တစ္ေန႔ကုိ ကယ္လုိရီ ၁၀၀ ေလွ်ာ့ခ်တာက သင့္ကို တစ္ႏွစ္အတြင္းမွာ
ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ၁၀ ေပါင္ က်ဆင္းသြားေအာင္ စြမ္းေဆာင္ ႏုိင္ပါတယ္။
အခုေျပာျပမယ့္ နည္းလမ္းေတြထဲက တစ္ခုကုိ ေရြးခ်ယ္ၿပီး ေန႔စဥ္
လုပ္ေဆာင္ၾကည့္ပါ။ တစ္ေန႔ကို ကယ္လုိရီ ၁၀၀ ေလာင္ကၽြမ္းေစပါတယ္။
နည္းလမ္း (၁)
သင္စားတဲ့ အစားအစာေတြရဲ႕ ပမာဏကို မွန္မွန္ကန္ကန္ စားတတ္တဲ့ အေလ့အက်င့္ ရွိေနဖုိ႔က အေရးႀကီးပါတယ္။ သင္စားမယ့္ ပန္းကန္ကို ေလးပံုပံုၿပီး တစ္ပံုကိုထမင္း၊ ႏွစ္ပံုကို ဟင္းသီးဟင္းရြက္နဲ႔ က်န္တစ္ပံုကို သားငါးထည့္စားပါ။
နည္းလမ္း (၂)
သင္ အစာစားတဲ့အခါ ဗုိက္ျပည့္သြားေအာင္ စားမယ့္အစား ၈၀ ရာခိုင္ႏႈန္းအထိပဲ ျပည့္ေအာင္စားၿပီး က်န္တဲ့ ၂၀ ရာခိုင္ႏႈန္းေလာက္ေတာ့ ေလွ်ာ့စားေပးပါ။
နည္းလမ္း (၃)
သၾကားမပါဘဲ အန႔ံထည့္ထားတဲ့ ပီေကကုိ တီဗီၾကည့္ရင္း၊ အင္တာနက္သံုးရင္း ဝါးေပးပါ။ ညစာမစားခင္ ပီေကဝါးေပးတာက ညစာ ေလွ်ာ့စားမိေစပါတယ္။
နည္းလမ္း (၄)
စကားတေျပာေျပာနဲ႔ ထမင္းစားတာက သင္ဗုိက္ျပည့္သြားတယ္ ဆုိတာကို မသိႏုိင္ေတာ့ဘဲ အစာကို အထိန္းအကြပ္မရွိ စားမိတတ္ပါတယ္။ စားတဲ့ အစားအေသာက္ကိုလည္း သင့္က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီၫြတ္မႈ ရွိ၊ မရွိ မေရြးခ်ယ္မိေတာ့ပါဘူး။ အမ်ားစုက ဒီအခ်က္ကို ေမ့ေနတတ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အစာစားခ်ိန္မွာ စကားမေျပာဘဲ သင္စားတဲ့ အစာအေပၚမွာပဲအာ႐ံုစုိက္ၿပီး စားေပးပါ။
နည္းလမ္း (၅)
ေယာဂနဲ႔ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္တာ ဘယ္လုိ ဆက္စပ္ေနလဲ ဆုိတာကို သုေတသီေတြက ေလ့လာၾကည့္တဲ့အခါ ေယာဂ ေလ့က်င့္သူေတြဟာ အစားအေသာက္ စားရာမွာလည္း သတိထားၿပီး စားေသာက္တဲ့အက်င့္ ရသြားၿပီး အစားအေသာက္ေတြကို အလြန္အမင္း ျပည့္အင့္တဲ့အထိ မစားမိေအာင္ ကိုယ့္ကုိယ္ကိုယ္ ထိန္းခ်ဳပ္ႏိုင္စြမ္း ျမင့္မားလာတာေၾကာင့္လုိ႔ ဆုိပါတယ္။
နည္းလမ္း (၆)
