သူငယ္ခ်င္းတိုေရ
မိုးေအးေအးနဲ႔ခ်မ္းစိမ့္စိမ့္မိုးရာသီးေလးမွာ
သူငယ္ခ်င္းတို႔အတြက္
ရွင္းလက္ရာ
ေရွာက္သီးသုုပ္နဲ႔ၾကာဇံဟင္းခါးေလးစားၾကရေအာင္
လိုအပ္မယ့္ပစၥည္းေတြကေတာ့
ေရွာက္သီး ၁လံုး
ၾကက္သြန္နီ
ပုဇြန္ေၿခာက္မႈန္႔
စိမ္းစားငပိ မီးဖုတ္ၿပီးသား အနည္းငယ္
ငရုတ္သီးမႈန္႔
ဆား
အခ်ိဳမႈန္႔
ပဲမႈန္႔
ငရုတ္သီးစိမ္း
ေရွာက္သီးဖတ္ေလးပဲခြာမယ္၊ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီးမယ္
ပုဇြန္ေၿခာက္မႈန္႔၊စိမ္းစားငပိ မီးဖုတ္ၿပီးသား အနည္းငယ္၊ငရုတ္သီးမႈန္႔၊ဆား
အခ်ိဳမႈန္႔၊ပဲမႈန္႔၊ငရုတ္သီးစိမ္းပါးပါးလွီးထည့္မယ္၊အကုန္ထည့္ျပီးျပီဆို
ေရွာက္သီးသုပ္လို႔႔ရျပီထည့္မယ္အစာေတြကိုေတာ့လိုသလိုနွစ္သက္ရာထည့္လို႔ရပါတယ္
ၾကာဇံဟင္းခါးခ်က္မယ္ ညကတည္းက ေရစိမ္ထားပါ။ၾကက္ရိုးေတြျပဳတ္ထား၊ၾကက္သြန္ၿဇဴ ဓားၿပားရိုက္ထားတာထည့္၊ ပုဇြန္ေၿခာက္မႈန္႔၊မွိဳေျခာက္၊ပန္းေျခာက္ စိ္မ္းစားငပိ အနည္းငယ္ထည့္ပါ။ အနံေပ်ာက္မွ ၾကာဇံထည့္ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္ပါ။ ငံုးဥရွိရင္ငံုဥထည့္၊ငါးဖယ္လံုးေလးေတြထည့္ခ်င္ထည့္။ေနာက္ဆံုးဟင္းခါးခ်ေတာ့မွ
ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ထည့္ပါ။
ေမႊးပ်ံ႔တဲ့ၾကာဇံဟင္းခါးရပီေပါ့
အဟိခ်ားေနာ္အားနာနဲ႔ဒီေန႔အိမ္မွာခ်က္လို႔သူငယ္ခ်င္းေတြကို
ေကြ်းခ်င္လြန္းလို႔
ရွင္းဖ်ားေနတာေတာင္ေပ်ာက္ျပီ
မိုးေအးေအးနဲ႔ခ်မ္းစိမ့္စိမ့္မိုးရာသီးေလးမွာ
သူငယ္ခ်င္းတို႔အတြက္
ရွင္းလက္ရာ
ေရွာက္သီးသုုပ္နဲ႔ၾကာဇံဟင္းခါးေလးစားၾကရေအာင္
လိုအပ္မယ့္ပစၥည္းေတြကေတာ့
ေရွာက္သီး ၁လံုး
ၾကက္သြန္နီ
ပုဇြန္ေၿခာက္မႈန္႔
စိမ္းစားငပိ မီးဖုတ္ၿပီးသား အနည္းငယ္
ငရုတ္သီးမႈန္႔
ဆား
အခ်ိဳမႈန္႔
ပဲမႈန္႔
ငရုတ္သီးစိမ္း
ေရွာက္သီးဖတ္ေလးပဲခြာမယ္၊ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီးမယ္
ပုဇြန္ေၿခာက္မႈန္႔၊စိမ္းစားငပိ မီးဖုတ္ၿပီးသား အနည္းငယ္၊ငရုတ္သီးမႈန္႔၊ဆား
အခ်ိဳမႈန္႔၊ပဲမႈန္႔၊ငရုတ္သီးစိမ္းပါးပါးလွီးထည့္မယ္၊အကုန္ထည့္ျပီးျပီဆို
ေရွာက္သီးသုပ္လို႔႔ရျပီထည့္မယ္အစာေတြကိုေတာ့လိုသလိုနွစ္သက္ရာထည့္လို႔ရပါတယ္
ၾကာဇံဟင္းခါးခ်က္မယ္ ညကတည္းက ေရစိမ္ထားပါ။ၾကက္ရိုးေတြျပဳတ္ထား၊ၾကက္သြန္ၿဇဴ ဓားၿပားရိုက္ထားတာထည့္၊ ပုဇြန္ေၿခာက္မႈန္႔၊မွိဳေျခာက္၊ပန္းေျခာက္ စိ္မ္းစားငပိ အနည္းငယ္ထည့္ပါ။ အနံေပ်ာက္မွ ၾကာဇံထည့္ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္ပါ။ ငံုးဥရွိရင္ငံုဥထည့္၊ငါးဖယ္လံုးေလးေတြထည့္ခ်င္ထည့္။ေနာက္ဆံုးဟင္းခါးခ်ေတာ့မွ
ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ထည့္ပါ။
ေမႊးပ်ံ႔တဲ့ၾကာဇံဟင္းခါးရပီေပါ့
အဟိခ်ားေနာ္အားနာနဲ႔ဒီေန႔အိမ္မွာခ်က္လို႔သူငယ္ခ်င္းေတြကို
ေကြ်းခ်င္လြန္းလို႔
ရွင္းဖ်ားေနတာေတာင္ေပ်ာက္ျပီ
http://www.shwemyotaw.com/profiles/blog/show?id=5442636%3ABlogPost%3A4874776&xgs=1&xg_source=msg_share_post
No comments:
Post a Comment