ေျပာင္းဖူး စားသံုးျခင္းသည္ ႏွလံုး က်န္းမာေရးကို အေထာက္အကူ ျဖစ္ေစႏိုင္သည္ဟု ကေနဒါ ေဆးသိပၸံပညာရွင္မ်ား၏ သုေတသနျပဳခ်က္တြင္ ေဖာ္ျပထားသည္။
ေျပာင္းဖူးသည္ ပူေႏြးစိုစြတ္ေသာ ရာသီဥတုတြင္ ျဖစ္ထြန္းေသာ အသီးအႏွံတမ်ိဳး ျဖစ္သည္။ ေျပာင္းဖူးသည္ ခ်ိဳေသာ အရာသာရွိသည့္အျပင္ အနည္းငယ္ ဖန္ေသာ အရသာလည္း ရွိသည္။
ေျပာင္းဖူးတြင္ ဗီတာမင္ ဘီ1၊ ဗီတာမင္ ဘီ5၊ ဗီတာမင္ စီ၊ ေဖာ့စရပ္စ္၊ မဂၢနီစ္ႏွင့္ အမွ်င္ဓာတ္မ်ား ပါ၀င္သည္။ ထို႔အျပင္ အမိုင္ႏိုအက္ဆစ္ႏွင့္ အသားဓာတ္မ်ားလည္း ပါ၀င္သည္။
ေျပာင္းဖူး ပံုမွန္ စားသံုးေပးပါက ႏွလံုးေသြးေၾကာမ်ားကို သန္မာေစသည္။ ႏွလံုးေသြးေၾကာ စီးဆင္းမႈကို အေထာက္အကူ ျပဳေစသည္။ ထို႔အျပင္ အူမႀကီး ကင္ဆာေရာဂါ ျဖစ္ပြားမႈကိုလည္း ေလွ်ာ့ခ်ႏိုင္သည္ဟု အဆိုပါ သုေတသန ျပဳခ်က္တြင္ ေဖာ္ျပထားသည္။
ထို႔ေၾကာင့္ ေျပာင္းဖူး စားသံုးျခင္းသည္ ႏွလံုးေရာဂါ ျဖစ္ပြားမႈကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္ရံုသာမက ကင္ဆာေရာဂါ ျဖစ္ပြားမႈကိုလည္း ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္သည္ဟု ကေနဒါေဆးသိပၸံ ပညာရွင္မ်ားက ေျပာၾကား ခဲ့သည္။
မင္းေစာထက္
ျမ၀တီ
No comments:
Post a Comment