“ ❤ ဤဘေလာ့ရဲ႕ Post မ်ားကို အၿမဲ Update ျပဳလုပ္ေပးလွ်က္ရွိပါသည္ ❤ ”

Sunday, September 9, 2012

Pizza လုပ္စားၾကရေအာင္

Pizza dough လုပ္ရန္
၁။ တေစး( dry yeast) စားပြဲတင္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
၂။ သၾကား စားပြဲတင္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
၃။ ဆား စားပြဲတင္ဇြန္း တစ္ဝက္
၄။ သံလြင္ဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ ဇြန္း (မရွိလွ်င္ အျခားဆီအစားထိုးသံုး၍ ရနိုင္ပါသည္)
၅။ ေရေႏြးေႏြး တစ္ခြက္ (250ml)
၆။ ဂ်ံဳမႈန္႕ ၂ ခြက္ (ထမင္းေပါင္းအိုးတြင္ ပါလာသည့္ ဆန္ခ်ိန္ခြက္နွင့္ ခ်ိန္တြယ္နိုင္ပါသည္၊ေရလဲ ထိုနည္းတူစြာ)


ျပဳလုပ္ပံု အဆင့္ဆင့္


အဆင့္ ၁
ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးတြင္ ေရေႏြးေႏြး၊တေစး၊သၾကားတို႕ကို အေပၚမ်က္နွာျပင္ အျမဳပ္ထြက္လာသည္အထိ ထည့္ေမႊလိုက္ပါ။


အဆင့္၂
ဂ်ံဳ၊ဆား၊ဆီ၊ေရာေမႊထားေသာ တေစးေရ တို႕ကို ဇလံုၾကီးထဲသုိ႕ ထည့္၍ ဂ်ံဳမ်ား ေစးပိုင္လာသည္အထိ နယ္ရပါ
ေတာ့မည္။ ဂ်ံဳနယ္သည့္ ေနရာမွာ ေစးေနသည့္ ဂ်ံဳေတြအေရွ႕ကယူျပီး အလယ္ကိုဆြဲေခါက္ေရွ႕တြန္းလိုက္ ၊ျပီး
အေရွ႕က အစကို ဆြဲယူလိုက္၊ေဘးက အစကိုဆြဲယူလိုက္ အလယ္ကို ဆြဲေခါက္လိုက္ ၊နံျပားမလုပ္ခင္
ဂ်ံဳထိုးတာကို ျမင္ဖူးပါလိမ့္မယ္။ လုပ္နည္းအတူတူပါပဲ။ ဂ်ံဳနယ္ခ်ိန္ လက္ေတြေစးကပ္လာရင္ေတာ့ ေရနည္းနည္း
စြတ္ေပးတာမ်ိဳး၊ဆီေလးနည္းနည္း ကိုင္ေပးတာမ်ိဳး လုပ္ေပးနိုင္ပါတယ္။






အဆင့္၃။
ဂ်ံဳေလးေတြ ေခ်ာေမြ႕ျပီး ေစးကပ္လာျပီးဆိုလွ်င္ နယ္ထားသည့္ ဂ်ံဳေတြကို ဂ်ံဳလံုးၾကီးအတိုင္းထားျပီး သန္႕စင္
သည့္ ေနာက္ထပ္ဇလံုၾကီးထဲ ေျပာင္းထည့္ ေရစြတ္ျပီး ျပန္လည္ညွစ္ထားတာေရစိုဝတ္သန္႔ေလးနဲ႕ အုပ္ထားျပီး
အနည္းဆံုး ၂၅ မိနစ္ေလာက္ ေႏြးေႏြးေထြးေထြး ထားရပါမယ္။ ေရခဲေသတၱာထဲ မထားမိပါေစနဲ႕။ အခန္းအပူ
ခ်ိန္ ေလာက္ဆိုရင္လဲ ရပါတယ္။ ဂ်ံဳလံုးၾကီးက ပြတ္လာမွာျဖစ္ေသာေၾကာင့္ ဂ်ံဳထည့္ရန္ ဇလံုၾကီးၾကီး လိုအပ္ပါသည္။
 



ဒါဆိုရင္ေတာ့ ပီဇာလုပ္ဖို႕ ဂ်ံဳရျပီေနာ္။
ပီဇာစလုပ္ေတာ့မယ္ေနာ္။ ဟီး း း အခုမွ ပီဇာက စျပီးလုပ္မွာ။ ေစာေစာက ဂ်ံဳနယ္တာပဲ ရွိေသးတယ္။





