“ ❤ ဤဘေလာ့ရဲ႕ Post မ်ားကို အၿမဲ Update ျပဳလုပ္ေပးလွ်က္ရွိပါသည္ ❤ ”

Tuesday, June 18, 2013

ၾကက္သြန္ျဖဴစားၿပီး မနံေအာင္


ၾကက္သြန္ျဖဴစားၿပီး မနံေအာင္

(၁) ႏို႔ေသာက္ပါ
ႏြားႏို႔တြင္ပါဝင္ေသာ အဆီ ဓါတ္က ၾကက္သြန္ျဖဴ၏ ဆာလဖာ ဓါတ္ကို ေခ်ဖ်က္ေပးၿပီး အနံ႔ဆိုးမ်ားမွ ကင္းေဝးေစသည္။
(၂) လက္ဖက္စိမ္းရည္ (Green tea) ေသာက္ပါ
လက္ဖက္စိမ္း၏ ပိုလီဖီေနာျဒပ္ ေပါင္းမ်ားက ၾကက္သြန္ျဖဴ၏အနံ႔ကို ေလ်ာ့နည္းေစသည္။
(၃) မိႈစားပါ
မိႈတြင္လည္း ပိုလီဖီေနာျဒပ္ ေပါင္းမ်ားပါဝင္ၿပီး အထူးသျဖင့္ ခံတြင္းနံ႔ဆိုးျခင္းမွ ကာကြယ္ေပး သည္။
(၄) သစ္သီးစားပါ
ပန္းသီး၊ ဘယ္ရီသီး၊ နာနတ္သီး၊ ကီဝီသီးတို႔၏ သဘာဝအင္ဇိုင္းမ်ားက ၾကက္သြန္ျဖဴ၏အနံ႔ဆိုးေသာ ဆာလ ဖာျဒပ္ေပါင္းမ်ားအား ေခ်ဖ်က္ ေပးသည္။

ေဇာ္ကို
Source:RD

Health Updates Journal
Vol.2, No.23
ေအးခ်မ္းမြန္ Copy & Credit To >Health Updates Journal < Thank
(၁) ႏို႔ေသာက္ပါ
ႏြားႏို႔တြင္ပါဝင္ေသာ အဆီ ဓါတ္က ၾကက္သြန္ျဖဴ၏ ဆာလဖာ ဓါတ္ကို ေခ်ဖ်က္ေပးၿပီး အနံ႔ဆိုးမ်ားမွ ကင္းေဝးေစသည္။

(၂) လက္ဖက္စိမ္းရည္ (Green tea) ေသာက္ပါ
လက္ဖက္စိမ္း၏ ပိုလီဖီေနာျဒပ္ ေပါင္းမ်ားက ၾကက္သြန္ျဖဴ၏အနံ႔ကို ေလ်ာ့နည္းေစသည္။

(၃) မိႈစားပါ
မိႈတြင္လည္း ပိုလီဖီေနာျဒပ္ ေပါင္းမ်ားပါဝင္ၿပီး အထူးသျဖင့္ ခံတြင္းနံ႔ဆိုးျခင္းမွ ကာကြယ္ေပး သည္။


(၄) သစ္သီးစားပါ
ပန္းသီး၊ ဘယ္ရီသီး၊ နာနတ္သီး၊ ကီဝီသီးတို႔၏ သဘာဝအင္ဇိုင္းမ်ားက ၾကက္သြန္ျဖဴ၏အနံ႔ဆိုးေသာ ဆာလ ဖာျဒပ္ေပါင္းမ်ားအား ေခ်ဖ်က္ ေပးသည္။

ေဇာ္ကို - Source:RD

Health Updates Journal - Vol.2, No.23
ေအးခ်မ္းမြန္ Copy & Credit To >Health Updates Journal < Thank

No comments:

Post a Comment