“ ❤ ဤဘေလာ့ရဲ႕ Post မ်ားကို အၿမဲ Update ျပဳလုပ္ေပးလွ်က္ရွိပါသည္ ❤ ”

Sunday, November 4, 2012

ကင္ဆာေရာဂါကိုတြန္းလွန္ကာကြယ္ႏိုင္ေသာအစားအစာ(၁၃)မ်ိဳး


(၁) ၾကက္သြန္ျဖဴ
















ၾကက္သြန္ျဖဴမွာကင္ဆာေရာဂါကိုကာကြယ္ႏုိင္တဲ့ ဓာတ္ေပါင္းေတြ မ်ားစြာပါဝင္ေနပါတယ္။ အေရျပား၊ အူမႀကီးနဲ႔ အဆုတ္ကင္ဆာေရာဂါ ျဖစ္ပြားမႈေတြကိုအဓိကကာကြယ္ေပးႏုိင္ပါတယ္။

(၂) အစိမ္းရင့္ေရာင္ အသီးအရြက္မ်ား















အစိမ္းရင့္ေရာင္ အသီးအရြက္ေတြမွာအင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ ျဖစ္တဲ့ ကယ္႐ိုတင္းႏြိဳက္ေတြ
မ်ားစြာပါဝင္ပါတယ္။ကင္ဆာကို ျဖစ္ေစတဲ့ Free Radicals ေတြရဲ႕ အႏၲရာယ္ကိုေလွ်ာ့ခ်ေပးပါတယ္။

(၃) စပ်စ္သီး















စပ်စ္သီးနဲ႔ စပ်စ္ဝိုင္မွာအစြမ္းထက္ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ ျဖစ္တဲ့ ရက္စ္ဗာရထေရာပါဝင္တာေၾကာင့္ ဆဲလ္ေတြ ပ်က္စီးတာကိုကာကြယ္ ေပးႏုိင္ပါတယ္။

(၄) လက္ဖက္စိမ္းရည္














လက္ဖက္စိမ္းရည္မွာပါဝင္တဲ့ ဖေလဗုိႏြိဳက္ကအူမႀကီး၊ အသည္း၊ ရင္သားနဲ႔ ဆီးက်ိတ္ကင္ဆာေတြ
ျဖစ္ပြားတာကေနကာကြယ္ႏုိင္သလိုကင္ဆာေရာဂါရဲ႕ ဆဲလ္ပြားတာကိုလည္း ေႏွးေကြးေစႏုိင္ပါတယ္။

(၅) ခရမ္းခ်ဥ္သီး

















ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွာပါဝင္တဲ့ လိုင္ကိုပင္းဓာတ္ကရင္သားကင္ဆာ၊ ဆီးက်ိတ္ကင္ဆာ၊ အဆုတ္ကင္ဆာနဲ႔ အစာအိမ္ကင္ဆာေတြကိုကာကြယ္ေပးႏုိင္ပါတယ္။

(၆) ဖရဲသီး
















ဖရဲသီးမွာကင္ဆာေရာဂါကိုတြန္းလွန္ ကာကြယ္ေပးႏုိင္တဲ့ လိုင္ကိုပင္းဓာတ္ မ်ားစြာပါဝင္ေနပါတယ္။

(၇) ဘလူးဘယ္ရီသီး













ဘယ္ရီသီးအားလံုးမွာကင္ဆာကိုတုိက္ထုတ္ႏုိင္တဲ့ ဓာတ္ေပါင္းေတြ မ်ားစြာပါဝင္ေနပါတယ္။ ကင္ဆာေရာဂါ အားလံုးကိုကာကြယ္မႈ ေပးႏုိင္ပါတယ္။

(၈) မိေက်ာင္းကြမ္းဖတ္

မိေက်ာင္းကြမ္းဖတ္မွာပါဝင္တဲ့ လိုင္နန္က အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ အာနိသင္ကိုေပးစြမ္းၿပီး ခႏၶာကိုယ္မွာ
ကင္ဆာျဖစ္ေစတဲ့ ေျပာင္းလဲမႈ မွန္သမွ်ကို ဟန္႔တားေပးပါတယ္။
ဒါ့အျပင္ အိုမီဂါ-၃ အဆီ ႂကြယ္ဝတာေၾကာင့္ အူမႀကီးကင္ဆာ ျဖစ္ပြားမႈကိုလည္း ကာကြယ္ေပးႏုိင္ပါတယ္။

(၉) ပန္းေဂၚဖီ မ်ဳိးရင္းဝင္မ်ား















ပန္းေဂၚဖီစိမ္း၊ ပန္းေဂၚဖီပြင့္၊ ေဂၚဖီထုပ္ေတြမွာကင္ဆာေရာဂါ ျဖစ္ပြားႏုိင္ေျခကိုေလွ်ာခ်ႏုိင္တဲ့ အစြမ္းထက္ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ေတြ မ်ားစြာပါဝင္ပါတယ္။

(၁၀) ေကာက္ႏွံတစ္ခုလံုး
















ေကာက္ႏွံတစ္ခုလံုးမွာကင္ဆာကိုတြန္းလွန္ႏုိင္တဲ့ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္၊ အမွ်င္ဓာတ္နဲ႔
ဖိုက္တိုအီစထ႐ိုဂ်င္ေတြ ပါဝင္ပါတယ္။