ဝက္ဆားနယ္ေျခာက္စားတာ၊ အသားညႇပ္ ဆင္းဒ္ဝွစ္စားတာေတြကို ေရွာင္လုိက္ပါက သင္စားတဲ့ အစားအေသာက္ထဲကေန ကယ္လိုရီ ၁၀၀ ရရွိမႈကို ေလွ်ာ့ခ်ႏိုင္ပါလိမ့္မယ္။ အသားနဲ႔ခ်ိစ္ ညႇပ္ထားတဲ့ ဆင္းဒ္ဝွစ္အစား အသီးအရြက္ ညႇပ္ထားတဲ့ ဆင္းဒ္ဝွစ္ကို စားေပးပါ။
နည္းလမ္း (၇)
ေကာက္ႏွံတစ္ခုလံုးကို စားသံုးေပးပါက ကယ္လိုရီ အနည္းငယ္သာ ရရွိေစၿပီး ကိုလက္စထေရာ အဆင့္ကို ေကာင္းမြနေစပါတယ္။ ေကာက္ႏွံတစ္ခုလံုးနဲ႔ ျပဳလုပထားတဲ့ အစားအေသာက္ေတြ သင့္ပတ္ဝန္းက်င္မွာ မ်ားစြာဝယ္ယူ စားသံုးႏုိင္တယ္ ဆိုေပမယ့္ သၾကားနဲ႔ခရင္မ္ ပါဝင္မႈ မ်ားတာေတြကို မစားသင့္ပါဘူး။
နည္းလမ္း (၈)
အခ်ဳိရည္ေတြ ေသာက္မယ့္အစားေရပဲ ေသာက္ပါ။ သင္ရဲ႕တစ္ေန႔တာထက သၾကား ၁ဝ ဇြန္းစာ ေလွ်ာ့ခ်ၿပီးသားျဖစ္ေစပါတယ္။ ေရပဲေသာက္ရတာကို မႏွစ္သက္ပါက ေရထဲကို ေရွာက္ရည္ အနည္းငယ္ညႇစ္ၿပီး ေသာက္တာ၊ စေတာ္ဘယ္ရီသီး ထည့္ေသာက္မ်ဳိး လုပ္ေဆာင္ပါ။
နည္းလမ္း (၉)
ညစဥ္အိပ္စက္တိုင္းမွာ အိပ္ခ်ိန္ထက္ တစ္နာရီ ပိုအိပ္စက္ေပးပါက တစ္ႏွစ္အတြင္းမွာ ကုိယ္အေလးခ်ိန္ ၁၄ ေပါင္ က်ဆင္းေစတယ္လုိ႔ မစ္ခ်ီကန္တကၠသိုလ္မွ သုေတသီေတြက ေျပာပါတယ္။ အိပ္စက္မႈ ပိုတာက သေရစာ စားခ်င္စိတ္ကုိ ေလွ်ာ့ခ်ေပးတာေၾကာင့္ ကယ္လိုရီ ၆ ရာခိုင္ႏႈန္းေလာက္ က်ဆင္းေစတယ္လုိ႔ ယူဆၾကပါတယ္။ လူတစ္ေယာက္နဲ႔တစ္ေယာက္ မတူၾကဘူး ဆုိေပမယ့္ အိပ္စက္ခ်ိန္ပုိယူတာက အက်ဳိးသက္ေရာက္မႈ ရွိေစပါတယ္။
နည္းလမ္း (၁၀)
အစာစားဖုိ႔ အခ်ိန္မိနစ္ ၂၀ ေပးၿပီး ျဖည္းျဖည္းစားပါ။ ဒါဟာ ရွင္းလင္းလြယ္ကူၿပီး ကိုယ္အေလးခ်ိန္ က်ဆင္းေစႏိုင္တဲ့ ထိပ္တန္း နည္းလမ္းတစ္ခုပါ။ အစာကို တစ္လုတ္ခ်င္း၊ တစ္ကိုက္ခ်င္း အရသာခံစားသံုးပါက အစာစားခ်ိန္ သိသိသာသာ ေႏွးေကြး သြားေစပါတယ္။ အစာကို အျမန္စားသံုးပါက တင္းတိမ္သြားၿပီး ဆာေလာင္မႈ ေျပေပ်ာက္သြားၿပီ ဆိုတဲ့ သတင္းအခ်က္အလက္ကုိ ဦးေႏွာက္ဆီ ပို႔ေဆာင္တဲ့ေနရာကို ပိတ္ဆို႔လိုက္တာေၾကာင့္ အစာပုိစားမိေစပါတယ္။
ဇာျခည္ဝင္း (ေဆးဝါးတကၠသိုလ္)
Ref: By Good Health
