“ ❤ ဤဘေလာ့ရဲ႕ Post မ်ားကို အၿမဲ Update ျပဳလုပ္ေပးလွ်က္ရွိပါသည္ ❤ ”

Monday, January 7, 2013

。≈✥≈。ကိုရီးယားပဲေခါက္ဆြဲ。≈✥≈。

。≈✥≈。ကိုရီးယားပဲေခါက္ဆြဲ。≈✥≈。
░ ░ ░ ░ ░ ░ ░ ░ ░ ░ ░ ░ ░ ░ ░ 


ပဲေခါက္ဆြဲက သူတို႕ကိုရီးယားမွာေတာ့ ေခါက္ဆြဲနဲ႕ စားရင္ က်ားက်န္ေျမာင္

ထမင္းေလး နဲ႕စားရင္ က်ားက်န္ဘတ္ လို႕ေခၚပါတယ္။



ဘာနဲ႕ပဲျဖစ္ျဖစ္ပူပူေလး စားမွစားလို႕ေကာင္းပါတယ္။



တကယ္တန္းက ပဲေခါက္ဆြဲဟာ မူလကတ႐ုတ္အစားအစာတမ်ိဳးျဖစ္ျပီး

ေနာက္ပိုင္းကိုရီးယားႏိုင္ငံရဲ့ေရပန္းစားတဲ့ ႐ိုးရာအစားအစာ ျဖစ္လာတာပါတဲ့။



ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား(၂ပြဲစာ)
〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓


✿ဝက္ဗိုက္ေခါက္သား(pork belly) ၂၀ဝ ဂရမ္(အတုံးေလးမ်ား တုံးေပးပါ)

✿သခြါးဖ႐ံုသီး (courgette =Zucchini)၁လံုး(အတုံးေလးမ်ား)

✿အာလူးၾကီးၾကီး ၁လံုး(အတုံးေလးမ်ား)

✿ၾကက္သြန္နီ ၁လံုး(အတုံးေလးမ်ား)

✿ကိုရီးယား ပဲအႏွစ္ ၃ဇြန္း(စားပြဲတင္)

✿ ႏွမ္းဆီ၃ဇြန္း(စားပြဲတင္)

✿ေျပာင္းေကာ္မႈန္႕၂ဇြန္းေရေဖ်ာ္ျပီး(စားပြဲတင္)

✿ဂ်ံဳခါက္ဆြဲ ၂ပြဲစာ





ခ်က္ျပဳတ္နည္း
〓〓〓〓〓〓

စစခ်င္း ဒယ္ထဲတြင္ ၾကက္သြန္နီ္ ၊ ျဖဴ ႏွင့္ ဝက္ဗိုက္ေခါက္သား

အတံုးေလးမ်ားကို ထဲ့ျပီးေၾကာ္ပါ။



ဝက္သားက်က္ရင္ အာလူး, သခြါးဖရုံသီးအတုံးေလးမ်ားထဲ႔ကာ 

၂မိနစ္ခန္႕ဆက္ ေၾကာ္ပါ။ 



အိုးထဲမွာပဲ အစာမ်ားကို ေဘးကပ္ျပီး BLACK BEAN အႏွစ္ထဲ႔

၁မိနစ္ခန္႕ေၾကာ္ေပးပါ။

ျပီးမွအကုန္ေရာေၾကာ္ပါ။



ေရအနဲငယ္ ထဲ႔ျပီးအသားမ်ား၊ အသီးမ်ားႏူးပါေစ။



ေနာက္ဆုံး ေျပာင္းေကာ္ရည္ထဲ႔ျပီးအရည္ပ်စ္ေစကာ ႏွမ္းဆီေရာျပီး

 ေခါက္ဆြဲ ေပၚတြင္၎ထမင္းေပၚတြင္၎ဆမ္းကာ ပူပူေလးစားသုံးပါ။



လတ္လတ္ဆက္ဆက္သခြါးသီးေလးမ်ား ျဖင့္စားရင္အလြန္ေကာင္းပါတယ္။ 
ပဲေခါက္ဆြဲက သူတို႕ကိုရီးယားမွာေတာ့ ေခါက္ဆြဲနဲ႕ စားရင္ က်ားက်န္ေျမာင္
ထမင္းေလး နဲ႕စားရင္ က်ားက်န္ဘတ္ လို႕ေခၚပါတယ္။

ဘာနဲ႕ပဲျဖစ္ျဖစ္ပူပူေလး စားမွစားလို႕ေကာင္းပါတယ္။

တကယ္တန္းက ပဲေခါက္ဆြဲဟာ မူလကတ႐ုတ္အစားအစာတမ်ိဳးျဖစ္ျပီး ေနာက္ပိုင္းကိုရီးယားႏိုင္ငံရဲ့ေရပန္းစားတဲ့ ႐ိုးရာအစားအစာ ျဖစ္လာတာပါတဲ့။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား(၂ပြဲစာ)
〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓

✿ဝက္ဗိုက္ေခါက္သား(pork belly) ၂၀ဝ ဂရမ္(အတုံးေလးမ်ား တုံးေပးပါ)


✿သခြါးဖ႐ံုသီး (courgette =Zucchini)၁လံုး(အတုံးေလးမ်ား)

✿အာလူးၾကီးၾကီး ၁လံုး(အတုံးေလးမ်ား)

✿ၾကက္သြန္နီ ၁လံုး(အတုံးေလးမ်ား)

✿ကိုရီးယား ပဲအႏွစ္ ၃ဇြန္း(စားပြဲတင္)

✿ ႏွမ္းဆီ၃ဇြန္း(စားပြဲတင္)

✿ေျပာင္းေကာ္မႈန္႕၂ဇြန္းေရေဖ်ာ္ျပီး(စားပြဲတင္)

✿ဂ်ံဳခါက္ဆြဲ ၂ပြဲစာ





ခ်က္ျပဳတ္နည္း
〓〓〓〓〓〓

စစခ်င္း ဒယ္ထဲတြင္ ၾကက္သြန္နီ္ ၊ ျဖဴ ႏွင့္ ဝက္ဗိုက္ေခါက္သား

အတံုးေလးမ်ားကို ထဲ့ျပီးေၾကာ္ပါ။



ဝက္သားက်က္ရင္ အာလူး, သခြါးဖရုံသီးအတုံးေလးမ်ားထဲ႔ကာ ၂မိနစ္ခန္႕ဆက္ ေၾကာ္ပါ။

အိုးထဲမွာပဲ အစာမ်ားကို ေဘးကပ္ျပီး BLACK BEAN အႏွစ္ထဲ႔ 
၁မိနစ္ခန္႕ေၾကာ္ေပးပါ။ ျပီးမွအကုန္ေရာေၾကာ္ပါ။

ေရအနဲငယ္ ထဲ႔ျပီးအသားမ်ား၊ အသီးမ်ားႏူးပါေစ။

ေနာက္ဆုံး ေျပာင္းေကာ္ရည္ထဲ႔ျပီးအရည္ပ်စ္ေစကာ ႏွမ္းဆီေရာျပီး 
 ေခါက္ဆြဲ ေပၚတြင္၎ထမင္းေပၚတြင္၎ဆမ္းကာ ပူပူေလးစားသုံးပါ။

လတ္လတ္ဆက္ဆက္သခြါးသီးေလးမ်ား ျဖင့္စားရင္အလြန္ေကာင္းပါတယ္။

No comments:

Post a Comment