“ ❤ ဤဘေလာ့ရဲ႕ Post မ်ားကို အၿမဲ Update ျပဳလုပ္ေပးလွ်က္ရွိပါသည္ ❤ ”

Tuesday, April 23, 2013

သံပုရာသီး ၏ တန္ဘိုးအမ်ဳိးႏွစ္ဆယ္

၁။သံပုရာရည္ကုိ ေသာက္ျခင္းအားျဖင့္ ေမာပန္းႏြမ္းနယ္မႈကို ေျပေစၿပီး လူ၏ ခႏၶာကိုယ္တြင္ ျဖစ္ပြားတတ္ ေသာ အထူးသျဖင့္ ၀မ္းဗိုက္တြင္ ျဖစ္ေပၚတတ္ေသာ ေရာဂါမ်ားကုိ ကာကြယ္နုိင္ပါတယ္၊

၂။ သံပုရာရည္ကုိ သၾကားအနည္းငယ္ထည့္ကာ မ်ားမ်ား ေသာက္ေပးပါက အစာအဆိပ္သင့္ျခင္း၊ အရက္မွ ျဖစ္ေသာ အဆိပ္၊ ဘိန္းမူးလြန္နာ စသည္မ်ားကို ေပ်ာက္ကင္းေစသည္။

၃။ ထမင္းစားၿပီးေနာက္ ေအာ့အန္ျခင္း ျဖစ္တတ္လ်င္ လပ္ဆတ္ေသာ သံပုရာရည္ကုိ ေသာက္ရပါမည္။

၄။ သံပုရာရည္ကုိ သၾကားခတ္၍ ေသာက္ပါက ခႏၶာကိုယ္တြင္ အဆီမ်ား၍ ေခ်ာင္းဆုိးျခင္း၊ သည္းေျခအားနည္းျခင္း၊ ကိုယ္လက္ အဆစ္ အျမစ္ ကိုက္ခဲျခင္းမ်ား ေပ်ာက္ကင္းေစပါတယ္။

၅။ သံပုရာရည္တြင္ သၾကားခတ္ကာ နံနက္/ည တႀကိမ္စီ ေသာက္ေပးပါက သြားမွ ေသြးယိုစီးျခင္းကို ေပ်ာက္ကင္း ေစသည္။

၆။ သံပုရာေဖ်ာ္ရည္ကုိ ေန႔စဥ္ေသာက္ေပးပါက အထိုင္အထ လုပ္စဥ္ ျဖစ္တတ္ေသာ မူးေ၀ျခင္း၊ မုိက္ကနဲ ျဖစ္ျခင္း မ်ားကို ေပ်ာက္ကင္းေစသည္။

၇။ သံပုရာသီး အစိမ္း၏ အခြံကို စားေပးပါက ေလနာ/ ရင္နာ မ်ား ေပ်ာက္ကင္းေစသည္။

၈။ ယားနာ ေပြးနာ၊ အေရျပားတြင္ အမည္းကြက္မ်ား ေပၚလာျခင္း ၊ အေမႊးမ်ား ကြ်တ္ျခင္း ျဖစ္ပါက သံပုရာျခမ္း ႏွင့္ ပြတ္ တိုက္ေပးရပါမည္။

၉။ သံပုရာသီး သနပ္ကုိ ထမင္းႏွင့္ ေန႔စဥ္ စားသုံးပါက သရက္ရြက္ ႀကီးေသာ ေရာဂါကုိ ေပ်ာက္ေစသည္။

၁၀။ သံပုရာရည္ ေႏြးေႏြးကို ပ်ားရည္ႏွင့္ ေရာစပ္ကာ တေန႔ ႏွစ္ႀကိမ္မွ် လ်က္ေပးပါက လည္ေခ်ာင္းနာျခင္းကို ေပ်ာက္ ေစသည္။

၁၁။ သံပုရာသီးတလုံးကုိ မီးကြ်မ္းေအာင္ဖုတ္ကာ ေလးညွင္းတပြင့္ႏွင့္ ထည့္က်ိတ္ၿပီး သြားဖုံးရင္းတြင္ သိပ္ေပးေသာ္ သြားကိုက္ သြားနာ ေပ်ာက္ကင္းေစပါသည္။