source>>> http://www.yatanarpon.com.mm/sb/goodhealth/news-62558
shared by>>>http://natureenergycare.blogspot.com/2012/11/blog-post_3851.html#more
နည္းလမ္း (၁)
သင္စားတဲ့ အစားအစာေတြရဲ႕ ပမာဏကို မွန္မွန္ကန္ကန္ စားတတ္တဲ့ အေလ့အက်င့္ ရွိေနဖုိ႔က အေရးႀကီးပါတယ္။ သင္စားမယ့္ ပန္းကန္ကို ေလးပံုပံုၿပီး တစ္ပံုကိုထမင္း၊ ႏွစ္ပံုကို ဟင္းသီးဟင္းရြက္နဲ႔ က်န္တစ္ပံုကို သားငါးထည့္စားပါ။
နည္းလမ္း (၂)
သင္ အစာစားတဲ့အခါ ဗုိက္ျပည့္သြားေအာင္ စားမယ့္အစား ၈၀ ရာခိုင္ႏႈန္းအထိပဲ ျပည့္ေအာင္စားၿပီး က်န္တဲ့ ၂၀ ရာခိုင္ႏႈန္းေလာက္ေတာ့ ေလွ်ာ့စားေပးပါ။
နည္းလမ္း (၃)
သၾကားမပါဘဲ အန႔ံထည့္ထားတဲ့ ပီေကကုိ တီဗီၾကည့္ရင္း၊ အင္တာနက္သံုးရင္း ဝါးေပးပါ။ ညစာမစားခင္ ပီေကဝါးေပးတာက ညစာ ေလွ်ာ့စားမိေစပါတယ္။
နည္းလမ္း (၄)
စကားတေျပာေျပာနဲ႔ ထမင္းစားတာက သင္ဗုိက္ျပည့္သြားတယ္ ဆုိတာကို မသိႏုိင္ေတာ့ဘဲ အစာကို အထိန္းအကြပ္မရွိ စားမိတတ္ပါတယ္။ စားတဲ့ အစားအေသာက္ကိုလည္း သင့္က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီၫြတ္မႈ ရွိ၊ မရွိ မေရြးခ်ယ္မိေတာ့ပါဘူး။ အမ်ားစုက ဒီအခ်က္ကို ေမ့ေနတတ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အစာစားခ်ိန္မွာ စကားမေျပာဘဲ သင္စားတဲ့ အစာအေပၚမွာပဲအာ႐ံုစုိက္ၿပီး စားေပးပါ။
နည္းလမ္း (၅)
ေယာဂနဲ႔ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္တာ ဘယ္လုိ ဆက္စပ္ေနလဲ ဆုိတာကို သုေတသီေတြက ေလ့လာၾကည့္တဲ့အခါ ေယာဂ ေလ့က်င့္သူေတြဟာ အစားအေသာက္ စားရာမွာလည္း သတိထားၿပီး စားေသာက္တဲ့အက်င့္ ရသြားၿပီး အစားအေသာက္ေတြကို အလြန္အမင္း ျပည့္အင့္တဲ့အထိ မစားမိေအာင္ ကိုယ့္ကုိယ္ကိုယ္ ထိန္းခ်ဳပ္ႏိုင္စြမ္း ျမင့္မားလာတာေၾကာင့္လုိ႔ ဆုိပါတယ္။
နည္းလမ္း (၆)
ဝက္ဆားနယ္ေျခာက္စားတာ၊ အသားညႇပ္ ဆင္းဒ္ဝွစ္စားတာေတြကို ေရွာင္လုိက္ပါက သင္စားတဲ့ အစားအေသာက္ထဲကေန ကယ္လိုရီ ၁၀၀ ရရွိမႈကို ေလွ်ာ့ခ်ႏိုင္ပါလိမ့္မယ္။ အသားနဲ႔ခ်ိစ္ ညႇပ္ထားတဲ့ ဆင္းဒ္ဝွစ္အစား အသီးအရြက္ ညႇပ္ထားတဲ့ ဆင္းဒ္ဝွစ္ကို စားေပးပါ။
