“ ❤ ဤဘေလာ့ရဲ႕ Post မ်ားကို အၿမဲ Update ျပဳလုပ္ေပးလွ်က္ရွိပါသည္ ❤ ”

Thursday, June 5, 2014

ကမၻာ့ေစ်းအႀကီးဆံုး အစားအေသာက္ ၁၀ မ်ိဳး

ေငြအမ်ားႀကီးရွိၿပီး မည္သည့္ေနရာတြင္ သံုးရမွန္းမသိ ျဖစ္ေနပါသလား။ ေအာက္တြင္ေဖာ္ျပထားေသာ အစားအေသာက္မ်ားက သင္၏ သိလိုစိတ္ကို ႏိႈးဆြၿပီး စားခ်င္စိတ္ျဖစ္ေပၚလာမည္လား ၾကည့္လိုက္ပါ။

(၁၀) မက္တိတ္ (သို႔မဟုတ္) မက္ဆူကီမိႈ ေဒၚလာ ၁,၀၀၀
    မက္တိတ္ (သို႔မဟုတ္) မက္ဆူကီမိႈမ်ားမွာ အလြန္ရွားပါးေသာေၾကာင့္ ယေန႔ေခတ္ ကမၻာေပၚတြင္ ေစ်းအႀကီးဆံုးမႈိမ်ားျဖစ္သည္။ ယင္းမိႈမ်ားကို အာရွတိုက္၊ ေျမာက္အေမရိကတိုက္ႏွင့္ ဥေရာပတြင္ ေတြ႕ရေလ့ရွိၿပီး အထူးသျဖင့္ ဂ်ပန္၊ တ႐ုတ္၊ ကိုရီးယား၊ အေမရိကန္၊
ကေနဒါ၊ ဖင္လန္ႏွင့္ ဆီြဒင္ႏိုင္ငံတို႔တြင္ ေပါက္ေရာက္ေလ့ရွိသည္။ ယင္းမိႈမ်ားကို ရွာေဖြရန္ခက္ခဲၿပီး ဂ်ပန္ႏိုင္ငံတြင္ တစ္ႏွစ္လွ်င္ တန္ခ်ိန္တစ္ေထာင္သာ ခူးယူရရွိေၾကာင္း သိရသည္။
(၉) ၀က္စ္တင္ဟိုတယ္ ေပါင္မုန္႔လိပ္ ေဒၚလာ ၁,၀၀၀
    နယူးေယာက္ၿမိဳ႕ရွိ ၀က္စ္တင္ဟိုတယ္ စားဖိုမွဴးခ်ဳပ္ ဖရန္႔တူဂ်ာဂူး ဖန္တီးထားေသာ ေပါင္မုန္႔လိပ္တြင္ အသားမ်ားေသာ မိႈတစ္မ်ိဳးမွ ထုတ္လုပ္ထားသည့္ ခရင္မ္ႏွင့္ ေရႊေရာင္အရြက္မ်ားရွိသည့္ ဂိုဂ်ီဘယ္ရီသီးျဖင့္ စီမံထားေသာ ရီဆလင္းဂ်ယ္လီတို႔ ပါ၀င္သည္။ ယင္းအီတလီမိႈမ်ိဳးမွာ ကမၻာေပၚတြင္ ေစ်းအႀကီးဆံုး မႈိမ်ားအနက္ တစ္ခုျဖစ္သည္။ ယင္းမိႈမ်ားသည္ အီတလီႏိုင္ငံ အယ္လ္ဘာၿမိဳ႕ရွိ ၀က္သစ္ခ်ပင္မ်ားေအာက္တြင္သာ ေပါက္ေရာက္ေလ့ရွိသည္။ ယင္းမိႈမွ တိရစ ၦာန္တို႔ထုတ္လႊတ္ေသာ ဓာတုျဒပ္ေပါင္းတစ္မ်ိဳးကဲ့သို႔ အနံ႔ထြက္၍ ေခြးမ်ားႏွင့္ ၀က္မမ်ား အသံုးျပဳ၍ ယင္းမႈိမ်ားကို ရွာေဖြရေၾကာင္း သိရသည္။
(၈) ပုစြန္တုပ္ၾကက္ဥေက်ာ္ ေဒၚလာ ၁,၀၀၀
    ၾကက္ဥေျခာက္လံုးတြင္ ဆီဗ႐ူ၀ါငါးႀကီးဥဆားနယ္ ဆယ္ေအာင္စႏွင့္ ပုစြန္တုပ္ေျခေထာက္မ်ား ေရာေမႊကာ နယူးေယာက္ၿမိဳ႕ လီပါကာမာရီဒဟိန္း ဟိုတယ္မွ စားေသာက္ဆိုင္တစ္ဆိုင္က ဖန္တီးထားေသာ ပုစြန္တုပ္ၾကက္ဥေက်ာ္မွာ နာမည္ႀကီးစားစရာ တစ္မ်ိဳးျဖစ္ၿပီး တစ္ႏွစ္လွ်င္ ပဲြေသးအႀကိမ္ ၅၀ ခန္႔မွာယူမႈရွိေၾကာင္း သိရသည္။
(၇) ၀ါဂ္ယုအမဲသား ေဒၚလာ ၂,၈၀၀
    ၀ါဂ္ယုအမဲသားတြင္ အိုမီဂါ ၃ ႏွင့္ အိုမီဂါ ၆ ဖက္တီးအက္စစ္မ်ားပါ၀င္သည္။ ဂ်ပန္ႏိုင္ငံ ယိုဂိုၿမိဳ႕တြင္ ေမြးျမဴထားေသာ ႏြားမ်ားကို အသားႏူးညံ့မႈရွိေစရန္ ဘီယာတိုက္ကာ ပံုမွန္ႏွိပ္နယ္ေပးၿပီး ေမြးျမဴထားျခင္းျဖစ္သည္။
