ဂ်ပန္ သုေတသီမ်ားက ေသြးေၾကာ
ေရာဂါမ်ား ျဖစ္ပြားျခင္းကို ကာကြယ္ ႏိုင္တဲ့ အာဟာရဓာတ္မ်ား ခရမ္းခ်ဥ္သီးထဲတြင္ ပါဝင္ေၾကာင္း ေတြ႕ရွိခဲ့ၾကသည္။9-oxo-octade cadienoic အမည္ရွိ ပစၥည္းတစ္မ်ိဳးဟာ ေသြးတြင္း အဆီဓာတ္ ကေမာက္ကမျဖစ္ျခင္းကို
ကာကြယ္ေပးၿပီး ေသြးတြင္း၌ပံုမမွန္ အဆီမ်ား ျဖစ္ေပၚမလာေအာင္
ကာကြယ္ေပးျခင္းျဖစ္သည္။ ထို႔ျပင္ အဆီအက္ စစ္တိုးျခင္းကို အားေပးၿပီး
အသည္းအတြင္းအဆီမ်ား ၿဖိဳခြဲျခင္း လုပ္ငန္းကို ပံုမွန္အတိုင္း ျဖစ္ေစသည္။
Ref: Natural Health, Feb 2011.
By Health Digest
Ref: Natural Health, Feb 2011.
By Health Digest
No comments:
Post a Comment