မနက္စာ ၀က္သားေပါင္းေလးပါ။ ၀က္သားအျပင္ ပုဇြန္ပါထည္႔ထားတာမုိ႔ အရသာလည္း ေကာင္းမြန္ပါတယ္။ လုပ္ရတာလည္း အခ်ိန္တုိအတြင္းမွာပဲ လုပ္စားႏုိင္ပါတယ္။ ၀က္သားေပါင္း တူတူလုပ္စားၾကည္႔ရေအာင္…
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
- ဖက္ရြက္ – ၁၅ရြက္
- ၀က္သား (သုိ႔) ၾကက္သား – ၂၀၀ ဂရမ္ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
- ပုဇြန္ – ၅၀ ဂရမ္ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းေပးပါ)
- ၾကက္သြန္ျမိတ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (ႏွုတ္ႏွုတ္စဥ္းပါ)
- ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- ခေနာ ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – အနည္းငယ္
- ႏွမ္းဆီ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ေကာ္မွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ၾကက္ဥအကာ – ၁လံုး
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အစားသြပ္ရန္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား ျဖစ္ေသာ (၀က္သား၊ ပုဇြန္၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ ေကာ္မွုန္႔၊ နွမ္းဆီ၊ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ ) အားလံုးကို ဇလံုထဲထည္႔ျပီး သမေအာင္ ေရာနယ္လိုက္ပါ။
၃။ ျပီးလွ်င္ ဖက္ရြက္တစ္ရြက္ယူျပီး ေဘးသားမ်ားကို ၾကက္ဥအကာျဖင္႔ သုတ္လိုက္ပါ။
၄။ ျပီးမွ အစားသြပ္ရန္ ေရာနုယ္ထားေသာ ၀က္သား (စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း) ကို ဖက္ရြက္ထဲထည္႔ျပီး ပံုတြင္ပါသည္႔အတုိင္း ထုတ္လိုက္ပါ။
၄။ ထိုနည္းအတိုင္း က်န္ ဖက္ရြက္မ်ားျဖင္႔ ဆက္လုပ္ပါ။
၅။ ျပီးေနာက္ ၀က္သားကုိ ဖက္ရြက္ထဲထည္႔ျပီလွ်င္ ေဘးမွာ ပုိေနေသာ ဖက္ရြက္သားမ်ားကို ျဖတ္ထုတ္လိုက္ပါ။ ေျခာက္သြားလွ်င္ ထုိဖက္ရြက္သားမ်ားသည္ မာသြားတတ္၍ ျဖစ္သည္။
၆။ ေပါင္းအုိးထဲ ၀က္သားေပါင္းမ်ားကို ထည္႔ျပီး ၁၅မိနစ္ခန္႔ မီးျပင္းျပင္းျဖင္႔ ေပါင္းေပးပါ။
၅။ မနက္စာအျဖစ္ ၀က္သားေပါင္းကို ပူပူေႏြးေႏြးသံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…
http://www.wutyeefoodhouse.com/?p=1442
No comments:
Post a Comment