အမ်ားအျပား ပါဝင္ေနတတ္တာကုိ သတိျပဳပါ။

အနက္ေရာင္ ေခ်ာကလက္ စားပါ
ေခ်ာကလက္ အနက္ေရာင္ အတံုးေလး တစ္တံုးမွာ ကုိကုိးက ၆၀ ရာခုိင္ႏႈန္းေလာက္ ပါဝင္တတ္ပါတယ္။ ဒါကုိ အမ်ဳိးသမီးေတြ ရာသီစက္ဝန္းအတြင္း ေန႔စဥ္ စားေပးသင့္ပါတယ္။ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ေတြ ပါဝင္ၿပီး စိတ္ခံစားမႈကုိ ေကာင္းေစပါတယ္။

ေရမေသာက္ဘဲ မေနပါနဲ႔
ေရမ်ားမ်ား ေသာက္တာေၾကာင့္ ခႏၶာကုိယ္ ေရဓာတ္ခန္းေျခာက္မႈ ကာကြယ္ႏုိင္တဲ့အျပင္ ခႏၶာကုိယ္ ေရာင္ရမ္းမႈ ျဖစ္စဥ္ေတြကုိလည္း တားဆီးေပးႏုိင္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ရာသီစက္ဝန္းအတြင္း ေရေသာက္မနည္းပါေစနဲ႔။

မဂၢနီဆီယမ္ ႂကြယ္ဝတာကုိ စားပါ
မဂၢနီဆီယမ္ ႂကြယ္ဝတဲ့ အစားအစာေတြျဖစ္တဲ့ ပဲအမ်ဳိးမ်ဳိး၊ တုိဟူး၊ ေျမပဲ စတာေတြကုိ စားေပးပါ။

ဗီတာမင္ကုိ မေမ့ပါနဲ႔
ရာသီစက္ဝန္းအတြင္း ဗီတာမင္ႂကြယ္ဝတဲ့ အစားအစာေတြကုိ ပိုစားေပးရမွာပါ။ ဗီတာမင္အီး ႂကြယ္ဝတဲ့ ေထာပတ္သီး၊ အေစ့အဆန္နဲ႔ ၾကက္ဥအႏွစ္ေတြကုိ မွီဝဲပါ။ ဗီတာမင္ B6 က ခႏၶာကုိယ္ ေလးလံထုိင္းမႈိင္းမႈေတြကုိ ေလ်ာ့နည္းေစပါတယ္။ ဗီတာမင္ B6 ကုိ အာလူး၊ ငွက္ေပ်ာသီး၊ ဂ်ဳံနဲ႔ ျပဳလုပ္တဲ့ မုန္႔ေတြက ရရွိႏုိင္ပါတယ္။ ဗီတာမင္စီနဲ႔ ဇင့္ဓာတ္ပါဝင္တဲ့ အစားအစာေတြကုိ မွီဝဲပါ။

သဲသဲ
http://futurestars-myanmar.ning.com/profiles/blog/show?id=6405389%3ABlogPost%3A518747&xgs=1&xg_source=msg_share_post

No comments:

Post a Comment