(၆) ဘံုေဘဆမန္ဒါရီ ခါဇာနာဟင္း ေဒၚလာ ၃,၂၀၀
    ဘံုေဘဆမန္ဒါရီခါဇာနာဟင္းတြင္ စေကာ့တလန္ ေရႊေရာင္ပုစြန္တုပ္မ်ား၊ ကႏုကမာ ေလးေကာင္၊ ငံုးဥ ေလးဥႏွင့္ ရွားပါးမႈိမ်ား ပါ၀င္သည္။
(၅) ဒိုမီနီကို က႐ိုလာပီဇာ ေဒၚလာ ၄,၂၀၀
    ဒိုမီနီကို က႐ိုလာမွာ စေတာ့တလန္စားဖိုမွဴးျဖစ္ၿပီး ၎သည္ ပီဇာဖန္တီးျပဳလုပ္မႈျဖင့္ နာမည္ႀကီးသူျဖစ္သည္။ ၎သည္ ဂ်ံဳ၊ ေကာ့ညတ္အရက္ စိမ္ထားေသာ ပုစြန္တုပ္၊ ရွန္ပိန္တြင္စိမ္ထားေသာ ငါးႀကီးဥ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအခ်ဥ္ရည္၊ စေတာ့တလန္ ေဆာ္လမြန္ငါးက်ပ္တိုက္၊ အီတလီ၀က္ေပါင္ေျခာက္ မီးကင္ႏွင့္ သမင္သားတို႔ကို ေပါင္းစပ္ကာ အီတလီ ဗင္နီဂါတို႔ႏွင့္ ပီဇာတစ္မ်ဳိး ဖန္တီးထားသည္။
(၄) ဒန္ဆူကီ ဖရဲသီးအနက္ ေဒၚလာ ၆,၁၀၀
    အနက္ေရာင္ဖရဲသီးမ်ားမွာ အလြန္ရွားပါးေသာ အသီးမ်ားျဖစ္သည္။ ဂ်ပန္ႏိုင္ငံ ေဟာ့ကိုင္းဒိုးကြၽန္းတြင္သာ ေပါက္ေရာက္ေသာ ဖရဲသီးအနက္ေရာင္မ်ား၏ မာေက်ာႂကြပ္ဆတ္မႈမွာ အထူးေကာင္းမြန္သည့္အျပင္ အခ်ိဳအရသာမွာ ႏိႈင္းယွဥ္စရာမရွိဟု ဆိုသည္။ယင္းဖရဲသီးတစ္လံုးလွ်င္ အေလးခ်ိန္ ၁၇ ေပါင္ရွိၿပီး တစ္ေအာင္စလွ်င္ ကန္ေဒၚလာ ၆,၁၀၀ ေစ်းျဖင့္ ေရာင္းခ်ေၾကာင္း သိရသည္။
(၃) ယူဘာရီဘုရင္ သခြားမသီး ေဒၚလာ ၂၂,၇၈၂
    ယူဘာရီဘုရင္ သခြားမသီးမ်ားမွာ အခ်ိဳးအစားက်ကာ အခ်ိဳဓာတ္မွာလည္း အလြန္ေကာင္းမြန္၍ ၀ယ္လိုအားမ်ားၿပီး ေလလံတင္ေရာင္းခ်ရေသာ အသီးမ်ိဳးျဖစ္သည္။
(၂) အယ္လ္မာ့စ္ငါးႀကီးဥ ဆားနယ္ ေဒၚလာ ၂၅,၀၀၀
    အီရန္ႏိုင္ငံမွ ငါးႀကီးဥဆားနယ္မွာ အလြန္ရွားပါးၿပီး ေစ်းလည္း အလြန္ႀကီးေသာ အစားအစာတစ္မ်ိဳးျဖစ္သည္။ ယင္းငါးဥမ်ိဳး ေရာင္းခ်ေသာ ဆိုင္တစ္ဆိုင္ေတြ႕ရန္မွာ ေကာက္႐ိုးပံုထဲ အပ္ရွာသကဲ့သို႔ ခက္ခဲရွားပါးသည္။ ယင္းငါးဥ တစ္ကီလိုေရာင္းေစ်းမွာ ကန္ေဒၚလာ ၂၅,၀၀၀ ျဖစ္သည္။
(၁) အီတလီ အယ္လ္ဘာမိႈျဖဴ ေဒၚလာ ၁၆၀,၄၀၆
    မိႈမ်ား၏ဘုရင္ဟု အခ်ိဳ႕က ေခၚၾကသည္။ အီတလီအယ္လ္ဘာမိႈျဖဴမ်ားမွာ စိုက္ပ်ဳိးျဖစ္ထြန္းရန္ အလြန္ခက္ခဲသည္။ ေဟာင္ေကာင္မွ လက္လီရင္းႏွီးျမႇဳပ္ႏွံသည့္ ဇနီးေမာင္ႏွံက ယင္းမိႈျဖဴ ၁ ဒသမ ၅၁ ကီလိုကို ကန္ေဒၚလာ ၁၆၀,၀၀၀ ေက်ာ္ေပး၍ ၀ယ္ယူခဲ့ဖူးသည္။
__Ref : Financesonwre.com

No comments:

Post a Comment