ဒီဒန္ေပါက္ကေတာ့ ျပီးခဲ့တဲ့ အပတ္က ခ်က္ေကြ်းျဖစ္တယ္ ။ ဧည့္သည္ေတြ လာလည္လို႔ပါ ။ ၾကက္သားဒန္ေပါက္ပါ ။ ၾကက္သား ဒန္ေပါက္ကို ရယ္ဒီမိတ္ မဆလာနဲ႔ ခ်က္ၾကသလို ကိုယ္တိုင္မဆလာစပ္ျပီးလည္းခ်က္ၾကပါတယ္
။ဆိတ္သားဒန္ေပါက္ နဲ႔ အမဲသား ဒန္ေပါက္ တို႔ရဲ ့မဆလာက
ၾကက္သားဒန္ေပါက္မဆလာနဲ႔ မတူပါဘူး ။ ေနာက္မ်ား ခ်က္ရင္ တင္ေပးပါ့မယ္ ။ အခု
ၾကက္သား ဒန္ေပါက္ ခ်က္နည္းေလး ေျပာျပပါ့မယ္
ၾကက္သား ......................................... 1kg
ဆန္ .......................................... ၄ဗူး
သစ္ဂ်ေပြးေခါက္ ................................. ၁ ေခ်ာင္း ( ၂လက္မ)
ကရေ၀းရြက္ .................................. ၃ ရြက္
ေခ်ာင္းေကာ့ ........................................ ၂ေစ့ (black cardamom)
ဖာလာေစ့ ................................... ၅ ေစ့
ေလးညင္းပြင့္ .................................... ၅ ပြင့္
ဂရမ္းမဆလာ..................................... ၂ ဇြန္း (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ဇီရာမႈန္႔ .......................................... ၂ဇြန္း (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း )
နံနံေစ့ အမႈန္႔ ....................................၃ဇြန္း (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ဆႏြင္း / အေရာင္တင္ ........................အနည္းငယ္
ႏို႔ ............................................... လက္ဖက္ရည္ခြက္တ၀က္
ကံုကုမံ ............................................ အနည္းငယ္ (saffron) အေရာင္အတြက္
ဇီရာေစ့ ........................................... အနည္းငယ္
ေထားပတ္ ....................................... ၂ဇြန္း (ထမင္းစားဇြန္း)
ဆီ ............................................. ၂ဇြန္း (ထမင္းစားဇြန္း)
ၾကက္သြန္နီ ...................................... ၃လံုး (ဥၾကီး)
ၾကက္သြန္ျဖဴ ..................................... ၁ဥ
ဂ်င္း .............................................. ၁တက္ ( တလက္မအရြယ္)
စေတာ္ပဲစိမ္း ..................................... ႏို႔ဆီဗူး၀က္
No comments:
Post a Comment