သင္သည္ --
 အစားေသာက္စားေတာ့မည္ဆုိပါက မစားမိ ေရကုိ အနည္းငယ္ေလး ေသာက္ၿပီးမွ စတင္ စားေပးပါ ။ 
 
 အဆီအဆိမ့္မ်ားေသာ အစားအစာမ်ားပါပါက ခ်ဥ္ေသာဟင္းရည္ ၊ အခ်ဥ္ရည္ၿဖင့္ စားေပးပါ  ။
 
 အတက္စာမ်ားေသာ အစားေသာက္မ်ားၿဖစ္ပါက ႀကက္သြန္နီ အၿဖဳ  ၊ ဂ်င္း ၊ ငရုတ္သီး အနည္းငယ္စားေပးပါ ။ 
 
 ဝမ္းကုိပုတ္ေစေသာ အစားေသာက္မ်ားပါပါက ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပါေအာင္ စားေပးပါ ။
 
 ဒန္ေပါက္ ၊ အုန္းထမင္း ၊ ထမင္းေႀကာ္ မာေသာ အစားေသာက္စားပါက အခ်ဥ္အနည္းငယ္ ၊ ပူစီနံ မ်ားမ်ား စားေပးပါ ။
 
 စားသည့္အခါတို္င္းတြင္ အသီးအနွံတစ္ပြဲေလာက္ေတာ့ ပါဝင္ေအာင္ စားေပးပါ ။
 
 အကင္ဟင္းလ်ာမ်ားတြင္ မဲတူးေနေသာ အသားစ မ်ားလုံးဝ မစားဘဲ ဖယ္ရွာစားေပးပါ ။
 
 စားဟင္းပြဲ စုံစုံလင္လင္စားေတာ့မည္ဆုိလွ်င္  ကန္စြန္းရြက္ မၿဖစ္မေန စားေပးပါ ။
 
 လက္လုပ္အခ်ဥ္မ်ားစားပါက ႀကက္သြန္ၿဖဴေႀကာ္ မ်ားမ်ား စားေပးပါ ။
 
 အဆီအဆိမ့္မ်ားေသာ အစားေသာက္ စားၿပီးတုိင္း ေအးေသာေရ ၊ ေအးေသာအခ်ဳိရည္မ်ား 
ခ်က္ၿခင္းေသာက္ၿခင္းကုိ လုံးဝေရွာင္ၿပီး ေရေႏြးကုိေသာက္ေပးပါ ။
 
သင္သည္ --
အစားေသာက္စားေတာ့မည္ဆုိပါက မစားမိ ေရကုိ အနည္းငယ္ေလး ေသာက္ၿပီးမွ စတင္ စားေပးပါ ။
 
အဆီအဆိမ့္မ်ားေသာ အစားအစာမ်ားပါပါက ခ်ဥ္ေသာဟင္းရည္ ၊ အခ်ဥ္ရည္ၿဖင့္ စားေပးပါ ။
 
အတက္စာမ်ားေသာ အစားေသာက္မ်ားၿဖစ္ပါက ႀကက္သြန္နီ အၿဖဳ ၊ ဂ်င္း ၊ ငရုတ္သီး အနည္းငယ္စားေပးပါ ။
 
ဝမ္းကုိပုတ္ေစေသာ အစားေသာက္မ်ားပါပါက ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပါေအာင္ စားေပးပါ ။
 
ဒန္ေပါက္ ၊ အုန္းထမင္း ၊ ထမင္းေႀကာ္ မာေသာ အစားေသာက္စားပါက အခ်ဥ္အနည္းငယ္ ၊ ပူစီနံ မ်ားမ်ား စားေပးပါ ။
 
စားသည့္အခါတို္င္းတြင္ အသီးအနွံတစ္ပြဲေလာက္ေတာ့ ပါဝင္ေအာင္ စားေပးပါ ။
 
အကင္ဟင္းလ်ာမ်ားတြင္ မဲတူးေနေသာ အသားစ မ်ားလုံးဝ မစားဘဲ ဖယ္ရွာစားေပးပါ ။
 
စားဟင္းပြဲ စုံစုံလင္လင္စားေတာ့မည္ဆုိလွ်င္  ကန္စြန္းရြက္ မၿဖစ္မေန စားေပးပါ ။
 
လက္လုပ္အခ်ဥ္မ်ားစားပါက ႀကက္သြန္ၿဖဴေႀကာ္ မ်ားမ်ား စားေပးပါ ။
 
အဆီအဆိမ့္မ်ားေသာ အစားေသာက္ စားၿပီးတုိင္း ေအးေသာေရ ၊ ေအးေသာအခ်ဳိရည္မ်ား ခ်က္ၿခင္းေသာက္ၿခင္းကုိ လုံးဝေရွာင္ၿပီး ေရေႏြးကုိေသာက္ေပးပါ ။
အစားေသာက္စားေတာ့မည္ဆုိပါက မစားမိ ေရကုိ အနည္းငယ္ေလး ေသာက္ၿပီးမွ စတင္ စားေပးပါ ။
အဆီအဆိမ့္မ်ားေသာ အစားအစာမ်ားပါပါက ခ်ဥ္ေသာဟင္းရည္ ၊ အခ်ဥ္ရည္ၿဖင့္ စားေပးပါ ။
အတက္စာမ်ားေသာ အစားေသာက္မ်ားၿဖစ္ပါက ႀကက္သြန္နီ အၿဖဳ ၊ ဂ်င္း ၊ ငရုတ္သီး အနည္းငယ္စားေပးပါ ။
ဝမ္းကုိပုတ္ေစေသာ အစားေသာက္မ်ားပါပါက ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပါေအာင္ စားေပးပါ ။
ဒန္ေပါက္ ၊ အုန္းထမင္း ၊ ထမင္းေႀကာ္ မာေသာ အစားေသာက္စားပါက အခ်ဥ္အနည္းငယ္ ၊ ပူစီနံ မ်ားမ်ား စားေပးပါ ။
စားသည့္အခါတို္င္းတြင္ အသီးအနွံတစ္ပြဲေလာက္ေတာ့ ပါဝင္ေအာင္ စားေပးပါ ။
အကင္ဟင္းလ်ာမ်ားတြင္ မဲတူးေနေသာ အသားစ မ်ားလုံးဝ မစားဘဲ ဖယ္ရွာစားေပးပါ ။
စားဟင္းပြဲ စုံစုံလင္လင္စားေတာ့မည္ဆုိလွ်င္
လက္လုပ္အခ်ဥ္မ်ားစားပါက ႀကက္သြန္ၿဖဴေႀကာ္ မ်ားမ်ား စားေပးပါ ။
အဆီအဆိမ့္မ်ားေသာ အစားေသာက္ စားၿပီးတုိင္း ေအးေသာေရ ၊ ေအးေသာအခ်ဳိရည္မ်ား ခ်က္ၿခင္းေသာက္ၿခင္းကုိ လုံးဝေရွာင္ၿပီး ေရေႏြးကုိေသာက္ေပးပါ ။
No comments:
Post a Comment