“ ❤ ဤဘေလာ့ရဲ႕ Post မ်ားကို အၿမဲ Update ျပဳလုပ္ေပးလွ်က္ရွိပါသည္ ❤ ”

Wednesday, December 26, 2012

ဘီယာတြင္ ပါဝင္ေသာ ဗ်စ္ပြင္႕ေျခာက္ အေအးမိ ဗိုင္းရပ္စ္ပိုးကို ကာကြယ္ႏိုင္

 
ဘီယာတြင္ ပါဝင္ေသာ အဓိက ပစၥည္းတစ္မ်ဳိး ျဖစ္သည့္ ဗ်စ္ပြင့္ေျခာက္သည္ ကေလးငယ္ မ်ားတြင္ ျဖစ္ပြား တတ္ေသာ အျပင္းအထန္ ဖ်ားနာျခင္းႏွင့္ ေဆာင္းရာသီတြင္ ျဖစ္ပြားတတ္သည့္ ႏွာေစးျခင္း မ်ားကို ကာကြယ္ ေပးႏိုင္ေၾကာင္း Sapporo ဂ်ပန္ဘီယာ ကုမၸဏီက သိပၸံပညာရပ္ ဆုိင္ရာေလ့ လာ မႈ တစ္ရပ္ကို ကိုးကား၍ ေျပာၾကားခဲ့သည္။
ဘီယာအရသာ ပိုမို ေကာင္းမြန္ရန္ အတြက္ အသံုးျပဳေသာ ဗ်စ္ပြင့္ေျခာက္ တြင္ ပါဝင္ေသာ humulone ဓာတု ျဒပ္ေပါင္းသည္ ကေလးငယ္ မ်ားတြင္ ျဖစ္ပြားတတ္ေသာ အဆုတ္ေရာင္ ေရာဂါႏွင့္ ေခ်ာင္းဆိုး ရင္က်ပ္ေရာ ဂါကို ျဖစ္ပြားေစေသာ ဗိုင္းရပ္စ္ ပိုးမ်ားကို ခုခံ ကာကြယ္ႏုိင္ေၾကာင္း Sapporo ဘီယာ ကုမၸဏီက ေျပာၾကား ခဲ့သည္။

humulone ဓာတု ျဒပ္ေပါင္းသည္ ႏွာေခါင္းႏွင့္ လည္ေခ်ာင္း ေရာဂါပိုး (RS) ကို ခုခံကာကြယ္ ႏိုင္ေၾကာင္း Sapporo ေဆးဘက္ဆုိင္ရာ တကၠသိုလ္မွ သိပၸံ ပညာရွင္မ်ားက ေတြ႕ရွိခဲ့သည္ဟု ယင္းကုမၸဏီက ေျပာၾကား ခဲ့သည္။

RS ဗိုင္းရပ္စ္ ပိုးသည္ ႏို႔စို႔အရြယ္ ကေလးငယ္မ်ား၊ လမ္းေလွ်ာက္ခါစ ကေလးငယ္ မ်ားတြင္ အဆုတ္ေရာဂါ ႏွင့္ အသက္႐ွဴ လမ္းေၾကာင္း ဆိုင္ရာ ေရာဂါမ်ားကို ျဖစ္ေပၚ ေစေၾကာင္း ယင္းကုမၸဏီမွ သုေတသန ပညာ ရွင္တစ္ဦး ျဖစ္သူ ဂ်န္ဖူ ခ်ီမိုတိုက ေျပာၾကားခဲ့သည္။

ထို႔အျပင္ အဆိုပါ ဗိုင္းရပ္စ္ ပိုးသည္ ေဆာင္းရာသီတြင္ ပ်ံ႕ႏွံ႔လ်က္ ရွိၿပီး အရြယ္ေရာက္ ၿပီးသူမ်ားအား အေအးမိျခင္း ကဲ့သို႔ေသာ ေရာဂါ လကၡဏာ မ်ားကို ျဖစ္ပြားေစေၾကာင္း သိရသည္။(ျပန္လည္မွ်ေ၀သည္)

http://goldenmyanmarparadise.ning.com/profiles/blog/show?id=5620648%3ABlogPost%3A1536241&xgs=1&xg_source=msg_share_post

No comments:

Post a Comment