ငွက္ေပ်ာသီးမွာ
 သဘာဝ သၾကား ဓာတ္ သံုးမ်ိဳး ပါဝင္ပါတယ္။ ဆူးခ႐ို႔စ္၊ ဖရက္တို႔စ္၊ 
ဂလူးကို႔စ္နဲ႕ အမွ်င္ဓာတ္ တို႔ ပါဝင္ ပါတယ္။ ငွက္ေပ်ာသီးက အားျဖစ္ေစတဲ့ 
အာဟာရ ျဖစ္ေစတဲ့ အသီးအႏွံ တစ္ခု ျဖစ္ပါတယ္။ ငွက္ ေပ်ာသီး ၂ လံုး စားျခင္းက
 အား အင္သံုးၿပီး မိနစ္ ၉၀ ၾကာေလ့က်င့္ ခန္းလုပ္ျခင္း အတြက္ လံုေလာက္တဲ့ 
စြမ္းအင္ ပမာဏကို ေပးစြမ္းႏိုင္ပါ တယ္။ ဒါေၾကာင့္ ကမၻာ့အားကစား သမားမ်ား 
ၾကားထဲမွာ ငွက္ေပ်ာသီး က နာမည္ေက်ာ ္ေနတာျဖစ္ ပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ ငွက္ေပ်ာသီးက
 ေပးႏိုင္တာ စြမ္းအင္ တစ္ခုတည္း မဟုတ္ပါဘူး။ အျခားေသာ က်န္းမာေရး 
ျပႆနာမ်ားနဲ႕ ေရာဂါမ်ားကို သက္သာ ေစရာမွာေရာ ကာကြယ္တဲ့ ေနရာမွာပါ ကူညီေပး 
ပါတယ္။ ေန႔စဥ္ အစားအေသာက္ထဲ ထည့္သြင္းရမယ့္ အစားအစာ တစ္ခုျဖစ္ ပါတယ္။  
  
ဇင္မာျမင့္
BY HEALTH DIGEST
 ဇင္မာျမင့္
BY HEALTH DIGEST


