“ ❤ ဤဘေလာ့ရဲ႕ Post မ်ားကို အၿမဲ Update ျပဳလုပ္ေပးလွ်က္ရွိပါသည္ ❤ ”

Thursday, April 4, 2013

ဒိန္ခ်ဥ္သည္ က်န္းမာေရးအတြက္ ထိပ္ဆံုးတြင္ ရွိေနေသာ စားဖြယ္ရာျဖစ္

Photo: ဒိန္ခ်ဥ္သည္ က်န္းမာေရးအတြက္ ထိပ္ဆံုးတြင္ ရွိေနေသာ စားဖြယ္ရာျဖစ္

ဒိန္ခ်ဥ္သည္ အရန္သင့္ စာသံုးႏုိင္ေသာ စားဖြယ္ရာမ်ားထဲမွ တစ္ခုျဖစ္ၿပီး မရွိမျဖစ္ အာဟာရမ်ားထဲမွ အံ့ဖြယ္ရာ အရင္းအျမစ္ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။ ဒိန္ခ်ဥ္ကုိ ေန႔စဥ္စားသံုးျခင္းျဖင့္ က်န္းမာေရးအတြက္ ရရွိေသာ အက်ိဳးအာနိသင္မ်ားမွာ ႏြားႏို႔ေသာက္သံုးလုိျခင္း မရွိသူမ်ားအတြက္ ဒိန္ခ်ဥ္သည္ ကယ္လ္ဆီယမ္ဓာတ္ကုိ ျဖည့္တင္းေပးေသာ အစားအစာ ျဖစ္သည္။ ကယ္လ္ဆီယမ္သည္ ဒိန္ခ်ဥ္တြင္ ေတြ႕ရေသာ အာဟာရဓာတ္မ်ားထဲမွ တစ္ခုျဖစ္ၿပီး ကယ္လ္ဆီယမ္က အ႐ိုးႏွင့္ သြားမ်ား က်န္းမာႀကံ႕ခိုင္ေရးအတြက္ အလြန္အေရးပါေသာ အခန္းက႑မွ ပါဝင္သည္။ ဒိန္ခ်ဥ္သည္ အာဟာရႂကြယ္ဝေသာ အရင္းအျမစ္ျဖစ္ၿပီး ဒိန္ခ်ဥ္ထဲတြင္ ပ႐ိုတင္းအလွ်ံပယ္ပါရွိၿပီး ဒိန္ခ်ဥ္ကုိ ေန႔စဥ္စားသံုးျခင္းက ခႏၶာကုိယ္ တစ္သွ်ဴးမ်ား တည္ေဆာက္ျခင္းႏွင့္ ျပင္ဆင္ျခင္းအတြက္ မရွိမျဖစ္ အေရးပါေသာ အာဟာရဓာတ္ ျဖစ္သည္။ အလားတူပင္ ဒိန္ခ်ဥ္ထဲတြင္ ပုိတက္ဆီယမ္သတၳဳဓာတ္ပါရွိၿပီး ပုိတက္ဆီယမ္က ေသြးထဲရွိ ဆုိဒီယမ္ပမာဏကုိ ခ်ိန္ညႇိေပးေၾကာင္း သိရသည္။ ဒိန္ခ်ဥ္တြင္ ေနာက္ထပ္ေတြ႕ရွိရသည့္ အာဟာရဓာတ္မ်ားမွာ ဗီတာမင္ ဘီ 2 ႏွင့္ ဗီတာမင္ဘီ 12 တုိ႔ ျဖစ္သည္။ ဒိန္ခ်ဥ္သည္ ကိုလက္စထေရာကုိ ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏုိင္သည္ဟု သိရသည္။ အလားတူပင္ ဒိန္ခ်ဥ္က ကိုယ္ခံအားစနစ္ကုိ ျမႇင့္တင္ေပးသကဲ့သို႔ ဓာတ္မတည့္မႈ ေရာဂါလကၡဏာမ်ားကုိ ေလွ်ာ့ခ်ေပးေၾကာင္း သိရသည္။ ထို႔ျပင္ ဒိန္ခ်ဥ္သည္ အစာအိမ္ႏွင့္ သက္ဆုိင္ေသာ ေရာဂါမ်ား သက္သာေပ်ာက္ကင္းေစေရးကုိလည္း အေထာက္အကူျပဳသကဲ့သို႔ ခႏၶာကိုယ္ အေရျပားအာဟာရဓာတ္ ႂကြယ္ဝကာ ေခ်ာ့ေမြ႕ေစေရးအတြက္ အထူးပင္ အေထာက္အကူျပဳေၾကာင္း သိရသည္။
ဒိန္ခ်ဥ္သည္ အရန္သင့္ စာသံုးႏုိင္ေသာ စားဖြယ္ရာမ်ားထဲမွ တစ္ခုျဖစ္ၿပီး မရွိမျဖစ္ အာဟာရမ်ားထဲမွ အံ့ဖြယ္ရာ အရင္းအျမစ္ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။ ဒိန္ခ်ဥ္ကုိ ေန႔စဥ္စားသံုးျခင္းျဖင့္ က်န္းမာေရးအတြက္ ရရွိေသာ အက်ိဳးအာနိသင္မ်ားမွာ ႏြားႏို႔ေသာက္သံုးလုိျခင္း မရွိသူမ်ားအတြက္ ဒိန္ခ်ဥ္သည္ ကယ္လ္ဆီယမ္ဓာတ္ကုိ ျဖည့္တင္းေပးေသာ အစားအစာ ျဖစ္သည္။ ကယ္လ္ဆီယမ္သည္ ဒိန္ခ်ဥ္တြင္ ေတြ႕ရေသာ အာဟာရဓာတ္မ်ားထဲမွ တစ္ခုျဖစ္ၿပီး ကယ္လ္ဆီယမ္က အ႐ိုးႏွင့္ သြားမ်ား က်န္းမာႀကံ႕ခိုင္ေရးအတြက္ အလြန္အေရးပါေသာ အခန္းက႑မွ ပါဝင္သည္။ ဒိန္ခ်ဥ္သည္ အာဟာရႂကြယ္ဝေသာ အရင္းအျမစ္ျဖစ္ၿပီး ဒိန္ခ်ဥ္ထဲတြင္ ပ႐ိုတင္းအလွ်ံပယ္ပါရွိၿပီး ဒိန္ခ်ဥ္ကုိ ေန႔စဥ္စားသံုးျခင္းက ခႏၶာကုိယ္ တစ္သွ်ဴးမ်ား တည္ေဆာက္ျခင္းႏွင့္ ျပင္ဆင္ျခင္းအတြက္ မရွိမျဖစ္ အေရးပါေသာ အာဟာရဓာတ္ ျဖစ္သည္။ အလားတူပင္ ဒိန္ခ်ဥ္ထဲတြင္ ပုိတက္ဆီယမ္သတၳဳဓာတ္ပါရွိၿပီး ပုိတက္ဆီယမ္က ေသြးထဲရွိ ဆုိဒီယမ္ပမာဏကုိ ခ်ိန္ညႇိေပးေၾကာင္း သိရသည္။ ဒိန္ခ်ဥ္တြင္ ေနာက္ထပ္ေတြ႕ရွိရသည့္ အာဟာရဓာတ္မ်ားမွာ ဗီတာမင္ ဘီ 2 ႏွင့္ ဗီတာမင္ဘီ 12 တုိ႔ ျဖစ္သည္။ ဒိန္ခ်ဥ္သည္ ကိုလက္စထေရာကုိ ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏုိင္သည္ဟု သိရသည္။ အလားတူပင္ ဒိန္ခ်ဥ္က ကိုယ္ခံအားစနစ္ကုိ ျမႇင့္တင္ေပးသကဲ့သို႔ ဓာတ္မတည့္မႈ ေရာဂါလကၡဏာမ်ားကုိ ေလွ်ာ့ခ်ေပးေၾကာင္း သိရသည္။ ထို႔ျပင္ ဒိန္ခ်ဥ္သည္ အစာအိမ္ႏွင့္ သက္ဆုိင္ေသာ ေရာဂါမ်ား သက္သာေပ်ာက္ကင္းေစေရးကုိလည္း အေထာက္အကူျပဳသကဲ့သို႔ ခႏၶာကိုယ္ အေရျပားအာဟာရဓာတ္ ႂကြယ္ဝကာ ေခ်ာ့ေမြ႕ေစေရးအတြက္ အထူးပင္ အေထာက္အကူျပဳေၾကာင္း သိရသည္။
 
ျမ၀တီ

No comments:

Post a Comment