“ ❤ ဤဘေလာ့ရဲ႕ Post မ်ားကို အၿမဲ Update ျပဳလုပ္ေပးလွ်က္ရွိပါသည္ ❤ ”

Friday, January 11, 2013

မုန္လာဥတြင္ပါေသာ ႏိုက္ထရိတ္ဓာတ္ ေသြးတိုးျခင္းကို က်ဆင္းေစႏိုင္ဟုဆို

မုန္လာဥတြင္ပါေသာ ႏိုက္ထရိတ္ဓာတ္ ေသြးတိုးျခင္းကို က်ဆင္းေစႏိုင္ဟုဆို

မုန္လာဥတြင္ ပါဝင္ေသာ ႏိုက္ထရိတ္ ဓာတ္သည္ ေသြးတိုးျခင္းကို က်ဆင္း ေစႏိုင္ေၾကာင္း သုေတသီ မ်ားက ေျပာၾကားသည္။

မုန္လာဥကို ဟင္းခ်က္၍ စားသံုးသည္ ျဖစ္ေစ၊ ႏိုက္ထရိတ္ ေဆးျပားမ်ား ေသာက္သံုး သည္ ျဖစ္ေစ ေသြးတိုးက် ေစႏိုင္ေၾကာင္း အေမရိကန္ ႏွလံုးႏွင့္ ေသြးေၾကာ ဆိုင္ရာ ေဆးဂ်ာနယ္၌ ေဖာ္ျပသည္။

ေမွ်ာ္လင့္ထား

ႏိုက္ထရိတ္ ဓာတ္သည္ ဟင္းသီးဟင္း႐ြက္ တို႔တြင္ အမ်ားဆံုး ပါဝင္တတ္ သည္။ မုန္လာဥတြင္ ႏိုက္ထရိတ္ ဓာတ္မ်ား ပါဝင္ေနသျဖင့္ ႏွလံုးႏွင့္ ဆိုင္ေသာ ေရာဂါမ်ား ကုသရာ၌ ပိုမို ထိေရာက္စြာ ကုသႏိုင္ လိမ့္မည္ဟု သုေတသီမ်ားက ေမွ်ာ္လင့္ ထားသည္။ ကမာၻေပၚတြင္ အရြယ္ေရာက္သူ ၂၅ ရာခိုင္ႏႈန္းမွာ ႏွလံုးႏွင့္ ဆိုင္ေသာ ေရာဂါမ်ား ျဖစ္ပြားလ်က္ ရွိသည္။ ၂၀၂၅ ခုႏွစ္ အေရာက္တြင္ ထို႔ထက္ ပိုလာႏိုင္သည္ ဟုဆိုသည္။

Ref: New Light of Myanmartravel Bobo

ေအးခ်မ္းမြန္မွ Royal Hero Media တြင္ေဖာ္ျပေသာ သတင္းကို မူရင္းအတိုင္းမွ်ေ၀ျခင္းျဖစ္ပါသည္
မုန္လာဥတြင္ ပါဝင္ေသာ ႏိုက္ထရိတ္ ဓာတ္သည္ ေသြးတိုးျခင္းကို က်ဆင္း ေစႏိုင္ေၾကာင္း သုေတသီ မ်ားက ေျပာၾကားသည္။

မုန္လာဥကို ဟင္းခ်က္၍ စားသံုးသည္ ျဖစ္ေစ၊ ႏိုက္ထရိတ္ ေဆးျပားမ်ား ေသာက္သံုး သည္ ျဖစ္ေစ ေသြးတိုးက် ေစႏိုင္ေၾကာင္း အေမရိကန္ ႏွလံုးႏွင့္ ေသြးေၾကာ ဆိုင္ရာ ေဆးဂ်ာနယ္၌ ေဖာ္ျပသည္။

ေမွ်ာ္လင့္ထား

ႏိုက္ထရိတ္ ဓာတ္သည္ ဟင္းသီးဟင္း႐ြက္ တို႔တြင္ အမ်ားဆံုး ပါဝင္တတ္ သည္။ မုန္လာဥတြင္ ႏိုက္ထရိတ္ ဓာတ္မ်ား ပါဝင္ေနသျဖင့္ ႏွလံုးႏွင့္ ဆိုင္ေသာ ေရာဂါမ်ား ကုသရာ၌ ပိုမို ထိေရာက္စြာ ကုသႏိုင္ လိမ့္မည္ဟု သုေတသီမ်ားက ေမွ်ာ္လင့္ ထားသည္။ ကမာၻေပၚတြင္ အရြယ္ေရာက္သူ ၂၅ ရာခိုင္ႏႈန္းမွာ ႏွလံုးႏွင့္ ဆိုင္ေသာ ေရာဂါမ်ား ျဖစ္ပြားလ်က္ ရွိသည္။ ၂၀၂၅ ခုႏွစ္ အေရာက္တြင္ ထို႔ထက္ ပိုလာႏိုင္သည္ ဟုဆိုသည္။

Ref: New Light of Myanmartravel Bobo

ေအးခ်မ္းမြန္မွ Royal Hero Media တြင္ေဖာ္ျပေသာ သတင္းကို မူရင္းအတိုင္းမွ်ေ၀ျခင္းျဖစ္ပါသည္..

No comments:

Post a Comment