“ ❤ ဤဘေလာ့ရဲ႕ Post မ်ားကို အၿမဲ Update ျပဳလုပ္ေပးလွ်က္ရွိပါသည္ ❤ ”

Thursday, December 20, 2012

"ခ်င္း" စားသံုးျခင္းျဖင့္ အေအးပတ္ျခင္းကို ကာကြယ္ႏိုင္


ေဆာင္းဥတုတြင္ အျပင္ထြက္လွ်င္ အေအးပတ္ျခင္းႏွင့္ ေရခ်ဳိး မွားျခင္းမွ ကာကြယ္ရန္အတြက္ ခ်င္းကိုေန႔စဥ္ စားသံုးေပးသင့္သည္။ ခ်င္းတက္ အစိုကို အိမ္ရွင္မမ်ားက မီးဖိုေခ်ာင္သံုးဟင္းခတ္ အေမႊး အႀကိဳင္ အျဖစ္သံုးေလ့ရွိသည္။ ခ်င္းေျခာက္ကို ပရေဆးပစၥည္း အျဖစ္ ေဆးေဖာ္ရာတြင္ အသံုးျပဳၾကသည္။ အစာေၾကေဆးႏွင့္ အခိုးပြင့္ေဆး မွန္သမွ်တြင္ ခ်င္းပါ၀င္သည္။ အမွ်င္မ်ားေသာ ဥအတက္မ်ိဳးျဖစ္သျဖင့္ ကင္ဆာေရာဂါကို ကာကြယ္ေစႏိုင္သည္ဟု ဖတ္႐ႈရသည္။ ခ်င္းကို ဟင္းခတ္ အေမႊးအၾကိဳင္ အျဖစ္သာမက အစာေၾကေစရန္ အတြက္ပါ ရည္ရြယ္ျပီး ဟင္းခ်က္ရာတြင္ ထုေထာင္းျပီး ထည့္ေလ့ရွိသည္။

အေအးပတ္သူႏွင့္ ေရခ်ဳိးမွားသူမ်ား၏ ကိုယ္တြင္းငုတ္လ်ဳိးသြားေသာ အပူဓာတ္ကို ေၾကသြားေစရန္ႏွင့္ ျပန္လည္ကန္ထြက္ေစရန္ ပူစပ္ေသာ အရသာရွိသည့္ ခ်င္းတက္ကို ခပ္ပါးပါးလွီးျဖတ္ျပီး ခ်င္းပါးပါး ခုႏွစ္လႊာ ထန္းလ်က္ (အမည္း) ခုႏွစ္ခဲ၊ ကြမ္းရြက္သံုးရြက္တုိ႔ ကိုဆား အနည္းငယ္ ထည့္ၿပီး ေရေႏြးမတ္ခြက္ႀကီးတစ္ခြက္ႏွင့္ ေရာႀကိဳပါ။ေရေႏြး သံုးပံုတစ္ပံု ခမ္းသြားျပီးလွ်င္ ေၾကြပန္းကန္လံုးအႀကီး တြင္ေလာင္းထည့္ပါ။ ခ်င္းျပဳတ္ရည္ပူပူမွ ထြက္ေသာအေငြ႔ကိုလည္း ရွဴရွိဳက္ရင္း ေၾကြဇြန္းျဖင့္ ေကာ္ႏိုင္သမွ် ပူပူမွုတ္ေသာက္ပါ။

မ်က္ႏွာတြင္ ေခြ်းမ်ားစို႔လာျပီး အေအးပတ္ျခင္း၊ ႏွာေစျခင္း၊ ေခါင္းအံုေခါင္းကိုက္ျခင္းမ်ားကို ခ်က္ခ်င္းသက္သာေစႏိုင္သည္။ အမ်ိဳးသမီးမ်ား၊ဓမၼတာလာခ်ိန္တြင္ အေအးပတ္၍ ေသြးမဆင္း ႏိုင္ျခင္း၊ ကိုက္ခဲျခင္း၊ ကိုယ္လက္မအီမသာ ျဖစ္ျခင္းမ်ားအတြက္ လည္း ခ်င္းထန္းလ်က္ ျပဳတ္ရည္သည္ ထိေရာက္ေသာေဆးတစ္ လက္ျဖစ္သည္။

ခ်င္းတက္၏ အပူေၾကာင့္ ေသြးဆင္းမွန္ကန္ေစသည္။ ထန္းလ်က္ အမည္းတြင္ သံဓါတ္ပါသျဖင့္ ေသြးအားနည္းျခင္းကို ေကာင္းေစႏိုင္ သည္။ ခ်င္းႏွင့္ထန္းလ်က္သည္ အတြဲညီေသာ ေဆးဖက္၀င္ ပစၥည္း မ်ားျဖစ္ျပီး မီးဖိုေခ်ာင္သံုးသျဖင့္ အိမ္တုိင္းတြင္ ေဆာင္ထားသင့္ေပသည္။ အသက္ႀကီးရင့္သူ ကိုယ္ခံအားမေကာင္းသူမ်ားသည္ ေအးေသာ ရာသီဥတုတြင္ ခ်င္းသုတ္ကို ေန႔စဥ္စားသံုးသင့္သည္။ ခ်င္းသုတ္တြင္ ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ႏွင့္ ႏွမ္းေလွာ္။ ႏွမ္းဆီတုိ႔ကိုပါ တြဲဖက္စားသံုး ရေသာေၾကာင့္ အစာေၾကျပီး ေလသက္ေစေသာ ဓာတ္စာျဖစ္သည္။ ေရွးတိုင္းရင္းျမန္မာ ဆရာႀကီးမ်ားက ေအးေသာဥတုတြင္ အစာေၾကၿပီး အခိုးပြင့္ေစသည့္ (၁) ခ်င္း၊ (၂) ပိတ္ခ်င္း၊ (၃) ငရုတ္ေကာင္း ဟူေသာ အစပ္သံုးပါး စားမည္ျဖစ္သည္။ ထိုသံုးမ်ဳိးမွ ခ်င္းသည္ မီးဖိုေခ်ာင္သံုး ေဆး၀ါးဓါတ္စာအျဖစ္ အလြယ္တကူရႏိုင္သည္။

အေအးပတ္ျခင္းေၾကာင့္ ေသြးတုိးျခင္းႏွင့္ ေနာက္ဆက္တဲြ ဦးေႏွာက္ ေသြးေၾကာေပါက္ျခင္း၊ ေလျဖတ္ျခင္းတုိ႔ကိုပါ ကာကြယ္ႏိုင္ေၾကာင္း သတင္းေကာင္းပါးလိုက္ပါသည္။

ၾကည္လြင္ျမင့္(မုျဒာ)
ေအးခ်မ္းမြန္မွ SHADE JOURNAL တြင္ေဖာ္ျပေသာ သတင္းကို မူရင္းအတိုင္းမွ်ေ၀ျခင္းျဖစ္ပါသည္။
Photo From :SHADE JOURNAL

No comments:

Post a Comment