ပါဝင္ေသာ ပစၥည္းမ်ား
၁။ Pizza dough
၂။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့ (စူပါမားကက္မ်ားေတြ ဝယ္ယူ၍ရနိုင္ပါသည္)



၃။ mozzarella cheese

၄။ မိမိနွစ္သက္သည္မ်ား ပါဝင္ထည့္နိုင္ပါျပီ။ (သံလြင္သီး၊ၾကက္သြန္အကြင္းလိုက္ လွီးထားေသာ၊ခရမ္းခ်ဥ္သီး
၊ငရုပ္ခ်ိဳပြၾကီးမ်ား၊salami ၊ham ၊နာနတ္သီး၊မႈိ ၊ေထာပတ္သီးစသည္ျဖစ္......)

ျပဳလုပ္ပံု အဆင့္ဆင့္
၁။ နယ္ထားျပီးေသာ dough မ်ားကို ဒလိမ့္တံုးနွင့္ ျပားေနေအာင္ လိမ့္လိုက္ပါ။ ဂ်ံဳေတြ မကပ္ေအာင္ေတာ့
ဂ်ံဳမုန္႕ အနည္းငယ္စီ ျဖဴးေပးရပါလိမ့္မည္။ ေမကေတာ့ ပါးပါးေလး ျဖစ္တဲ့ အထိ လိမ့္တယ္။ ဒါမွ ဂ်ံဳပါဝင္မႈနဳန္း
နည္း မွာ။ ဂ်ံဳထူတဲ့ Pizza hut က လုပ္တဲ့ ပီဇာထူထူၾကီးေတြကိုလဲ စားရတာ မၾကိဳက္ဘူး။

၂။ ဂ်ံဳျပားရျပီးဆို ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့ေတြကို အေပၚက သုတ္လိမ္းရပါမည္။


၃။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့ေပၚက mozzarella cheese ေလး ထပ္ျဖဴးလိုက္ရင္ ပီဇာအၾကမ္းထည္ရပါျပီး။
(တစ္ခါတစ္ေလ အဲ့ဒီအတိုင္းပဲ စားျဖစ္တယ္။)

၄။ အဆင့္(၄)တြင္ မိမိပါဝင္ ထည့္လိုသည့္ ရသာမ်ားကို အေပၚမွာ ျဖဴးေပးျပီးလွ်င္ အဆင့္သင့္ပီဇာရပါျပီ။

၅။ ျပီးရင္ေတာ့ ဖုတ္ရေတာ့မယ္ေနာ္.။ Ovenကို 200'c အပူေပးျပီး ၁၅ -၂၀ မိနစ္ မီးဖုတ္ရပါလိမ့္မည္။
Oven မရွိလွ်င္ေတာ့ မုန္႕ဖုတ္ဖိုနွင့္ေသာ္လည္းေကာင္း၊အေပၚမီးေအာက္မီးနွင့္ေသာ္လည္းေကာင္း ဖုတ္ရပါမည္။
 
ကဲ အဆင္သင့္ စားသံုးနိုင္သည့္ အရသာရွိရွိ ပီဇာေလး စားသံုးနိုင္ပါျပီ
salami ပီဇာ
 
ခရမ္းခ်ဥ္မီးနဲ႕ မႈိပီဇာ


ခရမ္းခ်ဥ္သီးပီဇာ။ ဒါေလးကိုေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို Oven ထဲက ထုတ္ျပီးမွ အေပၚက တင္တာပါ။
ေထာပတ္သီးကိုလဲ ထိုနည္းလည္းေကာင္းပါပဲ။

 
ေမကေတာ့ စားခ်င္တဲ့ ပီဇာေလးလဲ စားရေအာင္ အမ်ားၾကီးလဲ မစားမိေအာင္ အသီးအရြက္သုတ္ေလးနဲ႕
စားတယ္။ ပီဇာကို ငရုတ္သီးမုန္႕ေလး နည္းနည္းျဖဴစားရတာကို ၾကိဳက္တယ္။


http://www.mmcfamily.org/profiles/blog/show?id=3003595%3ABlogPost%3A1734785&xgs=1&xg_source=msg_share_post

No comments:

Post a Comment