သက္သတ္လြတ္စားသံုးသူမ်ားအတြက္လဲ အဆင္ေျပသည့္ အသုပ္ေလးပါ။
ပဲသီးသုပ္ရန္ ပါဝင္ေသာ ပစၥည္းမ်ား
၁။ ဗိုလ္စားပဲသီး ၁၅ က်ပ္သားခန္႕
၂။ဆား ေကာ္ဖီဇြန္းတစ္ဝက္ခန္႕
၃။ သံပရာသီး တစ္လံုး
၄။ၾကက္သြန္နီဥ အေသးနွစ္လံုး (ၾကီးလွ်င္ တစ္ဥပဲ သံုးပါ)
၅။ၾကက္သြန္ျဖဴဥၾကီး ၃ မႊြာ
၆။ငရုတ္သီးစိမ္း ၄၊၅ ေထာင့္ခန္႕
၇။ပဲငံျပာရည္အခ်ိဳ (သို႕) ပဲဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၈။ သၾကား ေကာ္ဖီဇြန္း ၂ဇြန္း
၉။ေျမပဲဆီ (သို႕) ႏွမ္းဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၁၀ ။ နံနံပင္ ၂ပင္ခန္႕
ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
၁။ ပဲသီးမ်ားကို မိမိစိတ္အၾကိဳက္အရြယ္အစား ပိုင္းျဖတ္လိုက္ပါ။
၂။ မီးဖိုေပၚတြင္ ေရေႏြးတည္၍ ေရထဲတြင္ ဆားေကာ္ဖီဇြန္းတစ္ဝက္နွင့္ ျခစ္ယူထားေသာ သံပရာခြံတို႕ကို
ထည့္ျပီး ေရေႏြးကိုဆူေအာင္တည္ပါ။
သံပုရာခြံကို ျခစ္နွင့္ ျခစ္ယူရာတြင္ အစိမ္းေရာင္ အခြံကိုသာ ျခစ္ယူပါ။ အစိမ္းေရာင္ေအာက္က
အျဖဴသားမ်ားကိုပါ ျခစ္ယူမိလွ်င္ အရသာမွာ ခါးသက္သြားနိုင္ပါသည္.။ ေမ နမူနာ ျပထားပါတယ္။
သံပရာသီးတစ္လံုးျခစ္ယူလွ်င္ အနည္းငယ္သာ ရနိုင္ပါသည္.။ ထိုအနည္းငယ္သည္ လိုအပ္သည့္
အနံ႔အတြက္လံုေလာက္ပါျပီ။ မ်ားမ်ားရေအာင္ အျဖဴသားေတြကိုပါ ျဖစ္ယူေနမည္ စိုးေသာေၾကာင့္ပါ။
ေရေႏြးဆူလာျပီးဆိုလွ်င္ေတာ့ ပဲသီးထည့္ျပီး (၅)မိနစ္ခန္႕ ျပဳတ္လိုက္ပါ။ အဖံုးဖြင့္၍ ျပဳတ္ပါ။ သို႕မွသာ
အေရာင္မေျပာင္းပဲ အစိမ္းေရာင္အတိုင္း က်န္ေနမည္။
ပဲသီးနူးေလာက္ျပီးဆိုရင္ေတာ့ ေရေအးေအးေလး ေလာင္းေဆးျပီး ေအးသြားလွ်င္ ေရစစ္ ထားလိုက္ေပါ့။
၃။ ငရုတ္သီး၊ၾကက္သြန္ျဖဴနီကို ဆံုထဲထည့္ေထာင္းျပီး ညက္သြားလွ်င္ ဆီ၊ပဲဆီ၊သၾကား၊သံပရာရည္၊ဆားအနည္းငယ္
(အခ်ိဳမႈန္႕ထည့္လိုက အနည္းငယ္ထည့္နိုင္ပါသည္) တို႕ကို ေရာေမႊျပီး ျပဳတ္ထားသည့္ ပဲသီးေပၚ ဆမ္းလိုက္ျပီး
သမေအာင္ေမႊလိုက္လွ်င္ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ ပဲသုတ္ေလး တစ္ပြဲ ရပါျပီ။ နံနံရြက္ေလးေတြကို ပါးပါးလွီးျပီး အေပၚမွာျဖဴး
အလွဆင္လိုက္ေပါ့။
သက္သတ္လြတ္ စားသံုးသူမ်ားအတြက္လဲအသုပ္ေလးတစ္ပြဲ ရပါျပီ။
ျပဳလုပ္ရသည္မွာလဲ လြယ္ကူ၊ အခ်ိန္ကုန္လည္း သက္သာသည့္ ခ်ဥ္ငံစပ္ ဗိုလ္စားပဲသီးသုတ္ေလးကို သံုးေဆာင္ၾကပါ..
http://www.mmcfamily.org/profiles/blog/show?id=3003595%3ABlogPost%3A1782388&xgs=1&xg_source=msg_share_post
သုပ္နည္းေလးယူသြားပါတယ္
ReplyDeleteေျမပဲနဲ႔အခ်ဳိေတာ႔သုပ္ေတာ႔ စားဖူးတယ္.........
ေက်းဇူးပါရွင္
နည္းသစ္တစ္ခုရသြားပါတယ္
ReplyDeleteေက်းဇူးပါေနာ္