“ ❤ ဤဘေလာ့ရဲ႕ Post မ်ားကို အၿမဲ Update ျပဳလုပ္ေပးလွ်က္ရွိပါသည္ ❤ ”

Saturday, September 29, 2012

ငေပ်ာရြက္ ငါးကင္



တမူထူးျခားျပီ အရသာဆန္းတမ်ဳိး ျဖစ္သည္႔ ငေပ်ာရြက္ ငါးကင္ေလးနဲ႔ မိတ္ဆက္ပါရေစ။ ငေပ်ာရြက္ထုတ္ျပီ ကင္ထားတဲ႔ အတြက္ ငေပ်ာရြက္က ငါးအသားရဲ႔ အစိုဓာတ္ကို ထိန္းသိမ္းေပးတာ မုိ႔ ေျခာက္ေသြ႔မသြားပဲ၊ ငါးရဲ႔ လတ္ဆတ္တဲ႔ အရသာကို ရရွိမွာပါ။ ဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္မ်ားျဖင္႔ နွပ္ထားတာမုိ႔ အနံေလးက သင္းျပီ စားလို႔ေကာင္းပါတယ္။ ခ်က္နည္းေလးကို ၾကည္႔၇ေအာင္…

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား [Ingredients]
  • ငါးရံ႔ [fish]                                        ♦ ၂၀က်ပ္သား (အသားလႊာ ၄ပိုင္း)
  • ငေပ်ာရြက္ [banana leaves]            ♦ ၄ခု
  • ၾကက္သြန္နီ [onion]                         ♦ ၁လံုး ( အ၀ိုင္းပါးပါးလွီးပါ)
  • နံနံပင္ [cilantro] (သို႔) ပူစီနံ [mint]    ♦ ၁စည္း

ေဆာ႔ရည္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား [Sauce Ingredients]
  • ၾကက္သြန္နီ [onion]                                                 ♦ ၂စိတ္
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ [garlic]                                                ♦ ၂ခု
  • ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ [black pepper]                             ♦ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ေလညွင္း [clove]                                                      ♦ ၂ခု
  • သစ္ဂ်ပိုး [cinnamon]                                                ♦ ၁ခု
  • ကလေ၀ရြက္ [bay leaf]                                            ♦ ၁ရြက္
  • လီမြန္ [lemon juice] (သို႔) သံပရာရည္ [lime juice]    ♦ စားပြဲတင္ဇြန္း ၆ဇြန္း
  • ဆား [salt]                                                               ♦ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ေရ [water]                                                              ♦ ဆန္ခ်ိန္ခြက္ ၄ပံု၁ပံု

ခ်က္ျပဳတ္နည္းမ်ား [Recipes]
၁။ ငါးရံ႔ကို အရိုးထုတ္ျပီ အသားလႊာေပးပါ။ ျပီးလွ်င္ ၄ပိုင္းပိုင္းလိုက္ပါ။
၂။ ျပီလွ်င္ ေဆာ႔ရည္အတြက္ (ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔၊ ေလညွင္း၊ သစ္ဂ်ပိုး၊ ကလေ၀ရြက္)တုိ႔ကို Blenderျဖင္႔ ေၾကညက္ေနေအာင္ ၾကိတ္ေပးပါ။
၃။ ထုိ႔ေနာက္ ေဆာ႔ရည္အတြက္ Blender ထဲသို႔ (ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ လီမြန္(သုိ႔) သံပရာရည္၊ ဆား၊ ေရ၊ ၾကိတ္ထားေသာ ဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္မ်ား) အားလံုးကုိ သမေအာင္ ၾကာၾကာေလး ေရာၾကိတ္ေပးပါ။
၄။ ေဆာ႔ရည္မ်ားကို ငါးရံ႔အသားလႊာမ်ားေပၚသို႔ ေလာင္းခ်ေပးျပီ  ၁နာရီခန္႔ ေရခဲေသတၱာထဲတြင္ နွပ္ထားလိုက္ပါ။

၅။ ကင္ခါနီးမွ ငေပ်ာရြက္မ်ားကို စကၠန္႔ပိုင္းမွ် အနည္းငယ္မီးျပေပးပါ။

၆။ ျပီေနာက္ ငေပ်ာရြက္ေပၚသို႔ ငါးအသာလႊာတစ္တံုး ထည္႔ျပီ အေပၚမွ ၾကက္သြန္နီအ၀ိုင္း၊ နံနံပင္တုိ႔ကို တင္ေပးပါ။

ရ။ ျပီမွ ငေပ်ာရြက္ကို ေသခ်ာထုတ္ပိုးျပီ သြားၾကားထုိးတံမ်ားျဖင္႔ လံုေအာင္ ပိတ္ထားလိုက္ပါ။

၈။ ထုိနည္းအတုိင္း က်န္ငါးမ်ားကို ငေပ်ာရြက္ျဖင္႔ ထုပ္ပိုးေပးလုိက္ပါ။
၉။ မီးကင္ရန္ ငေပ်ာရြက္ ငါးထုတ္ကို တဖက္ ၄-၅မိနစ္ခန္႔ ကင္ေပးပါ။
၁၀။ ငေပ်ာရြက္မ်ား ညွိမဲလာလွ်င္ ငါအသားက်က္ပါျပီ။
၁၁။ ထုိအခါ ထုတ္ထားေသာ ငေပ်ာရြက္ထဲမွ ငါးအသားမ်ားကုိ အရသာရွိရွိ သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…

Tip: blender ထဲထည္႔ၾကိတ္ရမည္႔ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ကင္ျပီ ထည္႔လွ်င္ ပိုမုိေကာင္းမြန္သည္။ ထုိ႔အျပင္ ငါးရံ႔အစား ဆယ္မြန္ငါးနွင္႔ ကင္က ပိုမုိအရသာေကာင္းမြန္သည္ကို ေတြ႔ရပါလိမ္႔မည္။

http://www.wutyeefoodhouse.com/?p=3703

No comments:

Post a Comment