“ ❤ ဤဘေလာ့ရဲ႕ Post မ်ားကို အၿမဲ Update ျပဳလုပ္ေပးလွ်က္ရွိပါသည္ ❤ ”

Friday, September 21, 2012

ပုိမိုအသက္ရွည္ႏိုင္သည္႔ လြယ္ကူေသာနည္းမ်ား

ႏွလံုးေရာဂါ၊ အ႐ုိးပါးေရာဂါ၊ ကင္ဆာေရာဂါနဲ႔ တျခားနာတာရွည္ ေရာဂါေတြရဲ႕ ျဖစ္ႏုိင္ေျခကုိ ထက္ဝက္ခန္႔ ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္တာနဲ႔ ၂၆ ႏွစ္ခန္႔ အသက္ ပုိမုိရွည္ႏုိင္တယ္လုိ႔ ေလ့လာမႈေပါင္း တစ္ဒါဇင္ေက်ာ္အရ သိရပါတယ္။ ကုိယ္အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ်တာ၊ သစ္သီးနဲ႔ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ ပုိမုိစားသံုးတာ၊ ေဆးလိပ္ျဖတ္တာ၊ သြားဖံုးေရာဂါနဲ႔ ႏွလံုးေသြးေၾကာ ေရာဂါေတြလုိမ်ဳိး ႏွလံုးေရာဂါ ျဖစ္ႏုိင္ေျခကုိ ေရွာင္ရွားတာေၾကာင့္ အထက္ပါေရာဂါေတြ ျဖစ္ႏုိင္ေျခကုိ ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္ပါတယ္။ ေအာက္ပါတို႔ကုိ လုိက္နာပါက သင္ရဲ႕ေရာဂါ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ သံုးဆခန္႔ ေလ်ာ့နည္းႏုိင္တယ္လုိ႔ UCLA မွ သုေတသီေတြက ေဖာ္ျပထားပါတယ္။

၁။ နာနတ္သီးစားတာေၾကာင့္ အ႐ုိးသန္မာေစႏုိင္ပါတယ္
နာနတ္သီးမွာ မဂၢနိစ္သတၱဳဓာတ္ေတြ အေျမာက္အျမား ပါဝင္တာေၾကာင့္ အ႐ုိးႂကြပ္ဆတ္မႈ မျဖစ္ေအာင္နဲ႔ အ႐ုိးပါးေရာဂါ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ႏုိင္တယ္လုိ႔ စပိန္မွ ေလ့လာမႈအသစ္အရ သိရပါတယ္။ မဂၢနိစ္ဟာ အ႐ိုးေတြ သန္မာဖုိ႔အတြက္ ကယ္လ္စီယမ္လိုမ်ဳိး လုိအပ္ပါတယ္။ အဲဒီသတၱဳဓာတ္ဟာ ကယ္လ္စီယမ္ကုိ အ႐ုိးအတြင္းသုိ႔ ေရာက္ရွိေအာင္ ကူညီႏုိင္လုိ႔ပါ။

၂။ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြ ပုိမုိစားခ်င္ေအာင္ လမ္းေလွ်ာက္ပါ
လမ္းေလွ်ာက္တာေၾကာင့္ ဦးေႏွာက္ရဲ႕ အစာစားခ်င္စိတ္ကုိ ဆံုးျဖတ္တဲ့ အစိတ္အပုိင္းကုိ လႈံ႕ေဆာ္မႈေပးႏုိင္ပါတယ္။ သင့္ဦးေႏွာက္ လႈံ႕ေဆာ္မႈရေအာင္ ေန႔စဥ္ မိနစ္ ၂၀ ေလာက္ လမ္းေလွ်ာက္ေပးပါ။ သစ္သီးနဲ႔ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ စားခ်င္စိတ္ရွိတဲ့ ပမာဏ ႏွစ္ဆ တုိးသြားႏုိင္ပါတယ္။

၃။ အဆာေျပစာကုိ အခ်ိန္ကုိက္ စားတာေၾကာင့္ ကုိယ္အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္ပါတယ္
ေန႔လယ္ေန႔ခင္းမွာ အဆာေျပစာကုိ ပံုမွန္စားသံုးတဲ့ အမ်ဳိးသမီးေတြဟာ မနက္ပုိင္းမွာ အဆာေျပစာ စားသူေတြထက္ ကုိယ္အေလးခ်ိန္ ၅၇ ရာခုိင္ႏႈန္း ပုိမုိေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္တယ္လုိ႔ သိရပါတယ္။ ေန႔ခင္း ထမင္းစားခ်ိန္နဲ႔ ညစာစားခ်ိန္ၾကားမွာ အခ်ိန္အကြာအေဝးဟာ ငါးနာရီ ဒါမွမဟုတ္ ဒါထက္ ပုိၾကာတာေၾကာင့္ ေန႔ခင္းပုိင္းအခ်ိန္မွာ အဆာေျပစာ စားတာဟာ ေသြးတြင္းသၾကားဓာတ္ကုိ တည္ၿငိမ္ေစတဲ့ နည္းလမ္းျဖစ္ၿပီး ညပုိင္းမွာ အစာလြန္က်ဴးမႈ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ႏုိင္တယ္လုိ႔ ဟာခ်ီစင္ ကင္ဆာသုေတသနဌာနမွ သုေတသီေတြက ရွင္းျပပါတယ္။ နံနက္စာစားခ်ိန္နဲ႔ ေန႔လယ္စာ စားခ်ိန္ၾကားမွာ အခ်ိန္အကြာအေဝးဟာ အနည္းငယ္သာ ရွိတာေၾကာင့္ မနက္ပုိင္း အဆာေျပစာ စားတာဟာ သင့္ကုိ ကယ္လုိရီတုိးဖုိ႔သာ ရွိပါတယ္။

