“ ❤ ဤဘေလာ့ရဲ႕ Post မ်ားကို အၿမဲ Update ျပဳလုပ္ေပးလွ်က္ရွိပါသည္ ❤ ”

Thursday, September 27, 2012

သီးစံုပဲဟင္း ခ်က္ၾကမယ္

သီးစံုပဲဟင္းခ်က္ရန္ ပါဝင္ေသာ ပစၥည္းမ်ား

၁ ။ ကုလားပဲျခမ္း ၂၅၀ ဂရမ္
၂။ ဗူးသီးတစ္စိပ္(သို႕) တစ္လံုး (ျပည္ပက ဗူးသီးေတြက ေသးေသးေလးေတြ)
၃ ။ခရမ္းသီးၾကီး တစ္လံုး
၄။ရံုးပတီသီး (၁၀)ေတာင့္ခန္႕
၅။ပဲသီး တစ္စည္း (၁၀)ေတာင့္ခန္႕
၆။ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္(ေခၚ)ဆီသတ္ရြက္ အနည္းငယ္
၇။ဟင္းခ်က္မာဆလာ ေကာ္ဖီဇြန္းတစ္ဇြန္း
၈။မန္းက်ည္းသီးမွည့္ စားပြဲတင္ဇြန္း တစ္ဇြန္း(ေရေဖ်ာ္ထားပါ)
၉။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ၊ ဂ်င္း
၁၀။နံႏြင္းမုန္႕အနည္းငယ္
၁၁။ ငရုတ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႕ အနည္းငယ္
၁၂။ဆား စားပြဲတင္ဇြန္း တစ္ဇြန္း (သို႕) မိမိနွစ္သက္ေသာ အတိုင္းအတာ
အခ်ိဳမုန္႕ ထည့္ဝင္လိုက ထည့္ဝင္နိုင္ပါသည္။

ဟင္းခ်က္ရန္ျပင္ဆင္မယ္

သီးစံုပဲဟင္း ခ်က္ေတာ့မယ္လို႕ စိတ္ကူးရွိရင္ ပဲေတြကို ၾကိဳျပီးေရစိမ္ထားလိုက္တာက ခ်က္ျပဳတ္ရာမွာ ျမန္ဆန္ေအာင္ ကူညီရာေရာက္ပါတယ္။ ညလံုးေပါက္ စိမ္းထားလိုကလဲ ရပါသည္။ ေရစိမ္မထားပဲ ခ်က္ခ်င္းခ်က္ပါက အနည္းငယ္အခ်ိန္ပိုေပး၍ ျပဳတ္ရပါမည္။
သင့္မီးဖိုေခ်ာင္ထဲမွာ မုန္႕ဖုတ္ဆိုဒါ ရွိေနပါက ဆိုဒါအနည္းငယ္ ထည့္ဝင္ခ်င္းျဖစ္ (ေကာ္ဖီဇြန္း တစ္ဝက္စာမွ်) ပဲမ်ားနူးလြယ္ကာ အခ်ိန္ကုန္သက္သာေစပါသည္။
၁။ ေရစင္စင္ေဆးထားေသာ ပဲမ်ားကိုမီးဖိုေပၚတင္၍ နူးေအာင္ျပဳတ္ထားရပါမည္။
၂။ ပဲျပဳတ္ေနစဥ္တြင္း မိမိထည့္ဝင္လိုေသာ အသီးအနွံမ်ားကို မိမိစိတ္ၾကိဳက္အရြယ္အစား လွီးထားပါ။
၃။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ၊ဂ်င္းမ်ားကို ညွက္ေအာင္ေထာင္း၍ေသာ္လည္းေကာင္း၊ ေသးငယ္ေသာ အပိုင္းစမ်ားျဖစ္ေအာင္ ဓားႏွင့္စဥ္း၍ေသာ္လည္းေကာင္း အဆင္ေျပသည့္နည္းနွင့္ အသံုးျပဳ၍
မီးဖိုေပၚတြင္ ဒယ္အိုးတင္ ၊ ဒယ္အိုပူလာလွ်င္ ဆီအနည္းငယ္ထည့္ ၊ ဆီက်က္ေလာက္သည့္ အခ်ိန္တြင္ နံႏြင္၊ငရုတ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႕၊ ၾကက္သြန္၊ျဖဴနီ၊ဂ်င္း တို႕ကို ထည့္၍ေၾကာ္ပါ။
ၾကက္သြန္ဆီသတ္ က်က္လုကာ ရနံ႕မ်ားေမႊးလာသည့္အခ်ိန္တြင္ ဆီသတ္ရြက္ကို ထည့္ေၾကာ္ပါ။
၄။မိမိစိတ္ၾကိဳက္အရြယ္အစား လွီျဖတ္ထားေသာ အသီးအႏွံမ်ားကို ထည့္၍ ေမႊျပီး ပူေႏြးလာလွ်င္ ရသာထည့္ပါ။(ဆားအခ်ိဳမုန္႕ကဲ့သို႕ေသာ)
ခ်က္ျပဳတ္ရာတြင္ မိမိခ်က္သည့္ အသီးအရြက္၊ အသားငါးမ်ားအား မခ်က္ရေသးခင္ ရသာမ်ား နယ္လိုက နယ္ထား၊ မနယ္ထားပဲ ခ်က္ပါက စိတ္ခ်ရသည့္ မီးအပူခ်ိန္ရျပီး ဆူပြက္လာသည္အထိ ေစာင့္ျပီး ရသာမ်ားထည့္ဝင္ပါ။ သို႕မဟုတ္ပါက ဟင္းရသာေျပာင္းသြားနိုင္၏။
၅။ ၾကိဳတင္၍ ျပဳတ္ထားေသာ ပဲမ်ား ေလာင္းထည့္၍ အတူတူေရာေမႊနိုင္ပါျပီ။
 ဟင္းအိုးလဲဆူပြက္ ၊သီးႏွံေတြလဲနူးျပီးဆိုရင္ အေပါ့အငံျမည္းျပီး သင့္ဟင္းအိုးေလး မီးဖိုေပၚမွ ဖယ္နိုင္ပါျပီ။
 ေမကေတာ့ ၾကက္ဥေတြပါ ျပဳတ္ျပီးထည့္ထားတယ္။
ရသာရွိတဲ့ သီးစံုပဲဟင္းပူပူေလးကို ျမိန္ရည္ရွက္ရည္ စားသံုးလိုက္ၾကအံုးစို႕လားကြယ္။

♥♥ ေမသဇင္
 http://www.zwekapinmyae.com/profiles/blogs/2879352:BlogPost:798273

No comments:

Post a Comment