“ ❤ ဤဘေလာ့ရဲ႕ Post မ်ားကို အၿမဲ Update ျပဳလုပ္ေပးလွ်က္ရွိပါသည္ ❤ ”

Tuesday, August 20, 2013

အီၾကာေကြး ႏွင့္ က်န္းမာေရး


Photo: ~အီၾကာေကြး~

(အီၾကာေကြးမ်ားတြင္အေၾကာ္ဆီမ်ား ျပန္သံုးသည့္အတြက္အသည္းကင္ဆာနွင့္ ေက်ာက္ကပ္ ပ်က္စီးနိုင္ဟုဆို)

လက္ဖက္ရည္ဆိုင္အမ်ားစုတြင္ ေရာင္းခ်လ်က္ရွိေသာအီၾကာေကြးမ်ားတြင္အမိုးနီးယား(NH3)ဓာတုေဆးဝါးတစ္မ်ိဳးကို ေတြ႕ရွိေၾကာင္းစားသံုးသူမ်ားကာကြယ္ေရးအသင္းဥကၠဌဦးဗအုပ္ခိုင္က
၁၈-၂-၂၀၁၃ရက္တြင္ ေၿပာၾကားသည္။

ေရႊၿပည္သာၿမိဳ႕နယ္က ထန္းေၿခာက္ပင္ေစ်းမွာရွိတဲ့ လက္ဖက္ရည္ဆိုင္တစ္ဆိုင္ကိုဝင္စစ္တာအီၾကာေကြးက ေသးနံ႕နံတယ္စစ္ၾကည့္ေတာ့အမိုးနီးယား(NH3)ဓာတုေဆးတစ္မ်ိဳးသံုးထားတာ ေတြ႕တယ္။ အဲဒါသံုးရင္ အီၾကားေကြးကမြၿပီး ေရာင္းပန္းလွလို႕ သံုးတာပါဆိုၿပီးေၿပာတယ္။ ၿပီးေတာ့ ေၾကာ္ၿပီးသားဆီေတြ ၿပန္သံုးတာရွိေသးတယ္။ အဲဒါကိုလည္း အီၾကာေကြး၊ ပလာတာ၊ စမူဆာေတြမွာသံုးတယ္။ အေၾကာ္ဆီၿပန္သံုးထားတဲ့ဟာေတြ စားရင္ ပါးစပ္ထဲမွာ ခြ်ဲပ်စ္ပ်စ္ၾကီး ၿဖစ္ေနတတ္တယ္။

အဲဒါေတြက်န္းမာေရးကိုဆိုးရြားစြာထိခိုက္ေစတဲ့အတြက္ၿပည္သူေတြအေနနဲ႕ ဆင္ၿခင္သင့္တယ္ဟု ဦးဗအုပ္ခိုင္က ေၿပာၾကားသည္။

အမိုးနီးယား(NH3)ကို အဲယားကြန္း ေရခဲစက္ ေရခဲေသတၱာ စသည္တို႕၏ဂက္စ္ပိုက္လိုင္းတြင္သာသံုးၿခင္းၿဖစ္ေၾကာင္း ေၾကာ္ၿပီးဆီမ်ားကိုလည္း အေရာင္ၿပန္ခြ်တ္၍ အနံ႕ေရာကာ ၿပန္သံုးစြဲေနၿခင္းၿဖစ္ၿပီး ဆီမ်ားမွာ အရမ္းခြ်ဲေၾကာင္း အဆိုပါအရာမ်ားကို စားသံုးမိပါက အသည္းကင္ဆာ ေက်ာက္ကပ္ ပ်က္စီးၿခင္းမ်ားၿဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။

posted by နွင္းဆီဖူးေလးမ်ား-Love BUDS(Mar5,2013)
https://www.facebook.com/loveBUDS.6

ေအးခ်မ္းမြန္ Credit To > နွင္းဆီဖူးေလးမ်ား-Love BUDS < Thanks
Re-posted By ACM 21-8-2013 
https://www.facebook.com/excellencemedia
(အီၾကာေကြးမ်ားတြင္အေၾကာ္ဆီမ်ား ျပန္သံုးသည့္အတြက္အသည္းကင္ဆာနွင့္ ေက်ာက္ကပ္ ပ်က္စီးနိုင္ဟုဆို)

လက္ဖက္ရည္ဆိုင္အမ်ားစုတြင္ ေရာင္းခ်လ်က္ရွိေသာအီၾကာေကြးမ်ားတြင္အမိုးနီးယား(NH3)ဓာတုေဆးဝါးတစ္မ်ိဳးကို ေတြ႕ရွိေၾကာင္းစားသံုးသူမ်ားကာကြယ္ေရးအသင္းဥကၠဌဦးဗအုပ္ခိုင္က
၁၈-၂-၂၀၁၃ရက္တြင္ ေၿပာၾကားသည္။

ေရႊၿပည္သာၿမိဳ႕နယ္က ထန္းေၿခာက္ပင္ေစ်းမွာရွိတဲ့ လက္ဖက္ရည္ဆိုင္တစ္ဆိုင္ကိုဝင္စစ္တာအီၾကာေကြးက ေသးနံ႕နံတယ္စစ္ၾကည့္ေတာ့အမိုးနီးယား(NH3)ဓာတုေဆးတစ္မ်ိဳးသံုးထားတာ ေတြ႕တယ္။ အဲဒါသံုးရင္ အီၾကားေကြးကမြၿပီး ေရာင္းပန္းလွလို႕ သံုးတာပါဆိုၿပီးေၿပာတယ္။ ၿပီးေတာ့ ေၾကာ္ၿပီးသားဆီေတြ

ၿပန္သံုးတာရွိေသးတယ္။ အဲဒါကိုလည္း အီၾကာေကြး၊ ပလာတာ၊ စမူဆာေတြမွာသံုးတယ္။ အေၾကာ္ဆီၿပန္သံုးထားတဲ့ဟာေတြ စားရင္ ပါးစပ္ထဲမွာ ခြ်ဲပ်စ္ပ်စ္ၾကီး ၿဖစ္ေနတတ္တယ္။

အဲဒါေတြက်န္းမာေရးကိုဆိုးရြားစြာထိခိုက္ေစတဲ့အတြက္ၿပည္သူေတြအေနနဲ႕ ဆင္ၿခင္သင့္တယ္ဟု ဦးဗအုပ္ခိုင္က ေၿပာၾကားသည္။

အမိုးနီးယား(NH3)ကို အဲယားကြန္း ေရခဲစက္ ေရခဲေသတၱာ စသည္တို႕၏ဂက္စ္ပိုက္လိုင္းတြင္သာသံုးၿခင္းၿဖစ္ေၾကာင္း ေၾကာ္ၿပီးဆီမ်ားကိုလည္း အေရာင္ၿပန္ခြ်တ္၍ အနံ႕ေရာကာ ၿပန္သံုးစြဲေနၿခင္းၿဖစ္ၿပီး ဆီမ်ားမွာ အရမ္းခြ်ဲေၾကာင္း အဆိုပါအရာမ်ားကို စားသံုးမိပါက အသည္းကင္ဆာ ေက်ာက္ကပ္ ပ်က္စီးၿခင္းမ်ားၿဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။

posted by နွင္းဆီဖူးေလးမ်ား-Love BUDS(Mar5,2013)
https://www.facebook.com/loveBUDS.6

ေအးခ်မ္းမြန္ Credit To > နွင္းဆီဖူးေလးမ်ား-Love BUDS < Thanks
Re-posted By ACM 21-8-2013
https://www.facebook.com/excellencemedia

No comments:

Post a Comment