၁။၀က္သား -၁၅ က်ပ္သား
၂။ၾကက္သြန္ျဖူ-၁ လံုး
၃။ငရုတ္သီးစိမ္း(အနည္းငယ္)
၄။ဟင္းခ်က္မွဳန္႕(စားပြဲတင္ဇြန္းနဲ႕)-၁ ဇြန္း
၅။ဆီ(လၻက္ရည္ဇြန္းနဲ႕)-၂ဇြန္း
၆။သံပရာသီး- ၁လံုး
၇။သခြါးသီး-၁လံုး
၈။ဆားအနည္းငယ္
၉။သိၾကားအနည္းငယ္(ခ်ိဳမွဳန္႕ဟာက်မ္းမာေရးနဲ႕မညီညႊတ္တာေၾကာင့္သိၾကားသံုးထားပါတယ္ခင္ဗ်ာ)
ကဲ၀က္သားခ်ဥ္ငံစပ္ေလးလုပ္ဖို႕အထက္ပါပၥည္းေတြစံုရင္လုပ္ငန္းစလို႕ရပါျပီ။ေရွးဦးစြာ၀က္သား၁၅က်ပ္သားကို
ေရနဲ႕၃ခါေလာက္စင္ၾကယ္ေအာင္ေဆးျပီေရပြက္ပြက္ဆူေနတဲ့ အိုးထဲမွာ(၄၅-မီနစ္)ေလာက္ထည့္ျပီး အတံုးလိုက္ျပုတ္ေပးပါ။ျပီးရင္၀က္သားကိုပါးပါးေလးျဖစ္ေအာင္လွီးပါ။ၾကက္သြန္ျဖူးကိုလည္း
ပါးလႊလႊေလးျဖစ္ေအာင္လွီးထားပါေနာ္။ျပီးရင္ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႕ဟင္းခ်က္ငရုတ္မွဳန္႕နဲ႕ေရာျပီးထည့္ေၾကာ္ပါေနာ္(တူး
မသြားေစရန္သတိထားပါ)ဆီက်က္အနံ႕ေလးေမႊးလာရင္ေတာ္ပါျပီ။သခြါးသီးကိုအခြံလႊာထားျပီးလမင္းေလးလို၀ိုင္း
စက္စက္ေလးလွီးေပးပါအံုးေနာ္။တလက္စတည္းသံပရာသီးေလးကိုလည္းေလွပံုစံေလးလိုလွလွေလးလွီးေပးပါေနာ္။
ငရုတ္သီးစိမ္းကိုလည္းထိုနည္းလည္းေကာင္းပါးပါးေလးလွီးထားေပးပါအံုးေနာ္။(ဟိဟိလွီးတာေတြမ်ားေနပီဟိဟိ)
အဲဒါေတြလုပ္ျပီးရင္ေတာ့လွီးစရာေတြမက်န္ေတာ့တာေၾကာင့္၀က္သားဖတ္ပါးပါးေလးေတြကိုအရင္ဆံုးပန္ကန္ျပား
ထဲထည့္ပါ။ျပီးရင္၀က္သားထည့္ထားတဲ့ပန္းကန္ျပားထဲကိုၾကက္သြန္ျဖူဆီသန္႕ျပီးသားေလာင္းထည့္ပါေနာ္ျပီးရင္ဆား
၊သိၾကားလိုအပ္သလိုထည့္ပါေနာ္။ကဲပန္းကန္ျပားထဲထည့္ထားတဲ့ဟာေတြကိုေရာသမေမႊလိုက္ပါ။ေနာက္ျပီးပန္း
ကန္ျပားလွလွေလးတခုရွာျပီးေရာသမေမႊထားတဲ့ဟာကိုထည့္လိုက္ပါ။ျပီးရင္ေတာ့မိမိတို႕စိတ္တိုင္းက်ပံုေဖာ္နိုင္ပါျပီ
(သခြားသီးကိုဘယ္ေနရာမွာထားမယ္...ငရုတ္သီစိမ္းေတြကိုဘယ္လိုဒီဇိုင္းေဖာ္မယ္၊သံပရာသီး
အစိတ္ေလးေတြကိုဘယ္လိုပံုေဖာ္လိုက္ဦးမယ္ဆိုတာပါ့ေနာ္)။မိမိတို႕စိတ္တိုင္းက်ပံုေဖာ္ျပီးရင္ေတာ့အခ်ဥ္ၾကိဳက္တဲ့
လူကသံပရာသီးမ်ားမ်ားတည့္ေပါ့အစပ္ၾကိဳက္တဲ့လူကငရုတ္သီးစိမ္းေလးမ်ားမ်ားစားေပါ့ေနာ္.......
http://www.mmitpalace.com/group/restaurantofpalace/forum/topic/show?id=6456788%3ATopic%3A230306&xgs=1&xg_source=msg_share_topic
!-kp-3နည္းပညာ-http:>
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment