အရသာရွိလွတဲ့ လိုက္ခ်ီးသီးေတြကို စားရတာက ေရငတ္ေျပေစပါတယ္။ ဘဲဥပံု ဒါမွမဟုတ္ အသည္းႏွလံုးပံုရွိၿပီး
အတြင္းသားမွာ အျဖဴေရာင္ရွိတဲ့ ဂ်ယ္လီ အမ်ဳိးအစား ျဖစ္ပါတယ္။ လိုက္ခ်ီးသီးမွာက်န္းမာေရး အက်ဳိးေက်းဇူး
ေတြ အမ်ားႀကီး ပါဝင္ေနပါတယ္။
၁) ကယ္လိုရီပါဝင္မႈ နည္းပါတယ္။ ကိုလက္စထေရာ ပါဝင္မႈလည္း နည္းပါတယ္။
၂) လိုက္ခ်ီးသီးမွာ အမွ်င္ဓာတ္ ျမင့္မားစြာ ပါဝင္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္မ်ားတဲ့ သူေတြအေနနဲ႔ ကိုယ္
အေလးခ်ိန္ ထိန္းႏိုင္ေအာင္ လိုက္ခ်ီးသီးကို စားသင့္ပါတယ္။
၃) လိုက္ခ်ီးသီးမွာပါတဲ့ အိုလီဂိုေနာဆိုတဲ့ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ဟာ တုပ္ေကြးဗိုင္းရပ္စ္ပိုးေတြကို တြန္းလွန္ေပးႏိုင္
ပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ခႏၶာကုိယ္တြင္း ေသြးလွည့္ပတ္မႈ ေကာင္းေစကာ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။
ဒါ့အျပင္ အသားအေရကို ခရမ္းလြန္ ေရာင္ျခည္ေၾကာင့္ မထိခိုက္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
၄) လိုက္ခ်ီးသီးမွာ ႏိုင္ယာစင္၊ သိုင္ယာမင္နဲ႔ ေဖာလိတ္စတဲ့ ဗီတာမင္ဘီ အုပ္စုေကာင္းေကာင္း ပါဝင္ပါတယ္။
ဒီဗီတာမင္ေတြက ကာဗိုဟိုက္ဒရိတ္၊ အဆီနဲ႔ ပ႐ိုတင္း စတာေတြကို ေကာင္းေကာင္း ေခ်ဖ်က္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
၅) လိုင္ခ်ီးသီးမွာ ပိုတက္စီယမ္နဲ႔ ေၾကးနီ (Copper) မ်ားမ်ား ပါဝင္ပါတယ္။ ပိုတက္စီယမ္ဓာတ္ဟာ ခႏၶာကုိယ္ရဲ႕
အေရးပါတဲ့ သတၱဳဓာတ္ျဖစ္ၿပီး ေသြးဖိအားနဲ႔ ႏွလံုးခုန္ႏႈန္းကို ထိန္းခ်ဳပ္ႏိုင္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ႏွလံုးေသြး
ေၾကာ ေရာဂါနဲ႔ ေလျဖတ္ ေဝဒနာေတြ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ေၾကးနီဟာ ေသြးနီဥ ထုတ္လုပ္
မႈအတြက္ လိုအပ္ပါတယ္။
၆) လိုက္ခ်ီးသီးဟာ အ႐ိုးတည္ေဆာက္ ႀကီးထြားမႈအတြက္ အေရးပါတာေၾကာင့္ ႀကီးထြားဖြံ႕ၿဖိဳးေနဆဲကေလးေတြ
အတြက္ ေကာင္းမြန္ ပါတယ္။
၇) လိုက္ခ်ီးသီးကို စားေပးတာက အသားအေရကို လွပေစပါတယ္။
၈) ေသြးလွည့္ပတ္မႈကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။
၉) ဖ်ားနာေနတဲ့ သူေတြဟာ လိုက္ခ်ီးသီး စားေပးရင္ သက္သာေစႏိုင္ပါတယ္။
၁ဝ) လိုင္ခ်ီးသီး စားတာက နာက်င္မႈကို ေလ်ာ့က်ေစၿပီး ဂလင္းေတြ ေရာင္ရမ္းမႈကို သက္သာေစပါတယ္။
လတ္ဆတ္တဲ့ လိုက္ခ်ီးသီးေတြကို အခန္း အပူအခ်ိန္မွာ ထားရင္ ငါးရက္ေလာက္အထိ ထားလို႔ရပါတယ္။
ဇြန္Ref: Good Health
အတြင္းသားမွာ အျဖဴေရာင္ရွိတဲ့ ဂ်ယ္လီ အမ်ဳိးအစား ျဖစ္ပါတယ္။ လိုက္ခ်ီးသီးမွာက်န္းမာေရး အက်ဳိးေက်းဇူး
