အစားအေသာက္ေတြကိ္ု အာဟာရျပည့္ဝေအာင္ ခ်က္ျပဳတ္စားေသာက္ရာမွာ မူလအရင္းျမစ္ အာဟာရေတြ ဆံုး႐ံႈးမသြားေအာင္ ခ်က္ျပဳတ္ႏုိင္ေစဖို႔ ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္။
၁။ ဆန္
ဆန္ကို ေရနဲ႔ အၾကာႀကီး ပြတ္တိုက္ေဆးေၾကာျခင္း မလုပ္ပါနဲ႔။ ေရနဲ႔ အထပ္ထပ္အႀကိမ္ေရမ်ားမ်ား ေဆးေၾကာတာေၾကာင့္ ဆန္မွာပါဝင္တဲ့ ဗီတာမင္ ဘီ-ဝမ္းဓာတ္
ဆံုး႐ံႈးတတ္တာေၾကာင့္ပါ။
၂။ ဟင္းရြက္ျပဳတ္လွ်င္
ဟင္းရြက္ျပဳတ္မယ္ဆိုရင္ ေရေႏြးကို အရင္ဆံုးဆူေအာင္တည္ၿပီး ေရေႏြးဆူလာမွ ဟင္းရြက္ကိုထည့္ပါ။ အဖံုးမဖြင့္ဘဲ အေငြ႕မထြက္ေတာ့တဲ့အခ်ိန္အထိ အုပ္ထားၿပီးမွ အဖံုးျပန္ဖြင့္ပါ။ ဆားအနည္းငယ္ ထည့္ျပဳတ္ေပးရင္ ဗီတာမင္ဓာတ္ေတြ ထြက္သြားမႈကို ၾကန္႔ၾကာေစတာေၾကာင့္ ဟင္းရြက္ေတြ ထည့္ၿပီးရင္ ဆားအနည္းငယ္ေလာက္ ထည့္လိုက္ပါ။
၃။ ေၾကာ္ေလွာ္ခ်က္ျပဳတ္ရာတြင္
ဟင္းေတြကို ေၾကာ္ေလွာ္ခ်က္ျပဳတ္ရာမွာျဖစ္ေစ၊ ဆီျပန္ခ်က္ျပဳတ္ရာမွာျဖစ္ေစ အရင္ဆံုး ဟင္းကို ဆီေတြ၊ ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္ေတြနဲပ ေရာေႏွာၿပီး ဆီျပန္လာတဲ့အထိ ေမႊၿပီးမွ ေရထည့္ခ်က္သင့္ပါတယ္။ ဒါမွ အသားငါးမွာ ပါဝင္တဲ့ အာဟာရဓာတ္မပ်က္ေတာ့မွာပါ။
၄။ ဟင္းရည္
ဟင္းရည္ေတြကို ခ်က္ျပဳတ္ၿပီး မၾကာမွစားသင့္ပါတယ္။ အခ်ိန္ၾကာသြားရင္လည္း ျပန္ေႏြးၿပီး သံုးေဆာင္ပါ။ မီးဖိုေပၚမွာ အခ်ိန္ၾကာၾကာ မထားသင့္ပါဘူး။ အခ်ိန္ၾကာၾကာ မီးဖိုေပၚမွာ ထားတာေၾကာင့္ ဗီတာမင္ ဘီနဲ႔ စီဓာတ္ေတြ ဆံုး႐ံႈးတတ္ပါတယ္။
၅။ ႏြားႏို႔
ဗီတာမင္ ဘီ-၂ ဟာ ေနေရာင္နဲ႔ ထိေတြ႔ရင္ ပ်ယ္ျပတ္သြားတတ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ႏြားႏို႔ပုလင္းေတြကို ေနပူထဲမွာ မထားပါနဲ႔။ ႏြားႏို႔ထဲက ဗီတာမင္ ဘီ-၂ေတြ ပ်က္ျပားသြားတဲ့အတြက္ေၾကာင့္ပါ။
၆။ အာလူး
အာလူးကို ျပဳတ္ၿပီး ဒီအတိုင္းစားပါ။ အာလူးကို ျပဳတ္ၿပီး ဒီအတိုင္းစားပါ။ အာလူးကို ျပဳတ္ၿပီး ထုေျခလိုက္တယ္ဆိုရင္ အာလူးမွာပါဝင္တဲ့ ဗီတာမင္ စီဓာတ္ကို ေလ်ာ့နည္းသြားေစပါတယ္။ အာလူးျပဳတ္ ၁၀၀ ဂရမ္ကို မိနစ္ ၆၀ ေလာက္ အပူေပးရင္ ဗီတာမင္ စီ ပါဝင္မႈဟာ ၂ ဒႆမ ၅ မီလီဂရမ္ရွိၿပီး အာလူးျပဳတ္ၿပီ ေထာင္းလိုက္တာကို မိနစ္ ၃၀ ေလာက္ အပူေပးလိုက္ရင္ ဗီတာမင္စီ ၀ ဒႆမ ၅ မီလီဂရမ္သာ က်န္ခဲ့ႏိုင္ပါတယ္။
Ref : Good Health
shared by >>>http://natureenergycare.blogspot.com/2012/11/blog-post_5649.html#more
No comments:
Post a Comment