ပူစီနံရြက္ဟာ
ပ႐ုတ္အုပ္စု၀င္အပင္တစ္မ်ိဳးျဖစ္ျပီး အနံ႔သင္းပ်ံ႕မႈ၊ ေႏြးေထြးေစမႈနဲ႔
အနည္းငယ္ခါးသက္ တဲ့အရသာရွိပါတယ္။ အျခားဟင္း ခ်က္စရာ အရြက္ေတြနဲ႔မတူတာက
ပူစီနံကို ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္ အျပင္ ေဆးအျဖစ္လည္း အသံုးျပဳလို႔ ရပါတယ္။
၁။ ဘက္တီးရီးယားနဲ႔ မိႈပိုးေတြကို ေသေစပါတယ္။ေနာက္ၿပီး ကပ္ပါးပိုး ေၾကာင့္ျဖစ္တဲ့ ေယာနိေရာင္ရမ္းျခင္း၊ ပါးစပ္အနာေပါက္ျခင္းေတြကို သက္ သာေစပါတယ္။
၂။ ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ပစၥည္းေတြ ပါ၀င္တဲ့အတြက္ အိုမင္းရင့္ေရာ္ျခင္း ကေန ကာကြယ္ေပးပါတယ္။
၃။ ဗီတာမင္ေအ၊ သံဓာတ္နဲ႔ မက္ဂနီ ဆီယမ္ေတြႂကြယ္၀စြာ ပါ၀င္တဲ့အ တြက္ ခုခံအားစနစ္ကို ျမွင့္တင္ေပးႏိုင္ ပါတယ္။
၄။ ဗီတာမင္စီဓာတ္ ပါ၀င္မႈမ်ားတဲ့ အတြက္ သြားဖံုးနာျခင္း၊ ေသြးထြက္ ျခင္း၊ သြားဖံုးျပည္တည္ျခင္းေတြမွာ ပူစီနံကိုေခ်ထားတဲ့အရည္ကို ေသာက္သံုးေပးသင့္ပါတယ္။
၅။ အစာေခ်ဖ်က္ျခင္းကို အားေပးၿပီး အစာအိမ္ေရာင္ျခင္း၊ နာျခင္းေတြကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္တဲ့ thymolနဲ႔ carvacol ဓာတ္ေတြပါ၀င္ေနပါ တယ္။
၆။ အသက္႐ွဴလမ္းေၾကာင္း ပိုး၀င္ ျခင္းမွာ ပူစီနံရြက္ကို႐ွဴေပးရင္ သက္ သာႏိုင္ၿပီး ေရေႏြးေႏြးမွာ ပူစီနံရြက္ ကိုထည့္ျပီး ေသာက္သံုးေပးရင္ေသြး မေပၚခင္ျဖစ္တတ္တဲ့ နာက်င္မႈကို သက္သာေစပါတယ္။
သက္ႏွင္း
Ref: Eurekalert
၁။ ဘက္တီးရီးယားနဲ႔ မိႈပိုးေတြကို ေသေစပါတယ္။ေနာက္ၿပီး ကပ္ပါးပိုး ေၾကာင့္ျဖစ္တဲ့ ေယာနိေရာင္ရမ္းျခင္း၊ ပါးစပ္အနာေပါက္ျခင္းေတြကို သက္ သာေစပါတယ္။
၂။ ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ပစၥည္းေတြ ပါ၀င္တဲ့အတြက္ အိုမင္းရင့္ေရာ္ျခင္း ကေန ကာကြယ္ေပးပါတယ္။
၃။ ဗီတာမင္ေအ၊ သံဓာတ္နဲ႔ မက္ဂနီ ဆီယမ္ေတြႂကြယ္၀စြာ ပါ၀င္တဲ့အ တြက္ ခုခံအားစနစ္ကို ျမွင့္တင္ေပးႏိုင္ ပါတယ္။
၄။ ဗီတာမင္စီဓာတ္ ပါ၀င္မႈမ်ားတဲ့ အတြက္ သြားဖံုးနာျခင္း၊ ေသြးထြက္ ျခင္း၊ သြားဖံုးျပည္တည္ျခင္းေတြမွာ ပူစီနံကိုေခ်ထားတဲ့အရည္ကို ေသာက္သံုးေပးသင့္ပါတယ္။
၅။ အစာေခ်ဖ်က္ျခင္းကို အားေပးၿပီး အစာအိမ္ေရာင္ျခင္း၊ နာျခင္းေတြကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္တဲ့ thymolနဲ႔ carvacol ဓာတ္ေတြပါ၀င္ေနပါ တယ္။
၆။ အသက္႐ွဴလမ္းေၾကာင္း ပိုး၀င္ ျခင္းမွာ ပူစီနံရြက္ကို႐ွဴေပးရင္ သက္ သာႏိုင္ၿပီး ေရေႏြးေႏြးမွာ ပူစီနံရြက္ ကိုထည့္ျပီး ေသာက္သံုးေပးရင္ေသြး မေပၚခင္ျဖစ္တတ္တဲ့ နာက်င္မႈကို သက္သာေစပါတယ္။
သက္ႏွင္း
Ref: Eurekalert
No comments:
Post a Comment