၄။ ဝုိင္အနီ ေသာက္တာေၾကာင့္ သြားဖံုးက်န္းမာေရး ေကာင္းမြန္ေစႏုိင္ပါတယ္
ဝုိင္အနီမွာ ပါဝင္တဲ့ မ်ားစြာေသာ ေပၚလီဖီေနာ ဓာတ္တုိးဆန္႔က်င္ ပစၥည္းေတြဟာ သြားဖံုးေရာင္ရမ္းတာ မျဖစ္ေအာင္ တားျမစ္ႏုိင္ၿပီး ဘက္တီးရီးယားေတြမွ ေကာ္လုိမ်ဳိးအရာေတြ ထုတ္လုပ္မႈ ရပ္ဆုိင္းကာ သြား၊ သြားဖံုးနဲ႔ ေသြးေၾကာမွာ ေခ်းဖတ္ေတြကပ္ျခင္း မရွိေအာင္ ကာကြယ္ႏုိင္ပါတယ္။ ေန႔စဥ္ ဝုိင္အနီ ႏွစ္ေအာင္စ ေသာက္သံုးတာေၾကာင့္ သြားပုိးေပါက္၊ သြားေခ်းဖတ္နဲ႔ သြားဖံုးေရာဂါ ျဖစ္ႏုိင္ေျခကုိ ၄၅ ရာခုိင္ႏႈန္းထိ ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္ၿပီး ႏွလံုးေရာဂါျဖစ္ႏုိင္ေျခ ထက္ဝက္ ေလ်ာ့သြားႏုိင္ပါတယ္။

၅။ အေကာင္းျမင္စိတ္ရွိသူနဲ႔ ေပါင္းၿပီး အသက္ရွည္ေအာင္ေနပါ
သင့္သူငယ္ခ်င္း၊ မိသားစုနဲ႔ မိတ္ေဆြေတြထဲမွ အေကာင္းျမင္စိတ္ ရွိသူေတြနဲ႔ ပံုမွန္ဆက္သြယ္ အခ်ိန္ျဖဳန္းေနတာေၾကာင့္ ခုနစ္ႏွစ္ခန္႔ အသက္ပုိရွည္ႏုိင္တယ္လုိ႔ ကလစ္ဖ္လမ္းမွ သုေတသီေတြက ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။ တျခားသူေတြနဲ႔ ဆက္ဆံေနရတာေၾကာင့္ ေရာဂါေတြ ျဖစ္ေစႏုိင္ၿပီး တစ္သွ်ဴးေတြ အရြယ္မတုိင္ခင္ အုိမင္းေစႏုိင္တဲ့ အစြမ္းထက္ဖိစီးမႈ ေဟာ္မုန္းေကာ္တီေဇာ ထုတ္လုပ္မႈ ေလ်ာ့က်သြားလုိ႔ပါ။

၆။ သင့္လက္ကုိ ႏွိပ္ၿပီး ေဆးလိပ္ျဖတ္ပါ
လက္ေတြကုိ ႏွစ္မိနစ္ခန္႔ ပံုမွန္ႏွိပ္နယ္မႈ ခံယူတဲ့ အမ်ဳိးသမီးေတြဟာ တစ္လအတြင္း ေန႔စဥ္ ေဆးလိပ္ ၁၆ လိပ္ေသာက္ရာမွ တစ္လိပ္သာ ေသာက္ေတာ့တယ္လုိ႔ ေလ့လာမႈအရ သိရပါတယ္။ ႏွိပ္နယ္တာေၾကာင့္ စုိးရိမ္စိတ္ေတြ ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္တဲ့ ေပ်ာ္ရႊင္မႈေဟာ္မုန္းေတြ ထြက္ရွိလာၿပီး ေဆးလိပ္ေသာက္ခ်င္စိတ္ ျပင္းျပတာ ေပ်ာက္ကင္းသြားႏုိင္လုိ႔ပါ။

Tips- ကယ္လုိရီမ်ားျပားတဲ့ အစားအစာေတြကုိ စားခ်င္စိတ္ လြန္ကဲေနပါသလား
ငါးမိနစ္ေလာက္ အျပင္းအထန္ ေလ့က်င့္ခန္း လုပ္လုိက္ပါ။ ဒီလုိလုပ္တာေၾကာင့္ ေခၽြးေတြထြက္လာၿပီး အစာစားခ်င္စိတ္ ၅၀ ရာခုိင္ႏႈန္း ေလ်ာ့က်ႏုိင္ပါတယ္။

ေဒါက္တာခင္မုိးမုိး
Ref:Good Health
Source: http://www.yatanarpon.com.mm/news/review-62879

No comments:

Post a Comment