၁၂။ ဆီးေဆးျဖဴ ( တုိင္းရင္းေဆးခန္းသုံး ေဆးအမွတ္ ၂၁ ) ႏွင့္ သံပုရာရည္ကုိ ေဖ်ာ္၍ ေသာက္ေပးပါက ဆီးေအာင့္ျခင္း ေ၀ဒနာကို ေပ်ာက္ေစသည္။

၁၃။ သံပုရာေခါက္ကို နံနက္ ည တႀကိမ္စီ ေရႏွင့္ ႀကိဳခ်က္ကာ ေသာက္ေပးပါက အဖ်ား ေပ်ာက္ကင္းေစသည္။

၁၄။ သံပုရာေခါက္ ၅ က်ပ္သား၊ ေရ ၇၅ က်ပ္သားႏွင့္ ထက္၀က္ခန္႔ က်ိဳ၍ တခြက္စာ (၂ က်ပ္သားခန္႔မွ်) တေန႔ ၂ ႀကိမ္ ေသာက္ေပးပါက မျပတ္နုိင္ေသာ အဖ်ားေရာဂါမ်ား ျပတ္သြားနုိင္သည္။

၁၅။ အစာမေၾက၊ ေလထိုး၊ ေလေအာင့္၊ ေလျပည့္ ျဖစ္ေနခဲ့ေသာ္ ဂ်င္းေျခာက္မႈန္႔ ၂ ပဲ၊ သိေႏၶာ ၄ ပဲကို အမႈန္႔ေထာင္း၍ သံပုရာရည္ႏွင့္ ေဖ်ာ္ကာ တေန႔ သုံးႀကိမ္ ေသာက္ေပးပါက ေပ်ာက္ကင္းေစနုိင္သည္။





















၁၆။ သံပုရာေဖ်ာ္ရည္ ခ်ိဳခ်ိဳကို ေသာက္ေပးျခင္း၊ သံပုရာရည္ ႏွင့္ ဆားမီးဖုတ္ကုိ လ်က္ေပးျခင္းျဖင့္ ႏွလုံးတုန္ျခင္း၊ ရင္ ခုန္ျခင္း၊ မူးေ၀ ေမာပန္းျခင္း မ်ားကို သက္သာေပ်ာက္ကင္းေစသည္။

၁၇။ မူးလ်င္ သံပုရာသီးကို ရႈေပးပါ၊ ရြဲ႕ေစာင္းေသာ ေလငန္းေရာဂါမ်ား၊ အာေလး လွ်ာေလး၍ စကားမပီသေသာ သူမ်ား ပုံမွန္ သံပုရာသီးတလုံးကုိ ငုံထားသင့္ပါသည္။

၁၈။ ေခါင္းတြင္ ေပါက္တတ္ေသာ ဒက္မ်ား၊ ေဘာက္မ်ား ရွိေနပါက သံပုရာသီးအခြံႏွင့္ ေခါင္းကို ပြတ္တုိက္ေပးရပါမည္။ ယားယံေသာ ေနရာမ်ားကိုလည္း ပြတ္တုိက္နုိင္ၿပီး အမ်ိဳးသမီးမ်ားအတြက္ သံပုရာသီးအခြံကုိ ေခါင္းေလ်ာ္ရည္တြင္ ထည့္ ကာ ေခါင္းေလ်ာ္နုိင္ပါသည္။

၁၉။ သံပုရာအေစ့ကုိ ႀကိတ္ကာ ခ်က္မွာ အုံၿပီး ၄င္းအေပၚ၌ ဆန္ေဆးရည္ကို အနည္းငယ္ ဆြတ္ျဖန္းေပးပါက ဆီး ရႊင္ေစပါတယ္။

၂၀။ သံပုရာခ်ဥ္ ျပဳလုပ္၍ ထမင္းစားတုိင္း စားသုံးေပးပါက ေလေၾကာင့္ျဖစ္ရေသာ သြက္ခ်ာပါဒ၊ ေ လငန္း၊ ေလထိုး၊ ေလေအာင့္၊ အစာအိမ္ေရာဂါ မွန္သမွ်ကို ကာကြယ္နုိင္ေသာ အထူးစိတ္ခ်ရေသာ အာဟာရ တစ္မ်ိဳး ျဖစ္ပါသည္။

http://alinkabar.ning.com/profiles/blog/show?id=6320079%3ABlogPost%3A1245893&xgs=1&xg_source=msg_share_post

No comments:

Post a Comment