(၁၁) မုန္လာဥနီ
















မုန္လာဥနီမွာ ဗီတာမင္ေအဓာတ္ မ်ားစြာပါဝင္ၿပီး ခႏၶာကိုယ္ ခုခံအားစနစ္ကို ျမႇင့္တင္ေပးပါတယ္။
ေသြးျဖဴဥေတြရဲ႕ လုပ္ငန္းေဆာင္တာေတြကို အားေပးတာေၾကာင့္ ဗိုင္းရပ္စ္ပိုးေတြ
မကူးစက္ႏုိင္ေအာင္ ဟန္႔တားေပးပါတယ္။ မ်က္စိကိုလည္းအားေကာင္းေစပါတယ္။

(၁၂) နႏြင္း

 Photo: နႏြင္းက ဆီးက်ိတ္ကင္ဆာ ရွိသူမ်ားတြင္ ကင္ဆာျပန္႔ပြားမႈကို ဟန္႔တားႏုိင္ နႏြင္းမႈန္႔ကို ႏွစ္ေပါင္းမ်ားစြာကတည္းက အ႐ုိးအဆစ္ေရာင္ ေရာဂါနဲ႔ တျခားေရာဂါေတြကို ကုသဖုိ႔ အသံုးျပဳခဲ့ၾကပါတယ္။ နႏြင္းမွာ ပါဝင္တဲ့ ကာကူမင္ဟာ ေရာင္ရမ္းမႈကို တားျမစ္ႏုိင္တာေၾကာင့္လုိ႔ ဆုိပါတယ္။ အခု ဂ်ာမနီႏိုင္ငံက ေလ့လာမႈအရလည္း နႏြင္းဟာ ကင္ဆာျပန္႔ပြားမႈကို တားျမစ္ႏုိင္ေၾကာင္း ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။ ၿပီးခဲ့တဲ့ေလ့လာမႈအရ နႏြင္းဟာ သားျမတ္ကင္ဆာရွိသူေတြကို အဆုတ္အတြင္း ျပန္႔ပြားမႈ မရွိေအာင္ တားျမစ္ႏုိင္တယ္လုိ႔ သိရပါတယ္။ သားျမတ္ကင္ဆာနဲ႔ ဆီးက်ိတ္ကင္ဆာဟာ နာတာရွည္ ေရာင္ရမ္းမႈေၾကာင့္ ျဖစ္ပါတယ္။ ွဒီကင္ဆာႏွစ္မ်ဳိးစလံုးရဲ႕ ကင္ဆာဆဲလ္ေတြက CXCL1 နဲ႔ CXCL2 အပါအဝင္ ေရာင္ရမ္းမႈျဖစ္ေစတဲ့ ပ႐ုိတင္းေတြကို ထုတ္လုပ္ေပးတယ္လုိ႔ ေတြ႕ရွိခဲ့ၿပီး ကာကူမင္ဟာ အဲဒီပ႐ုိတင္းႏွစ္မ်ဳိးရဲ႕ ထုတ္လုပ္မႈကို ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္တယ္လုိ႔ သိရပါတယ္။ နႏြင္းမႈန္႔ကို ေန႔စဥ္ ရွစ္ဂရမ္ထိ ေသာက္သံုးႏုိင္ပါတယ္။ ဆီးက်ိတ္ႀကီး (BPH) တဲ့ အမ်ဳိးသားေတြနဲ႔ မိသားစုရာဇဝင္မွာ သားျမတ္ကင္ဆာရွိတဲ့ အမ်ဳိးသမီးေတြ အေနနဲ႔ နႏြင္းကို ကင္ဆာေရာဂါ ကာကြယ္ဖုိ႔ အသံုးျပဳထားသင့္ေၾကာင္း သုေတသီေတြက အႀကံေပးထားၾကပါတယ္။ SM By Good Health

ဟင္းထဲမွာ နႏြင္းကိုလက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္းစာေလာက္ ပါဝင္ေအာင္ ထည့္ခ်က္စားေပးပါ။ စမ္းသပ္မႈေတြအရ နႏြင္းမွာကင္ဆာျဖစ္ေစတာေတြကိုတြန္းလွန္ႏုိင္တဲ့ အာနိသင္ရွိေနပါတယ္။
နႏြင္းမွာပါတဲ့ ကာကူမင္ျဒပ္ေပါင္းကရင္သားကင္ဆာ၊ အစာအိမ္ကင္ဆာနဲ႔ တျခားကင္ဆာေရာဂါေတြရဲ႕
ျဖစ္ပြားႏႈန္းကို ေႏွးေစပါတယ္။

(၁၃) ငါး















ဆာဒင္းငါး၊ ပုစြန္ဆိတ္၊ ပင္လယ္ငါးေတြကေနဗီတာမင္ဒီဓာတ္ကိုရရွိႏိုင္ပါတယ္။ ဗီတာမင္ဒီကကင္ဆာဆဲလ္ ႀကီးထြားမႈနဲ႔ ပ်ံ႕ႏွံ႔မႈကိုေလ်ာ့နည္းေစပါတယ္။
ကယ္လ္ဖုိးနီးယားတကၠသိုလ္က ျပဳလုပ္တဲ့ ေလ့လာမႈအရေနေရာင္ျခည္နဲ႔ ထိေတြ႕မႈ နည္းတဲ့
အမ်ဳိးသမီးေတြမွာ ကင္ဆာဆဲလ္ ပ်ံ႕ႏွံ႔တာကိုေတြ႕ရပါတယ္။

ေနေရာင္ျခည္ဟာဗီတာမင္ဒီကိုရယူႏုိင္တဲ့ အေကာင္းဆံုးအရင္းအျမစ္ ျဖစ္လုိ႔ပါ။

credit : ျမန္မာတို႔အတြက္ ျမန္မာေဆးျမီးတို
 http://www.han152.com/2012/01/blog-post_14.html
source>>>http://natureenergycare.blogspot.com/2012/11/blog-post.html#more

No comments:

Post a Comment