ေတြ အမ်ားႀကီး ပါဝင္ေနပါတယ္။
၁) ကယ္လိုရီပါဝင္မႈ နည္းပါတယ္။ ကိုလက္စထေရာ ပါဝင္မႈလည္း နည္းပါတယ္။
၂) လိုက္ခ်ီးသီးမွာ အမွ်င္ဓာတ္ ျမင့္မားစြာ ပါဝင္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္မ်ားတဲ့ သူေတြအေနနဲ႔ ကိုယ္
အေလးခ်ိန္ ထိန္းႏိုင္ေအာင္ လိုက္ခ်ီးသီးကို စားသင့္ပါတယ္။
၃) လိုက္ခ်ီးသီးမွာပါတဲ့ အိုလီဂိုေနာဆိုတဲ့ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ဟာ တုပ္ေကြးဗိုင္းရပ္စ္ပိုးေတြကို တြန္းလွန္ေပးႏိုင္
ပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ခႏၶာကုိယ္တြင္း ေသြးလွည့္ပတ္မႈ ေကာင္းေစကာ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။
ဒါ့အျပင္ အသားအေရကို ခရမ္းလြန္ ေရာင္ျခည္ေၾကာင့္ မထိခိုက္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
၄) လိုက္ခ်ီးသီးမွာ ႏိုင္ယာစင္၊ သိုင္ယာမင္နဲ႔ ေဖာလိတ္စတဲ့ ဗီတာမင္ဘီ အုပ္စုေကာင္းေကာင္း ပါဝင္ပါတယ္။
ဒီဗီတာမင္ေတြက ကာဗိုဟိုက္ဒရိတ္၊ အဆီနဲ႔ ပ႐ိုတင္း စတာေတြကို ေကာင္းေကာင္း ေခ်ဖ်က္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
၅) လိုင္ခ်ီးသီးမွာ ပိုတက္စီယမ္နဲ႔ ေၾကးနီ (Copper) မ်ားမ်ား ပါဝင္ပါတယ္။ ပိုတက္စီယမ္ဓာတ္ဟာ ခႏၶာကုိယ္ရဲ႕
အေရးပါတဲ့ သတၱဳဓာတ္ျဖစ္ၿပီး ေသြးဖိအားနဲ႔ ႏွလံုးခုန္ႏႈန္းကို ထိန္းခ်ဳပ္ႏိုင္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ႏွလံုးေသြး
ေၾကာ ေရာဂါနဲ႔ ေလျဖတ္ ေဝဒနာေတြ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ေၾကးနီဟာ ေသြးနီဥ ထုတ္လုပ္
မႈအတြက္ လိုအပ္ပါတယ္။
၆) လိုက္ခ်ီးသီးဟာ အ႐ိုးတည္ေဆာက္ ႀကီးထြားမႈအတြက္ အေရးပါတာေၾကာင့္ ႀကီးထြားဖြံ႕ၿဖိဳးေနဆဲကေလးေတြ
အတြက္ ေကာင္းမြန္ ပါတယ္။
၇) လိုက္ခ်ီးသီးကို စားေပးတာက အသားအေရကို လွပေစပါတယ္။
၈) ေသြးလွည့္ပတ္မႈကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။
၉) ဖ်ားနာေနတဲ့ သူေတြဟာ လိုက္ခ်ီးသီး စားေပးရင္ သက္သာေစႏိုင္ပါတယ္။
၁ဝ) လိုင္ခ်ီးသီး စားတာက နာက်င္မႈကို ေလ်ာ့က်ေစၿပီး ဂလင္းေတြ ေရာင္ရမ္းမႈကို သက္သာေစပါတယ္။
လတ္ဆတ္တဲ့ လိုက္ခ်ီးသီးေတြကို အခန္း အပူအခ်ိန္မွာ ထားရင္ ငါးရက္ေလာက္အထိ ထားလို႔ရပါတယ္။
ဇြန္Ref: Good Health
Source: http://www.yatanarpon.com.mm/cp/goodhealth/news-48455
souece>>> www.facebook.com/notes/health-articles/
shared by >>>http://natureenergycare.blogspot.com/2012/10/blog-post_9186.html#moresouece>>> www.facebook.com/notes/health-articles/
No comments:
Post a Comment