နည္းလမ္း (၇)
ေကာက္ႏွံတစ္ခုလံုးကို စားသံုးေပးပါက ကယ္လိုရီ အနည္းငယ္သာ ရရွိေစၿပီး ကိုလက္စထေရာ အဆင့္ကို ေကာင္းမြနေစပါတယ္။ ေကာက္ႏွံတစ္ခုလံုးနဲ႔ ျပဳလုပထားတဲ့ အစားအေသာက္ေတြ သင့္ပတ္ဝန္းက်င္မွာ မ်ားစြာဝယ္ယူ စားသံုးႏုိင္တယ္ ဆိုေပမယ့္ သၾကားနဲ႔ခရင္မ္ ပါဝင္မႈ မ်ားတာေတြကို မစားသင့္ပါဘူး။
နည္းလမ္း (၈)
အခ်ဳိရည္ေတြ ေသာက္မယ့္အစားေရပဲ ေသာက္ပါ။ သင္ရဲ႕တစ္ေန႔တာထက သၾကား ၁ဝ ဇြန္းစာ ေလွ်ာ့ခ်ၿပီးသားျဖစ္ေစပါတယ္။ ေရပဲေသာက္ရတာကို မႏွစ္သက္ပါက ေရထဲကို ေရွာက္ရည္ အနည္းငယ္ညႇစ္ၿပီး ေသာက္တာ၊ စေတာ္ဘယ္ရီသီး ထည့္ေသာက္မ်ဳိး လုပ္ေဆာင္ပါ။
နည္းလမ္း (၉)
ညစဥ္အိပ္စက္တိုင္းမွာ အိပ္ခ်ိန္ထက္ တစ္နာရီ ပိုအိပ္စက္ေပးပါက တစ္ႏွစ္အတြင္းမွာ ကုိယ္အေလးခ်ိန္ ၁၄ ေပါင္ က်ဆင္းေစတယ္လုိ႔ မစ္ခ်ီကန္တကၠသိုလ္မွ သုေတသီေတြက ေျပာပါတယ္။ အိပ္စက္မႈ ပိုတာက သေရစာ စားခ်င္စိတ္ကုိ ေလွ်ာ့ခ်ေပးတာေၾကာင့္ ကယ္လိုရီ ၆ ရာခိုင္ႏႈန္းေလာက္ က်ဆင္းေစတယ္လုိ႔ ယူဆၾကပါတယ္။ လူတစ္ေယာက္နဲ႔တစ္ေယာက္ မတူၾကဘူး ဆုိေပမယ့္ အိပ္စက္ခ်ိန္ပုိယူတာက အက်ဳိးသက္ေရာက္မႈ ရွိေစပါတယ္။
နည္းလမ္း (၁၀)
အစာစားဖုိ႔ အခ်ိန္မိနစ္ ၂၀ ေပးၿပီး ျဖည္းျဖည္းစားပါ။ ဒါဟာ ရွင္းလင္းလြယ္ကူၿပီး ကိုယ္အေလးခ်ိန္ က်ဆင္းေစႏိုင္တဲ့ ထိပ္တန္း နည္းလမ္းတစ္ခုပါ။ အစာကို တစ္လုတ္ခ်င္း၊ တစ္ကိုက္ခ်င္း အရသာခံစားသံုးပါက အစာစားခ်ိန္ သိသိသာသာ ေႏွးေကြး သြားေစပါတယ္။ အစာကို အျမန္စားသံုးပါက တင္းတိမ္သြားၿပီး ဆာေလာင္မႈ ေျပေပ်ာက္သြားၿပီ ဆိုတဲ့ သတင္းအခ်က္အလက္ကုိ ဦးေႏွာက္ဆီ ပို႔ေဆာင္တဲ့ေနရာကို ပိတ္ဆို႔လိုက္တာေၾကာင့္ အစာပုိစားမိေစပါတယ္။
ဇာျခည္ဝင္း (ေဆးဝါးတကၠသိုလ္)
Ref: By Good Health
source>>> http://www.yatanarpon.com.mm/sb/goodhealth/news-62558
shared by>>>http://natureenergycare.blogspot.com/2012/11/blog-post_3851.html#more
No comments:
Post a Comment