“ ❤ ဤဘေလာ့ရဲ႕ Post မ်ားကို အၿမဲ Update ျပဳလုပ္ေပးလွ်က္ရွိပါသည္ ❤ ”

Tuesday, March 12, 2013

ေညာင္ေဗာဓိ ဂုဏ္သတၱိ ႏွင့္ အက်ဳိးမ်ားပုံမ်ား


ျမန္မာေဆးက်မ္းမ်ား အလိုအရ ဖန္ခါးေသာ အရသာ ရွိ၍ ေအးေသာ ဂုဏ္သတၱိရွိ၏ ။ ေၾက ခဲ၍ ေျခာက္ကပ္၏ ။ ကိုယ္သားကိုယ္ေရ အေရာင္အဆင္း ကို ေတာက္ပေစ၏ ။ သားအိမ္ကို သန္႔ရွင္းေစ၏ ။ သည္းေျခ သလိပ္ကို ႏိုင္၏ ။ အပူ ၊ အနာေပါက္ ၊ ပန္းနာ ၊ ႏူနာ ၊ ပလိပ္ ၊ ဂရင္ဂ်ီနာ တို႔ကို ေပ်ာက္ကင္းေစ၏ ။ အသီးမွည့္သည္ ေအး၏ ။ ႏွလံုးကို အက်ိဳးျပဳ၏ ။
ေသြးေရာဂါ ၊ အဆိပ္အပူ သည္းေျခေၾကာင့္ျဖစ္ေသာေရာဂါ၊ အန္ျခင္း ၊ ျမစ္ေျခာက္နာ ၊ ႏႈတ္မၿမိန္ေရာဂါမ်ားကို ေပ်ာက္ေစ၏ ။ အရြက္သည္ ေသြးကို စင္ၾကယ္ ေစ၏ ။ အေခါက္သည္ ခ်ဳပ္၏ ။ ၀ၿဖိဳးေစ၏ ။ အေစးသည္ သြားႏွင့္ သြားဖံုးနာက်င္ ကိုက္ခဲျခင္းကို ေပ်ာက္ေစ၏ ။

အေခါက္အသုံးၿပဳ ့နည္း ......

၁။ အေခါက္ကို ေရႏွင့္ ထက္၀က္ခန္းေအာင္ က်ိဳ၍ လည္းေကာင္း ၊ ျပဳတ္၍ လည္းေကာင္း ေသာက္ေသာ္ အေရျပားေရာဂါအမ်ိဳးမ်ိဳးႏွင့္ ယားနာ ေပ်ာက္၏ ။

၂။ အျမစ္ေခါက္ ကို ေရႏွင့္ ထက္၀က္ခန္႔ က်ိဳေသာက္ေသာ္ ေရယုန္ႀကီးနာေရာဂါ ေပ်ာက္၏။

၃။ အနာေဟာင္း ၊ အနာပ်က္တို႔၌ အေခါက္ႏုကို ျပာခ်၍ ၎ျပာကို အ၀တ္ႏုျဖင့္ စစ္ၿပီး အနာမ်ား ေပၚ လိမ္းေပးက လ်င္ျမန္စြာ ေပ်ာက္ေစ၏ ။

၄။ ေညာင္ဗုဒၶေဟ အတြင္းသားေခါက္ကို အေျခာက္လွန္း အမႈန္႔ျပဳၿပီး ဂရင္ဂ်ီနာ ေပၚသို႔ ျပြန္ေခ်ာင္း ျဖင့္ မႈတ္ထည့္ေပးေသာ္ ရက္အနည္းငယ္အတြင္း အသားႏုတက္၍ အနာက်က္လာ၏ ။

၅။ အေခါက္ကို ျပဳတ္၍ အရည္ကို ငံုေပးေသာ္ သြား ေရာဂါ ေပ်ာက္၏ ။

၆။ ေညာင္ေခါက္ကုိ ျပာခ်၍ ကာလသားေရာဂါ ေၾကာင့္ျဖစ္ေသာ လိင္နိမိတ္နာေပၚ၌ ျဖဴးေပးေသာ္ အနာမ်ားေျခာက္၍ ေပ်ာက္သြားမည္။

၇။ ေညာင္ေခါက္ကို မီးေလာင္နာ၊ ႏို႔နာ ၊ ေမးခိုင္နာ ၊ တိရစၧာန္မ်ား၌ ပိုးက်ေသာအနာမ်ား ကုသေသာ ေဆးေဖာ္စပ္သံုး၏ ။

အသီး အသုံးၿပု ့နည္း
၁။ အသီးေျခာကို ႀကိတ္၍ ေရႏွင့္ ေရာၿပီး အနည္းငယ္ခန္႔ ေသာက္ေသာ္ ပန္းနာ ၊ ရင္က်ပ္ေရာဂါ ေပ်ာက္၏ ။

အရြက္အသုံးဝင္ပုံ ......


၁။ ယင္းအရြက္ႀကိတ္ၫွစ္ရည္ႏွင့္ အေစးကို ေျခကြဲနာ ေပၚ၌ လိမ္းေပးေသာ္ ေပ်ာက္၏ ။

၂။ အရြက္ကို ေပါင္ရင္းေသြးစုနာ ၊ ေသြးလွ်ံေသြးက်နာ ၊ လွ်ာပါးစပ္ကြဲေရာဂါတို႔၌ သံုး၏ ။

၃။ အရြက္ကို ထန္းလ်က္ႏွင့္ ျပဳတ္ေသာက္က ေမာပန္းျခင္း ေပ်ာက္၍ ကိုယ္ခႏၶာအားအင္ ျပည့္ၿဖိဳးေစသည္။

အျမစ္အသုံးဝင္ပုံ ....

၁။ ေညာင္ဗုဒၶေဟျမစ္ကို ေသြး၍ႏူနာႏွင့္ အျခားအနာေပါက္တို႔ကို လိမ္းေပးက ေပ်ာက္၏ ။

၂။ အျမစ္ကို သိေႏၶာဆားထည့္ျပဳတ္ၿပီး ျပဳတ္ရည္ အနည္းငယ္ကို ေသာက္ေပးက ပန္းနာေရာဂါ ေပ်ာက္၏ ။ ခၽြဲကို လည္း က်ေစသည္။

၃။ အျမစ္မႈန္႔ ႏွင့္ ခ်င္းမႈန္႔ေရာစားက ေလႏွင့္ ပန္းနာ ၊ ေခ်ာင္းဆိုး ၊ ထိုးေအာင့္ျခင္း ၊ ေအာ့အန္ျခင္း ႏွင့္ ဆင္ေျခေထာက္ေရာဂါမ်ား ေပ်ာက္၏ ။
credit >>>Mg Mandalay စာႀကည့္ခန္း

No comments:

Post a Comment